Марко Николић пред новом титулом!

Николић и Видеотон најближи титули! Обрт у првенству Мађарске. Кикс Ференцвароша довео Видеотон на чело табеле.  Ференцварош кикснуо против Вашаша и сада Видеотон има бод више три кола пре краја.

Фудбал 13.05.2018 | 12:30
Марко Николић пред новом титулом!
Видеотон тренера Марка Николића и нападача Данка Лазовића (не игра због повреде), Стефана и Марка Шћеповића налази се на врху табеле ОТП Банк лиге Мађарске.

Екипа из Секешвехервара је три кола пре краја поново избила на чело. Неочекивано!

Видеотон је у 30. колу победио код куће Халадаш 3:0, а онда је сачекао кикс главног и јединог конкурента Ференцвароша. Тим из престонице играо је против Вашаша - 1:1.

Очекивала се лагана победа Ференцвароша, из простог разлога што Вашашу предстоји борба за опстанак и тек је једно место изнад опасне зоне и то тек након данашњег бода.

Дуго је било 0:0, да би Ференцварош повео у 89. минуту. Али, ни то није било довољно за тријумф.

Вашаш је у четвртом минуту судијске надокнаде времена успео да постигне гол и промовише Видеотон у новог лидера Мађарске.

Екипа Марка Николића има 62 бода, а Ференцварош један мање.

Марко Николић и српска колонија фудбалера у Видеотону налази се близу освајања титуле првака Мађарске, а за то велике заслуге имају и фудбалери Вашаша који су у гостима ремизирали 1:1 са Ференцварошем у 30. колу шампионата и сада тим из Секешфехервара има од више од будимпештанског клуба.

До краја такмичења у шампионату Мађарске остала су још три кола, тако да нас чека баш занимљива завршница, а Николић би другу сезону заредом, после прошлогодишњег успеха на клупи Партизана, могао да освоји титулу првака. 

Ференцварош је вечерас био знатно бољи ривал, упутио је чак 19 удараца ка противничком голу, али слаба је то утеха. Све занимљиво на овом мечу десило се у  самој завршници.

Домаћин је повео у 89. минуту голом словеначког интернационалца Михе Блажича, али су гости у четвртом минуту надокнаде преко Тамаша Егерсегија дошли до изједначења и практично променили ток шампионске трке.

У последња три кола Видеотон гостује Вашашу, дочекује Хонвед и иде на ноге Диошђеру. Ференцварос у финишу гостује Хонведу, дочекује Диошђеру и игра на страни против Балмазујвароши.

МАЂАРСКА 1 - 30. КОЛО

Субота
Дебрецин - Диожђер 2:1 (2:0)
Мезокевежд - Балмазујварош 1:0 (1:0)
Пакш - Хонвед 1:2 (0:1)
Ујпешт - Пушкаш Академија 0:1 (0:0)
Видеотон - Халадаш 3:0 (1:0)
Ференцварош - Вашаш 1:1

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар