Меркел: Добро обављен посао

Бугарски премијер Бојко Борисов и немачка канцеларка Ангела Меркел разговарали су о самиту ЕУ и Западнг Балкана који ће бити одржан у Софији 17. маја.

Свијет 10.05.2018 | 19:31
Меркел: Добро обављен посао
Том приликом канцеларка је описала као "неоспоран успех" напоре Борисова да земље Западног Балкана изведе на пут ка чланству у Унији.

"Тема Западног Балкана није лак приоритет, али си ти, Бојко, дивно обавио посао и требало би да останеш посредник с тим у вези", рекла је Меркелова, која се са Борисовом састала у немачком граду Ахену, саопштила је Прес-служба бугарске владе, преноси БТА.

Борисов је Меркеловој рекао да ће Бугарска наставити да активно ради како би обезбедила да повезивање на Западном Балкану остане приоритет и после бугарског председавања Савету ЕУ, које истиче половином године.

"Упркос напетости између неких земаља у вези са неким питањима, њихови лидери и даље имају у виду велики циљ чланства у ЕУ", навео је бугарски премијер.

Он је истакао да је саобраћајно, инфраструктурно и дигитално повезивање земаља у региону важно за стабилност и просперитет Европе.

"Мислим да је то оно што би требало да радимо: требало би да се потрудимо да људи у тим земљама осете да смо ми и ЕУ уз њих", закључио је Борисов.

Немачка канцеларка и бугарски премијер састали су се на маргинама свечаности у Ахену поводом доделе награде "Карло Велики" француском председнику Емануелу Макрону, напомиње бугарска агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тута БУГАРИН

10.05.2018 18:32

Никад не бих усао у унију у којој су Румуни и Бугари. Они це ЕУ развалити ко Бугари скупстину

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2018 19:33

Неби ни они усли у ЕУ да се географски не границе са Русијом.

Name

Пб

11.05.2018 02:10

Само знате добро да лазете.

Name

ЗА Туту Бигарина И РЕ

11.05.2018 03:12

Немате појма и само серете.Прво вама и неби требало дати да удјете у ЕУ.Јер и јесте за тај примитивизам и ту вукојебину.Да је ЕУ паметна требала би се оградити богљикавом жицом и минским пољем.да неможете ни пресмрдити ЕУ.Требала би све вас који тако серете који сте и који стојите данима пред ЕУ протјерати из ЕУ .Бугарска се не граничи са Русојом и то нема никакве везе.Са Русима имају одличне односе и од како су у ЕУ свјетлосне године су испред нас.Говорим за Бугаре нечете их стичи никад.А остале земље попут Њемсчке Аустрије итд нечете ни тад..Тута и шупак цивилизације сме ми .И престаните млатитии празну сламу.Бугаре и Румуне па те земље су за нас свемир.Ти неки наши стереотипови као ми то Србија до Токија .Сламу чемо јести и чистити им wц али чемо се курчити и Србовати упразно .Продји земљама мало које ду у ЕУ па чеш сватити у каквој си вукојебини.Бугарска је ушла у ЕУ због стратешког положаја и концепта 3 мора.И што све Соц екс комунистичке земље које и јесу Европа треба да се споје у једну велику породицу ЕУ.Зато не коментариши нешто о чему немаш појма.

ОДГОВОРИТЕ