ИТА: "Олимпико" ће да гори у посљедњем колу!

Сергеј сачувао Лацију предност, са Интером за Лигу шампиона! Фудбалери Лација одиграли су нерешено 2:2 на гостовању Кротонеу у претпоследњем, 37. колу Серије А и нису искористили јучерашњи кикс Интера.  Ко ће бити четврти клуб у Лиги шампиона из Серије А, Лацио или Интер, биће одлучено у међусобном мечу "небеско-плавих" и "неразура" у посљедњих 90 минута сезоне. "Кува" и у дну, пет екипа страхује за опстанак.  Мало је сјајни Сергеј, Лацио оживео Интер! Биће дерби за Лигу шампиона! Повампирили се дављеници. . . ! Кркљанац у борби за опстанак!

Фудбал 13.05.2018 | 17:30
ИТА: "Олимпико" ће да гори у посљедњем колу!
Лацио је добро и прошао на југу Италије, пошто је до самог финиша губио са 2:1, али је онда важан гол постигао српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић.

Милинковић-Савић је у 84. минуту одлично реаговао на центаршут Де Фраја са десног бока и у паду погодио доњи десни угао.

На тај начин су Римљани остали на четвртој позицији која води у Лигу шампиона са 72 бода, три више од петопласираног Интера, али ће њихов међусобни дуел у последњој рунди одлучивати о директном путнику у елитно такмичење, пошто је прва утакмица завршена без голова. 

Претходно је Сеад Лулић са беле тачке донео предност гостима у раној фази меча, после чега је Кротоне преокренуо преко Симинија и Чекеринија. Чинило се да ће и Лацио доживети неочекиван пораз после много промашених прилика, али је Сергеј на већ описан начин спасао барем бод. 

Екипи Симонеа Инзагија је у дуелу са ‘Неразурима’ довољан и бод за Лигу шампиона.

У истом термину је Кјево победио Болоњу у гостима са 2:1, у мечу у којем је Ненад Томовић за ‘Летеће магарце’ одиграо свих 90 минута, Страхиња Танасијевић је преседео на клупи, док је Иван Радовановић пропустио због жутих картона.

Каљари је остварио важан тријумф у борби за опстанак над Фиорентином са 1:0, а стрелац гола за велика три бода био је Паволети у 37. минуту.

Никола Миленковић је био на терену за ‘Виолу’ током читавог сусрета.

Удинезе је такође минималним резултатом добио отписану Верону, док је Торино са 2:1 савладао СПАЛ и гурнуо га у тешку ситуацију, пошто сада има 35 бодова, колико и Каљари који је у зони испадања.

Граси је довео госте у вођство у првом делу игре, да би за преокрет ‘Бикова’ били заслужени Белоти и Де Силвестри.

Адем Љајић је одиграо целу утакмицу, а Вања Милинковић-Савић је гледао са клупе за резервне играче Торина.

Коло прије краја сезоне у Серији А још није познато ко ће, уз Јувентус, Наполи и Рому у Лигу шампиона, односно ко ће се Беневенту и Хелас Верони придружити у Серији Б.

Лацио је у дуелу са Кротонеом имао прилику да осигура мјесто у европској елити, али је одиграо само 2:2, чиме је одлуку пролонгирао за посљедњих 90 минута.

На римском "Олимпику" Лацио и Интер у међусобном дуелу тада ће одлучити ко ће у Лигу шампиона. Римљанима одговара побједа или реми, док ће "неразури" морати ићи на све или ништа, јер заостају три бода.

Прошле сезоне Кротоне је повједом против Лација 3:1 изборио опстанак у Серије А, али данас побједника није било. Данашњи резултат 2:2 тешко да може задовољити икога, с обзиром да су фудбалери из Калабрије освојеним бодом дошли у зону испадања, а на затварању сезоне гостоваће Наполију.

Иначе, Лацио је прво водио, Кротоне преокренуо, али на крају обје екипе морале су да се задовоље ремијем. Голове за римски тим постигли су играчи из БиХ и Србије, Сенад Лулић и Сергеј Милинковић-Савић.

Марко Капуано у 15. минуту у свом шеснаестерцу нагазио је Лулића, Алекс Кордаз прочитао је бх. фудбалера, али је ударац са 11 метара био изузетно прецизан и јак.

Ерупција одушевљења на стадиону "Ецио Шида" услиједила је 12 минута касније. Бруно Мартела одузео је лопту ривалу, урадио већи дио посла, затим центрирао, а ове сезоне сјајни Нигеријац Симиглавом погодио за 1:1.

И у наставку по гол на обје стране.

Федерико Ћекерини у 60. минуту погодио је за 2:1, а коначних 2:2 поставио је Милинковић-Савић шест минута прије краја сусрета.

Имао је Србин шансу да Лацију већ данас осигура пласман у Лигу шампиона, али није био прецизан.

Занимљиво ће у 38. колу бити и када је доњи дио табеле у питању, с обзиром да за опстанак стрепи чак пет екипа.

У најтежој позицији, осим Кротонеа, је и СПАЛ, који је данас након првих 45 минута водио у Торину, али је у наставку примио два гола и дошао у веома незгодну ситуацију пред посљедње коло.

Иако је поражена на свом терену од Кјева, Болоња је осигурала опстанак, док ће своју шансу на крају тражити Каљари, Удинезе и Кјево.

Велика борба водиће се и од 18 часова у Бергаму, гдје ће се Аталанта и Милан такође у директном судару борити за позицију која води у Лигу Европе.

Коло од 20.45 дербијем затварају Рома и Јувентус, односно Сампдорија и Наполи, а нити једна од ових утакмица нема резултатски значај.

Цела сезона је била сјајна и неизвесна, па је ред и да у последњем колу Серије А буде драме. А биће је у борби за Лигу шампиона због фудбалског самоубиства Лација, али и у борби за опстанак где

Лацио није искористио Интеров кикс против Сасуола да се победом у Кротонеу пласира директно у Лигу шампиона и пред последње коло и дерби са Неразурима у Риму. Иако је Лацио повео, Кротоне је окренуо и био на прагу велике победе у борби за опстанак али су Римљани захваљујући МилинковићСавићу изједначили на крају - 2:2. Ипак, бод им не значи ништа јер им је била потребна победа да убију све наде Интера. Овако су само загорчали живот Кротонеу...

Лацијали су пропустили огромну шансу и сада стрепе пред последње коло. Било каква победа Интера на Олимпику доноси гостима Лигу шампиона, а Лацио шаље у Лигу Европе. Римљанима одговара и бод, мада после овог данас ће им главе брујати о пропуштеној шанси...

Лацио је чак одлично отворио меч пошто је Лулић изнудио пенал и потом га у 17. минуту претворио у гол. Али са осталих стадиона су почели да стижу резултати како Кротонеови директни ривали у борби за опстанак постижу голове и Зенгином тиму је додатно почело да гори под ногама. Кренули су на све или ништа и после пола сата је стадионе експлодирао од одушевљења. Нигеријац Сими који игра као суманут овог пролећа је наставио носи Кротоне на леђима. Постигао је сјајан гол главом на центаршут Мартеле и ситуација се окренула у корист јужњака.

Тек тада се видело шта Ћиро Имобиле значи Лацију. Његова замена Фелипе Каиседо је пропустио две зицер прилике за ново вођство, једном је погодио пречку... А онда нови шок за Лацио после сат времена игре. Очајно је реаговала Лацијева одбрана после центаршута из слободњака, Стракоша је кренуо па стао и Чекарини је то искористио да доведе Кротоне у вођство. У том тренкутку је домаћи тим био изнад линије испадања, а стигле су лепе вести и и да је СПАЛ примио гол.

Лацио је свим силама кренуо напред у последњих  десетак минута. Али једини који је буспевао да се избори за шансу и шутроиа је био Сергеј Милинковић Савић. Претио је из свих позиција и у 84. минуту се маестрално заградио на петерцу  и из тешке позиције погодио за реми. После тога је имао и шансу за други гол и победу, али је Кротоне успео да се одбрани.

Лацио сада не сме да изгуби на свом терену од Интера у последњем колу. Чека нас драматичних 90 минута на Олимпику...

Осим борбе за Лигу шампиона, чека нас и драма у последњем колу у борби за опстанак. Ко ће у Серију Б поред Вероне и Беневента? И даље имамо пет кандидата... А Кротоне је најозбиљнији пошто је голом Милинковић Савића остао без два бода. Има исти број бодова као СПАЛ, али и слабији међусобни скор. Поред тога, гостује Наполију у последњем колу. 

СПАЛ је био на прагу да обезбеди опстанак, водио у Торину на полувремену, али су Гранате одиргале за част и преокренуле головима Белотија и Де Силвестрија у другом полувремену - 2:1. Грасијев лукав ударац са 20 метара је преварио Сиригуа у 22. минуту и довео СПАЛ на праг опстанка. 

СЕРИЈА А - 37. КОЛО:

Фиорентина - Каљари 0:1 (0:1)
/Паволети 37/

Болоња - Кјево 1:2 (1:0)
/Верди 12 пен - Ђакерини 48, Инглезе 60/

Кротоне - Лацио 2:2 (1:1)
/Сими 29, Ћекерини 60 - Лулић 17 пен, Милинковић-Савић 84/

Торино - СПАЛ 2:1 (0:1)
/Белоти 68, Де Силвестри 88 - Граси 22/

Хелас Верона - Удинезе 0:1 (0:1)
/Барак 20/

Аталанта - Милан (18.00)
Рома - Јувентус (20.45)
Сампдорија - Наполи

Одиграно у суботу:

Беневенто - Ђенова 1:0 (0:0)
/Дијабате 87/

Интер - Сасуоло 1:2 (0:1)
/Рафиња 80 - Политано 25, Берарди 72/

ТАБЕЛА: Јувентус (-1) 91, Наполи (-1) 85, Рома (-1) 73, Лацио 72, Интер 69, Милан (-1) 60, Аталанта (-1) 59, Фиорентина 57, Сампдорија (-1) 54, Торино 51, Сасуоло 43, Ђенова 41, Болоња 39, Кјево 37, Удинезе 37, Каљари 36, СПАЛ 35, Кротоне 35, Хелас Верона 25, Беневенто 21.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар