Marko Nikolić pred novom titulom!

Nikolić i Videoton najbliži tituli! Obrt u prvenstvu Mađarske. Kiks Ferencvaroša doveo Videoton na čelo tabele.  Ferencvaroš kiksnuo protiv Vašaša i sada Videoton ima bod više tri kola pre kraja.

Fudbal 13.05.2018 | 12:30
Marko Nikolić pred novom titulom!
Videoton trenera Marka Nikolića i napadača Danka Lazovića (ne igra zbog povrede), Stefana i Marka Šćepovića nalazi se na vrhu tabele OTP Bank lige Mađarske.

Ekipa iz Sekešvehervara je tri kola pre kraja ponovo izbila na čelo. Neočekivano!

Videoton je u 30. kolu pobedio kod kuće Haladaš 3:0, a onda je sačekao kiks glavnog i jedinog konkurenta Ferencvaroša. Tim iz prestonice igrao je protiv Vašaša - 1:1.

Očekivala se lagana pobeda Ferencvaroša, iz prostog razloga što Vašašu predstoji borba za opstanak i tek je jedno mesto iznad opasne zone i to tek nakon današnjeg boda.

Dugo je bilo 0:0, da bi Ferencvaroš poveo u 89. minutu. Ali, ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Vašaš je u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena uspeo da postigne gol i promoviše Videoton u novog lidera Mađarske.

Ekipa Marka Nikolića ima 62 boda, a Ferencvaroš jedan manje.

Marko Nikolić i srpska kolonija fudbalera u Videotonu nalazi se blizu osvajanja titule prvaka Mađarske, a za to velike zasluge imaju i fudbaleri Vašaša koji su u gostima remizirali 1:1 sa Ferencvarošem u 30. kolu šampionata i sada tim iz Sekešfehervara ima od više od budimpeštanskog kluba.

Do kraja takmičenja u šampionatu Mađarske ostala su još tri kola, tako da nas čeka baš zanimljiva završnica, a Nikolić bi drugu sezonu zaredom, posle prošlogodišnjeg uspeha na klupi Partizana, mogao da osvoji titulu prvaka. 

Ferencvaroš je večeras bio znatno bolji rival, uputio je čak 19 udaraca ka protivničkom golu, ali slaba je to uteha. Sve zanimljivo na ovom meču desilo se u  samoj završnici.

Domaćin je poveo u 89. minutu golom slovenačkog internacionalca Mihe Blažiča, ali su gosti u četvrtom minutu nadoknade preko Tamaša Egersegija došli do izjednačenja i praktično promenili tok šampionske trke.

U poslednja tri kola Videoton gostuje Vašašu, dočekuje Honved i ide na noge Diošđeru. Ferencvaros u finišu gostuje Honvedu, dočekuje Diošđeru i igra na strani protiv Balmazujvaroši.

MAĐARSKA 1 - 30. KOLO

Subota
Debrecin - Diožđer 2:1 (2:0)
Mezokevežd - Balmazujvaroš 1:0 (1:0)
Pakš - Honved 1:2 (0:1)
Ujpešt - Puškaš Akademija 0:1 (0:0)
Videoton - Haladaš 3:0 (1:0)
Ferencvaroš - Vašaš 1:1

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar