Лазар Марковић одиграо посљедњи меч за Андерлехт!

Крај кратке епизоде у Бриселу.

Фудбал 13.05.2018 | 08:45
Лазар Марковић одиграо посљедњи меч за Андерлехт!
Лазар Марковић је завршио сезону због повреде, а по свему судећи и епизоду у Андерлехту.

Како белгијски медији пишу, Андерлехт неће откупити брзоногог Чачанина од Ливерпула иако су задовољни његовим играма током шестомесечне позајмице. Разлог: цена и повреде.

Марковић је оставио више него позитиван утисак у Белгији откако је дошао на позајмицу. На осам мечева, укључујући пет као стартер, уписао је по гол и асистенцију. Али статистика не открива стварну слику и утицај који је Маркец имао на игру Андерлехта. Белгијска јавност га хвали да је био један од најбољих када је био здрав и да је представљао константну опасност за ривале. Међутим, и у Андерлехту је имао повреде које су га спречиле да остави бољи утисак. Последња у низу је ова на мечу против Стандарда. Повредио је задњу ложу и неће га бити у тиму Андерлехта у преостала два кола.

Бриселски клуб је задовољан сарадњом са Марковићем, ак би желели и да га задрже, али сматрају га скупим ризиком. Марковић има још годину дана уговора са Ливерпулом који ће покушати да га прода на лето и извуче макар део од уложених 25.000.000 евра у његову куповину из Бенфике. С обзиром да Редси неће тражити испод 5.000.000 евра за Марковића, у Андерлехту цене да је то прескуп ризик. Због Марковићевих проблема са повредама, Белгијанце је страх да уложе огроман новац за њихове услпове у појачање које је склоно повредама.

Ако би дошло до споразумног раскида уговора Ливерпула и Марковића, то би била сасвим друга прича за Андерлехт и тада би шансе за потпис Марковића биле далеко веће. Ливерпул је тај који мора да пресече...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар