Zasluženo: Jokanović i Mitrović idu na Vembli!

Fulam razbio "kletvu", Jokanović i Mitrović idu na Vembli! Fudbaleri Fulama pobedili su Derbi Kaunti u revanšu polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu na svom Krejven Kotidžu sa 2:0.  Još samo jedan korak do Premijer lige!

Fudbal 15.05.2018 | 00:12
Zasluženo: Jokanović i Mitrović idu na Vembli!
FULAM U FINALU!!! 

Na Vembliju 26. maja protiv Vile ili Mildzbroa za Premijer ligu.

Golove su za domaće dali Rajan Sesenjon i Denis Odoi. Mada nijedan od dva gola nije dao Aleksandar Mitrović, odigrao je dobro i bio stalna opasnost pred kaznenim prostorom Derbija.

Tim Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića uspeo je tako da nadoknadi 0:1 iz prvog duela i u finalu plej-ofa će igrati protiv boljeg iz dvomeča Aston Vile i Midlzbroa.

'Vila' posle prve utakmice vodi 1:0. Ovo je ujedno i prvi put posle četiri pokušaja da je Fulam uspeo da prođe polufinale plej-ofa posle sedam uzastopnih poraza. 

Fulam je kao i u prvoj utakmici odmah od starta zaigrao dobro držeći loptu u nogama i tek su dva minuta prošla do prvog pokušaja Karnija. Već u devetom je Fulam mogao do vođstva. Abubakar Kamara je dobio loptu na desnoj strani, uposlio je Sesenjona, a ovaj očajno primirio loptu i usledio je loš udarac posle kontre tri na jedan. 

Fulam je nastavio da napada, Derbi da se brani, a Skot Karson da briljira na golu gostiju. Jedna od ključnih promena u napadu Fulama je bio Kamara koji je bio starter umesto Ajitea i to se pokazalo kao pravi potez Jokanovića. 

Mitrović je u 35. minutu poslao loptu tik pored stative, a spomenuti Kamara je u 40. tukao sa dvadesetak metara, ali je Karson odbranio. Golman Derbija je do poluvremena "skinuo" Mitroviću zicer sa tri metra u 43. minutu pa je do poluvremena bio najzaslužniji za 0:0. Mitrović je i u nastavku odigrao dobro i imao je više šuteva ka golu protivnika, što iz situacija u kojima se nalazio, što iz onih koje je sam stvarao. 

Sve što je Fulam promašio u prvoj utakmici i prvom poluvremenu druge vratilo se na naplatu u 47. minutu kada je Sesenjon posle genijalnog dodavanja Johansena zatresao mrežu sa osam metara za 1:0. 

Tog trenutka je Fulam zaigrao još bolje sa većom željom da sve završi u nastavku. I uspeo je. Kamara je dobro prošao po desnoj strani u 65. minutu, šutirao, ali je pogodio spoljnu stranu mreže i usput igrača Derbija. 

Denis Odoi je najbolje skočio u kaznenom prostoru Derbija posle izvedenog kornera i od stative je glavom pogodio mrežu, a Karsona po drugi put ostavio matiranog. 

Fulam je do kraja uspeo da se odbrani i sada čeka protivnika koji će mu se suprotstaviti na Vembliju u finalnoj borbi za ulazak u Premijer ligu naredne sezone.

Mogu li Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović do Premijer lige sa Fulamom? Po prikazanoj partiji u ponedeljak uveče - mogu i apsolutno zaslužuju da budu tamo!

Domaćin je na Krejven kotidžu savladao Derbi Kaunti 2:0 i nadoknadio poraz iz prve utakmice (0:1), čime se plasirao u finale plej-ofa Čempionšipa. A, na Vembliju, 26. maja, rival će im biti bolji iz duela Aston Vile i Midlsbroa.

U prvoj utakmici Vila je slavila 1:0 kao gost, tako da u utorak ima sjajnu priliku da se pred svojim navijačima domogne poslednje utakmice za plasman u viši rang.

Što se tiče Fulama, ekipa Slavije Jokanovića dominirala je od početka do kraja revanša, a bolju igru golovima su krunisali 17-godišnji Rajan Sesenjon u 47. i Belgijanac Denis Odoi, posle kornera u 66. minutu.

I pre i posle toga domaćin je mogao do još nekog pogotka, a nažalost, Aleksandar Mitrović nije bio precizan u dva navrata tokom prvog poluvremena. Prvo kada je sjajno leđima okrenut golu prevario svog čuvara i, iz okreta, šutirao levom nogom tik pored stative, a potom kada je odlično skočio na centaršut sa leve strane, ali je golman Derbija, Skot Karson bio dobro postavljen.

Mitrović je proveo ceo meč na terenu, a u finišu utakmice uspeo je u nekoliko navrata da sjajnim građenjem "ukrade" vreme i iznervira gostujuće igrače i navijače.

Bila je ovo prva ikada pobeda Fulama u plej-ofu Čempionšipa, a ako usledi i druga, biće to fantastičan uspeh, pre svih, Slaviše Jokanovića.

Fulam je uspeo! Još korak ga deli od plasmana u Premijer ligu! Ekipa našeg stručnjaka SlavišeJokanovića i našeg reprezentativca Aleksandra Mitrovića se plasirala u finale plej-ofa engleskog Čempionšipa pošto je večeras eliminisala Derbi Kaunti na svom Krejven Kotidžu pobedom od 2:0.

Fulam je nadoknadio minimalan poraz od pre nekoliko dana iz Derbija i apsolutno zasluženo eliminisao popularne Ovnove od kojih je pokazao mnogo više u ovom dvomeču. Večeras se vratilo za sve one promašaje  i bolju igru iz prvog meča. Golovima Sesenjona i Odoija u drugom poluvremenu, Fulam je prestigao prednost Derbija i obezbedio finale na Vembliju. Tamo ga 26. maja od 18.00 časova čeka okršaj protiv Aston Vile ili Midlzbroa. Najverovatnije protiv Vile koja je prvi meč u gostima rešila u svoju korist sa 1:0 i sutra samo treba da ostane neporažena na svom terenu u revanšu.

Jokanovićev tim je večeras debelo nadigrao Derbi, a mogao je i ubedljivije da pobedi. Uprkos velikom pritisku zbog propuštene šanse u poslednjem kolu ligaškog dela, a onda i zbog nezasluženog poraza u Derbiju, Slaviša Jokanović je sjajno pripremio svoj tim za meč odluke. Fulam je ostao veran svojoj pas-igri i dominaciji kroz posed lopte. Nije ih pokolebao poraz u prvom meču, znali su da su bolji i večeras su to dokazali. Ima neke pravde i što je vrata pobede otvorio taj dečko od 50.000.000 evra Rajan Sesenjon koji je podbacio u prethodne dve utakmice kada je Fulam poražen.

Na krcatom Krejven Kotidžu, Fulam je polako i strpljivo lomio otpor Ovnova koji su došli da se brane i čekaju šanse iz kontri i prekida. Samo u prvih 20 minuta je Derbi bio ravnopravan rival, kada je i imao neke šanse. Posle toga je Fulam dominirao...

Aleksandar Mitrović je bio sjajno čuvan od Derbijevih gorostasnih štopera, ali su zato njegovi saigrači iz drugog plana dobili prostor da ugroze gol Karsona. Mitrović je imao i najbolju šansu u prvih 45 minuta. Sjajno se u 36. minutu na ivici šesnaesterca izborio za loptu, zagradio se i varkom tela prevario Dejvisa. Šutirao je lukavo u bliži ugao, Karson je bio bez šanse, ali je lopta prohujala pored stative... Bio je to uvod u vatreno drugo poluvreme...

Teko što je počeo drugi deo igre, Fulam je u tri poteza slomio ottpor Derbija. Target je ubacio loptu u kazneni prostor, Johansen elegantno odložio grudima do Sesenjona koji se ubacio iz drugog plana, a Fulamovo čudo od deteta je pogodilo mrežu sa peterca. I stvari su se konačno odblokirale za Fulam...

Domaći su dobili krila da krenu prema drugom golu i konačnoj pobedi. Bilo je samo pitanje vremena kada će Derbi opet kapitulirati. I konačno je u 66. minutu Fulam iskoristio jedan od „milion“ kornera u ovom dvomeču. Sjajni Fulamov štoper Denis Odoi je skočio nebu pod oblake i postigao fantastičan gol pogodivši suprotan ugao. Tribine su eksplodirale!

Fantastičnu šansu za 3:0 je imao i Fulamov ofanzivac Abubakar Kamara kada je izašao sam na golmana, prošao ga i umesto da ide ka golu, pao je želeći da iscenira crveni karton za Karsonakoji je istrčao na 30 metara. Nije prevario sudiju i urpskao je sjajnu priliku da mnogo ranije reši pitanje konačnog pobednika.

Krenuo je Derbi na sve ili ništa u poslednjih desetak minuta, ali je Fulamova odbrana funkcionisala kao sat i rutinski neutralisala sve napade gostiju. Ni šest minuta nadoknade nije ništa značilo Derbiju. Mitrović je u tim trenucima ginuo na terenu, sjajno čuvao loptu i dao ogroman doprinos uspehu svog kluba.

Fulam je zasluženo u finalu. Jokanović i Mitrović su na korak od ogromnog uspeha koji su po svemu prikazanom zaslužili ove sezone. Na Vembliju pada odluka!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar