Italijani žele Račića!

Zvezda spremna da proda mladog vezistu, ali čeka ponudu veću od 1. 500. 000 evra.  Kalčo zove, Zvezda nema ništa protiv! Novi napad na Uroša Račića. . .

Fudbal 13.05.2018 | 16:00
Italijani žele Račića!
Rukovodstvo Crvene zvezde uveliko radi na jačanju tima za narednu sezonu i dovođenju igrača koji će moći da pomognu u napadu na plasman u Ligu šampiona, ali istovremeno se u Ljutice Bogdana razmišlja i o odlascima. 

Za neke se već zna da će napustiti ekipu Vladana Milojevića - Dušan Anđelković je najavio kraj karijere, Mičelu Donaldu ističe ugovor, Damiru Kahrimanu, Nemanji Supiću i Luki Ilićuisto, kod nekih je situacija neizvesna - Le Taleku ističe ugovor, ali mu je ponuđen novi, Nenad Milijaš je najavio kraj karijere, ali bi trener Milojević voleo da ostane u timu još godinu dana, dok ima i onih koji će biti pušteni da odu u slučaju zadovoljavajuće ponude. 

Među ovim poslednjima je Uroš Račić, a Večernje novosti pišu da je za 20-godišnjeg vezistu ozbiljno "zagrizla" Bolonja. Navodno, Italijani već godinu dana prate razvoj mladog fudbalera, a zimus su ponudili Crvenoj zvezdi 1.500.000 evra, ali to nije zadovoljilo apetite srpskog šampiona. Ostaje da vidimo hoće li biti drugog pokušaja...

Račić je ove sezone upisao 32 nastupa u svim takmičenjima, od toga 17 u startnoj postavi, i postigao dva gola. 

Svesni su u Crvenoj zvezdi da će im i ovog leta biti neophodan transfer koji bi dopunio klupsku kasu, kao što je to zimus bilo u slučajevima Gelora Kange i Ričmonda Boaćija, pa se može čuti da pored Račića dozvolu da odu u slučaju dobre ponude imaju Aleksandar Pešić, Nemanja Radonjić i Slavoljub Srnić.

Licitacije su krenule. Dolazi napadač, stiže vezista, na meti defanzivac... Ali sve češće ćemo imati priliku da slušamo i ko odlazi sa Marakane. Šampion je već uveliko počeo da sklapa ekipu za kvalifikacije za Ligu šampiona, cilj je da se napravi još bolji tim od ovog koji je uzeo titulu i jasno je da su i određeni odlasci neminovnost. Pogotovo ukoliko stigne dobra ponuda za nekoga od Milojevićevih "marginalaca".

Jedan od onih koji su na izlaznim vratima našeg najvećeg stadiona je Uroš Račić. Mladi vezista je već mesecima unazad na skeneru mnogih evropskih klubova, a najkonkretnija bila Bolonja. Zvezda je, navodno, već odbila jednu ponudu za ovog momka tešku 1.500.000 evra, a uskoro bi trebalo da stigne nova. Jer kako pišu Večernje novosti Italijani nisu odustali. Ako na ovo dodamo da ni u Ljutice Bogdana nisu imuni na ovo "očijukanje", onda dolazimo do zaključka da na realciji Bolonja - Uroš Račić ima o nečega više od prostih spekulacija. Situacija je, dakle jasna: Italijani trzaju, a Zvezda neće imati ništa protiv ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća. 

Račić je u tekoćoj sezoni nanizao upisao čak 32 nastupa, od čega 20 u Superligi. Napredak u igri bio je evidentan. Postigao je i dva pogotka, a posle meča sa Čukaričkim (3:0) ljudi sa Renato Dalare odlučili su se za novu rundu pregovora.

Novosti još pišu da bi trener crveno-belih Vladan Milojević u narednoj sezoni u konkurenciji za mesta zadnjih veznih rado video kvartet Kuzmanović-Krstičić-Jovičić-Jovančić. Jasno je, prodajom Račića, odnosno uz podršku tog novca, želja trenera bila bi znatano bliže realizaciji...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar