Списак Египта: Салах + Трезеге...

Ту је човек од 45 година и још шесторица из Енглеске! И Ектор Купер објавио листу играча на које рачуна за Мундијал.

Фудбал 15.05.2018 | 08:15
Списак Египта: Салах + Трезеге...
Селекторима који су објавили шири списак кандидата за Мундијал у Русији се данас прикључио и египатски кормилар Ектор Купер. Славни Аргентинац је објавио шири списак од 29 фудбалер плус још шесторица који су на Б листи и могу да упадну међу коначних 23 само у случају неких непредвиђених околности.

Наравно, прва звезда на списку је први стрелац Премијер Лиге Мохамед Салах из Ливерпула. Поред њега још шесторица репрезентативаца играју у енглеским клубовима. Ту су двојица Вест Бромових дефанзиваца Хегази и Габр, суперталентовани Стоуков нападач Рамадан Соби, затим Елмохамади  из Астон Виле и Морсикоји је са Виганом изборио повратак у Чемпионшипу. На списку је и момак звучног презимена из турске Касимпаше - Трезеге.

Као и код сваког мундијалског списка, и овај је за собом повукао неке контроверзе. Египатска јавност је љута на Купера што није позвао Хусеина Ал Шахата из Ал Аина који је изабран за играча сезоне у првенству УАЕ. Он је објаснио да играч није довољно упознат са стилом игре тима и да је конкуренција на његовој позиција јака.

На списку је и човек који би у Русији требало да постане најстарији учесник на светским првенствима свих времена. У питању је голман Есам Ал Хадари који има 45 година и срушиће рекорд Колумбијца Мондрагонакоји је у Бразилу имао 43 године када је стао на гол репрезентације.

Голмани: Есам Ел Хадари (Ал Тавун), Мохамед Ел Шенави (Ал Ахли), Шериф Екрами (Ал Ахли), Мохамед Авад (Исмаили).

Одбрана: Ахмед Фати (Ал Ахли), Сад Самир (Ал Ахли), Ајман Ашраф (Ал Ахли), Махмуд Хамди (Замалек), Мохамед Абдел Шафи (Ал Фатех), Ахмед Хегази (ВБА), Али Габр (ВБА), Ахмед Елмохамади (Астон Вила), Карим Хафез (Ланс), Омар Габер (Лос Анђелес ФК), Амро Тарек (Орландо Сити).

Везни ред: Тарек Хамед (Замалек), Махмуд Абдел Азиз (Замалек), Шикабала (Ал Раед), Абдалах Саид (КуПС), Сам Морси (Виган), Мохамед Елнени (Арсенал), Кахраба (Ал Итихад), Рамадан Соби (Стоук), Трезеге (Касимпаша), Амр Варда (Атромитос).

Напад: Марван Мохсен (Ал Ахли), Ахмед Гома (Ал Масри), Кука (Брага), Мохамед Салах (Ливерпоол, Енгланд).

На Б листи од шест резерва се налазе: Амер Мохамед (Ел Ентаг Ел Харби), Валид Солиман (Ал Ахли), ХосамАшур (Ал Ахли), Хамада Толба (Ал Асјут), Моамен Закарија (Ал Ахли Џеда), Амр Гамал (Хелсинки).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар