Lazar Marković odigrao posljednji meč za Anderleht!

Kraj kratke epizode u Briselu.

Fudbal 13.05.2018 | 08:45
Lazar Marković odigrao posljednji meč za Anderleht!
Lazar Marković je završio sezonu zbog povrede, a po svemu sudeći i epizodu u Anderlehtu.

Kako belgijski mediji pišu, Anderleht neće otkupiti brzonogog Čačanina od Liverpula iako su zadovoljni njegovim igrama tokom šestomesečne pozajmice. Razlog: cena i povrede.

Marković je ostavio više nego pozitivan utisak u Belgiji otkako je došao na pozajmicu. Na osam mečeva, uključujući pet kao starter, upisao je po gol i asistenciju. Ali statistika ne otkriva stvarnu sliku i uticaj koji je Markec imao na igru Anderlehta. Belgijska javnost ga hvali da je bio jedan od najboljih kada je bio zdrav i da je predstavljao konstantnu opasnost za rivale. Međutim, i u Anderlehtu je imao povrede koje su ga sprečile da ostavi bolji utisak. Poslednja u nizu je ova na meču protiv Standarda. Povredio je zadnju ložu i neće ga biti u timu Anderlehta u preostala dva kola.

Briselski klub je zadovoljan saradnjom sa Markovićem, ak bi želeli i da ga zadrže, ali smatraju ga skupim rizikom. Marković ima još godinu dana ugovora sa Liverpulom koji će pokušati da ga proda na leto i izvuče makar deo od uloženih 25.000.000 evra u njegovu kupovinu iz Benfike. S obzirom da Redsi neće tražiti ispod 5.000.000 evra za Markovića, u Anderlehtu cene da je to preskup rizik. Zbog Markovićevih problema sa povredama, Belgijance je strah da ulože ogroman novac za njihove uslpove u pojačanje koje je sklono povredama.

Ako bi došlo do sporazumnog raskida ugovora Liverpula i Markovića, to bi bila sasvim druga priča za Anderleht i tada bi šanse za potpis Markovića bile daleko veće. Liverpul je taj koji mora da preseče...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar