Spisak Egipta: Salah + Trezege...

Tu je čovek od 45 godina i još šestorica iz Engleske! I Ektor Kuper objavio listu igrača na koje računa za Mundijal.

Fudbal 15.05.2018 | 08:15
Spisak Egipta: Salah + Trezege...
Selektorima koji su objavili širi spisak kandidata za Mundijal u Rusiji se danas priključio i egipatski kormilar Ektor Kuper. Slavni Argentinac je objavio širi spisak od 29 fudbaler plus još šestorica koji su na B listi i mogu da upadnu među konačnih 23 samo u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti.

Naravno, prva zvezda na spisku je prvi strelac Premijer Lige Mohamed Salah iz Liverpula. Pored njega još šestorica reprezentativaca igraju u engleskim klubovima. Tu su dvojica Vest Bromovih defanzivaca Hegazi i Gabr, supertalentovani Stoukov napadač Ramadan Sobi, zatim Elmohamadi  iz Aston Vile i Morsikoji je sa Viganom izborio povratak u Čempionšipu. Na spisku je i momak zvučnog prezimena iz turske Kasimpaše - Trezege.

Kao i kod svakog mundijalskog spiska, i ovaj je za sobom povukao neke kontroverze. Egipatska javnost je ljuta na Kupera što nije pozvao Huseina Al Šahata iz Al Aina koji je izabran za igrača sezone u prvenstvu UAE. On je objasnio da igrač nije dovoljno upoznat sa stilom igre tima i da je konkurencija na njegovoj pozicija jaka.

Na spisku je i čovek koji bi u Rusiji trebalo da postane najstariji učesnik na svetskim prvenstvima svih vremena. U pitanju je golman Esam Al Hadari koji ima 45 godina i srušiće rekord Kolumbijca Mondragonakoji je u Brazilu imao 43 godine kada je stao na gol reprezentacije.

Golmani: Esam El Hadari (Al Tavun), Mohamed El Šenavi (Al Ahli), Šerif Ekrami (Al Ahli), Mohamed Avad (Ismaili).

Odbrana: Ahmed Fati (Al Ahli), Sad Samir (Al Ahli), Ajman Ašraf (Al Ahli), Mahmud Hamdi (Zamalek), Mohamed Abdel Šafi (Al Fateh), Ahmed Hegazi (VBA), Ali Gabr (VBA), Ahmed Elmohamadi (Aston Vila), Karim Hafez (Lans), Omar Gaber (Los Anđeles FK), Amro Tarek (Orlando Siti).

Vezni red: Tarek Hamed (Zamalek), Mahmud Abdel Aziz (Zamalek), Šikabala (Al Raed), Abdalah Said (KuPS), Sam Morsi (Vigan), Mohamed Elneni (Arsenal), Kahraba (Al Itihad), Ramadan Sobi (Stouk), Trezege (Kasimpaša), Amr Varda (Atromitos).

Napad: Marvan Mohsen (Al Ahli), Ahmed Goma (Al Masri), Kuka (Braga), Mohamed Salah (Liverpool, England).

Na B listi od šest rezerva se nalaze: Amer Mohamed (El Entag El Harbi), Valid Soliman (Al Ahli), HosamAšur (Al Ahli), Hamada Tolba (Al Asjut), Moamen Zakarija (Al Ahli Džeda), Amr Gamal (Helsinki).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar