ITA: "Olimpiko" će da gori u posljednjem kolu!

Sergej sačuvao Laciju prednost, sa Interom za Ligu šampiona! Fudbaleri Lacija odigrali su nerešeno 2:2 na gostovanju Krotoneu u pretposlednjem, 37. kolu Serije A i nisu iskoristili jučerašnji kiks Intera.  Ko će biti četvrti klub u Ligi šampiona iz Serije A, Lacio ili Inter, biće odlučeno u međusobnom meču "nebesko-plavih" i "nerazura" u posljednjih 90 minuta sezone. "Kuva" i u dnu, pet ekipa strahuje za opstanak.  Malo je sjajni Sergej, Lacio oživeo Inter! Biće derbi za Ligu šampiona! Povampirili se davljenici. . . ! Krkljanac u borbi za opstanak!

Fudbal 13.05.2018 | 17:30
ITA: "Olimpiko" će da gori u posljednjem kolu!
Lacio je dobro i prošao na jugu Italije, pošto je do samog finiša gubio sa 2:1, ali je onda važan gol postigao srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

Milinković-Savić je u 84. minutu odlično reagovao na centaršut De Fraja sa desnog boka i u padu pogodio donji desni ugao.

Na taj način su Rimljani ostali na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona sa 72 boda, tri više od petoplasiranog Intera, ali će njihov međusobni duel u poslednjoj rundi odlučivati o direktnom putniku u elitno takmičenje, pošto je prva utakmica završena bez golova. 

Prethodno je Sead Lulić sa bele tačke doneo prednost gostima u ranoj fazi meča, posle čega je Krotone preokrenuo preko Siminija i Čekerinija. Činilo se da će i Lacio doživeti neočekivan poraz posle mnogo promašenih prilika, ali je Sergej na već opisan način spasao barem bod. 

Ekipi Simonea Inzagija je u duelu sa ‘Nerazurima’ dovoljan i bod za Ligu šampiona.

U istom terminu je Kjevo pobedio Bolonju u gostima sa 2:1, u meču u kojem je Nenad Tomović za ‘Leteće magarce’ odigrao svih 90 minuta, Strahinja Tanasijević je presedeo na klupi, dok je Ivan Radovanović propustio zbog žutih kartona.

Kaljari je ostvario važan trijumf u borbi za opstanak nad Fiorentinom sa 1:0, a strelac gola za velika tri boda bio je Pavoleti u 37. minutu.

Nikola Milenković je bio na terenu za ‘Violu’ tokom čitavog susreta.

Udineze je takođe minimalnim rezultatom dobio otpisanu Veronu, dok je Torino sa 2:1 savladao SPAL i gurnuo ga u tešku situaciju, pošto sada ima 35 bodova, koliko i Kaljari koji je u zoni ispadanja.

Grasi je doveo goste u vođstvo u prvom delu igre, da bi za preokret ‘Bikova’ bili zasluženi Beloti i De Silvestri.

Adem Ljajić je odigrao celu utakmicu, a Vanja Milinković-Savić je gledao sa klupe za rezervne igrače Torina.

Kolo prije kraja sezone u Seriji A još nije poznato ko će, uz Juventus, Napoli i Romu u Ligu šampiona, odnosno ko će se Beneventu i Helas Veroni pridružiti u Seriji B.

Lacio je u duelu sa Krotoneom imao priliku da osigura mjesto u evropskoj eliti, ali je odigrao samo 2:2, čime je odluku prolongirao za posljednjih 90 minuta.

Na rimskom "Olimpiku" Lacio i Inter u međusobnom duelu tada će odlučiti ko će u Ligu šampiona. Rimljanima odgovara pobjeda ili remi, dok će "nerazuri" morati ići na sve ili ništa, jer zaostaju tri boda.

Prošle sezone Krotone je povjedom protiv Lacija 3:1 izborio opstanak u Serije A, ali danas pobjednika nije bilo. Današnji rezultat 2:2 teško da može zadovoljiti ikoga, s obzirom da su fudbaleri iz Kalabrije osvojenim bodom došli u zonu ispadanja, a na zatvaranju sezone gostovaće Napoliju.

Inače, Lacio je prvo vodio, Krotone preokrenuo, ali na kraju obje ekipe morale su da se zadovolje remijem. Golove za rimski tim postigli su igrači iz BiH i Srbije, Senad Lulić i Sergej Milinković-Savić.

Marko Kapuano u 15. minutu u svom šesnaestercu nagazio je Lulića, Aleks Kordaz pročitao je bh. fudbalera, ali je udarac sa 11 metara bio izuzetno precizan i jak.

Erupcija oduševljenja na stadionu "Ecio Šida" uslijedila je 12 minuta kasnije. Bruno Martela oduzeo je loptu rivalu, uradio veći dio posla, zatim centrirao, a ove sezone sjajni Nigerijac Simiglavom pogodio za 1:1.

I u nastavku po gol na obje strane.

Federiko Ćekerini u 60. minutu pogodio je za 2:1, a konačnih 2:2 postavio je Milinković-Savić šest minuta prije kraja susreta.

Imao je Srbin šansu da Laciju već danas osigura plasman u Ligu šampiona, ali nije bio precizan.

Zanimljivo će u 38. kolu biti i kada je donji dio tabele u pitanju, s obzirom da za opstanak strepi čak pet ekipa.

U najtežoj poziciji, osim Krotonea, je i SPAL, koji je danas nakon prvih 45 minuta vodio u Torinu, ali je u nastavku primio dva gola i došao u veoma nezgodnu situaciju pred posljednje kolo.

Iako je poražena na svom terenu od Kjeva, Bolonja je osigurala opstanak, dok će svoju šansu na kraju tražiti Kaljari, Udineze i Kjevo.

Velika borba vodiće se i od 18 časova u Bergamu, gdje će se Atalanta i Milan takođe u direktnom sudaru boriti za poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Kolo od 20.45 derbijem zatvaraju Roma i Juventus, odnosno Sampdorija i Napoli, a niti jedna od ovih utakmica nema rezultatski značaj.

Cela sezona je bila sjajna i neizvesna, pa je red i da u poslednjem kolu Serije A bude drame. A biće je u borbi za Ligu šampiona zbog fudbalskog samoubistva Lacija, ali i u borbi za opstanak gde

Lacio nije iskoristio Interov kiks protiv Sasuola da se pobedom u Krotoneu plasira direktno u Ligu šampiona i pred poslednje kolo i derbi sa Nerazurima u Rimu. Iako je Lacio poveo, Krotone je okrenuo i bio na pragu velike pobede u borbi za opstanak ali su Rimljani zahvaljujući MilinkovićSaviću izjednačili na kraju - 2:2. Ipak, bod im ne znači ništa jer im je bila potrebna pobeda da ubiju sve nade Intera. Ovako su samo zagorčali život Krotoneu...

Lacijali su propustili ogromnu šansu i sada strepe pred poslednje kolo. Bilo kakva pobeda Intera na Olimpiku donosi gostima Ligu šampiona, a Lacio šalje u Ligu Evrope. Rimljanima odgovara i bod, mada posle ovog danas će im glave brujati o propuštenoj šansi...

Lacio je čak odlično otvorio meč pošto je Lulić iznudio penal i potom ga u 17. minutu pretvorio u gol. Ali sa ostalih stadiona su počeli da stižu rezultati kako Krotoneovi direktni rivali u borbi za opstanak postižu golove i Zenginom timu je dodatno počelo da gori pod nogama. Krenuli su na sve ili ništa i posle pola sata je stadione eksplodirao od oduševljenja. Nigerijac Simi koji igra kao sumanut ovog proleća je nastavio nosi Krotone na leđima. Postigao je sjajan gol glavom na centaršut Martele i situacija se okrenula u korist južnjaka.

Tek tada se videlo šta Ćiro Imobile znači Laciju. Njegova zamena Felipe Kaisedo je propustio dve zicer prilike za novo vođstvo, jednom je pogodio prečku... A onda novi šok za Lacio posle sat vremena igre. Očajno je reagovala Lacijeva odbrana posle centaršuta iz slobodnjaka, Strakoša je krenuo pa stao i Čekarini je to iskoristio da dovede Krotone u vođstvo. U tom trenkutku je domaći tim bio iznad linije ispadanja, a stigle su lepe vesti i i da je SPAL primio gol.

Lacio je svim silama krenuo napred u poslednjih  desetak minuta. Ali jedini koji je buspevao da se izbori za šansu i šutroia je bio Sergej Milinković Savić. Pretio je iz svih pozicija i u 84. minutu se maestralno zagradio na petercu  i iz teške pozicije pogodio za remi. Posle toga je imao i šansu za drugi gol i pobedu, ali je Krotone uspeo da se odbrani.

Lacio sada ne sme da izgubi na svom terenu od Intera u poslednjem kolu. Čeka nas dramatičnih 90 minuta na Olimpiku...

Osim borbe za Ligu šampiona, čeka nas i drama u poslednjem kolu u borbi za opstanak. Ko će u Seriju B pored Verone i Beneventa? I dalje imamo pet kandidata... A Krotone je najozbiljniji pošto je golom Milinković Savića ostao bez dva boda. Ima isti broj bodova kao SPAL, ali i slabiji međusobni skor. Pored toga, gostuje Napoliju u poslednjem kolu. 

SPAL je bio na pragu da obezbedi opstanak, vodio u Torinu na poluvremenu, ali su Granate odirgale za čast i preokrenule golovima Belotija i De Silvestrija u drugom poluvremenu - 2:1. Grasijev lukav udarac sa 20 metara je prevario Sirigua u 22. minutu i doveo SPAL na prag opstanka. 

SERIJA A - 37. KOLO:

Fiorentina - Kaljari 0:1 (0:1)
/Pavoleti 37/

Bolonja - Kjevo 1:2 (1:0)
/Verdi 12 pen - Đakerini 48, Ingleze 60/

Krotone - Lacio 2:2 (1:1)
/Simi 29, Ćekerini 60 - Lulić 17 pen, Milinković-Savić 84/

Torino - SPAL 2:1 (0:1)
/Beloti 68, De Silvestri 88 - Grasi 22/

Helas Verona - Udineze 0:1 (0:1)
/Barak 20/

Atalanta - Milan (18.00)
Roma - Juventus (20.45)
Sampdorija - Napoli

Odigrano u subotu:

Benevento - Đenova 1:0 (0:0)
/Dijabate 87/

Inter - Sasuolo 1:2 (0:1)
/Rafinja 80 - Politano 25, Berardi 72/

TABELA: Juventus (-1) 91, Napoli (-1) 85, Roma (-1) 73, Lacio 72, Inter 69, Milan (-1) 60, Atalanta (-1) 59, Fiorentina 57, Sampdorija (-1) 54, Torino 51, Sasuolo 43, Đenova 41, Bolonja 39, Kjevo 37, Udineze 37, Kaljari 36, SPAL 35, Krotone 35, Helas Verona 25, Benevento 21.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar