Италијани желе Рачића!

Звезда спремна да прода младог везисту, али чека понуду већу од 1. 500. 000 евра.  Калчо зове, Звезда нема ништа против! Нови напад на Уроша Рачића. . .

Фудбал 13.05.2018 | 16:00
Италијани желе Рачића!
Руководство Црвене звезде увелико ради на јачању тима за наредну сезону и довођењу играча који ће моћи да помогну у нападу на пласман у Лигу шампиона, али истовремено се у Љутице Богдана размишља и о одласцима. 

За неке се већ зна да ће напустити екипу Владана Милојевића - Душан Анђелковић је најавио крај каријере, Мичелу Доналду истиче уговор, Дамиру Кахриману, Немањи Супићу и Луки Илићуисто, код неких је ситуација неизвесна - Ле Талеку истиче уговор, али му је понуђен нови, Ненад Милијаш је најавио крај каријере, али би тренер Милојевић волео да остане у тиму још годину дана, док има и оних који ће бити пуштени да оду у случају задовољавајуће понуде. 

Међу овим последњима је Урош Рачић, а Вечерње новости пишу да је за 20-годишњег везисту озбиљно "загризла" Болоња. Наводно, Италијани већ годину дана прате развој младог фудбалера, а зимус су понудили Црвеној звезди 1.500.000 евра, али то није задовољило апетите српског шампиона. Остаје да видимо хоће ли бити другог покушаја...

Рачић је ове сезоне уписао 32 наступа у свим такмичењима, од тога 17 у стартној постави, и постигао два гола. 

Свесни су у Црвеној звезди да ће им и овог лета бити неопходан трансфер који би допунио клупску касу, као што је то зимус било у случајевима Гелора Канге и Ричмонда Боаћија, па се може чути да поред Рачића дозволу да оду у случају добре понуде имају Александар Пешић, Немања Радоњић и Славољуб Срнић.

Лицитације су кренуле. Долази нападач, стиже везиста, на мети дефанзивац... Али све чешће ћемо имати прилику да слушамо и ко одлази са Маракане. Шампион је већ увелико почео да склапа екипу за квалификације за Лигу шампиона, циљ је да се направи још бољи тим од овог који је узео титулу и јасно је да су и одређени одласци неминовност. Поготово уколико стигне добра понуда за некога од Милојевићевих "маргиналаца".

Један од оних који су на излазним вратима нашег највећег стадиона је Урош Рачић. Млади везиста је већ месецима уназад на скенеру многих европских клубова, а најконкретнија била Болоња. Звезда је, наводно, већ одбила једну понуду за овог момка тешку 1.500.000 евра, а ускоро би требало да стигне нова. Јер како пишу Вечерње новости Италијани нису одустали. Ако на ово додамо да ни у Љутице Богдана нису имуни на ово "очијукање", онда долазимо до закључка да на реалцији Болоња - Урош Рачић има о нечега више од простих спекулација. Ситуација је, дакле јасна: Италијани трзају, а Звезда неће имати ништа против уколико понуда буде задовољавајућа. 

Рачић је у текоћој сезони нанизао уписао чак 32 наступа, од чега 20 у Суперлиги. Напредак у игри био је евидентан. Постигао је и два поготка, а после меча са Чукаричким (3:0) људи са Ренато Даларе одлучили су се за нову рунду преговора.

Новости још пишу да би тренер црвено-белих Владан Милојевић у наредној сезони у конкуренцији за места задњих везних радо видео квартет Кузмановић-Крстичић-Јовичић-Јованчић. Јасно је, продајом Рачића, односно уз подршку тог новца, жеља тренера била би знатано ближе реализацији...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар