Merkel: Dobro obavljen posao

Bugarski premijer Bojko Borisov i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su o samitu EU i Zapadng Balkana koji će biti održan u Sofiji 17. maja.

Svijet 10.05.2018 | 19:31
Merkel: Dobro obavljen posao
Tom prilikom kancelarka je opisala kao "neosporan uspeh" napore Borisova da zemlje Zapadnog Balkana izvede na put ka članstvu u Uniji.

"Tema Zapadnog Balkana nije lak prioritet, ali si ti, Bojko, divno obavio posao i trebalo bi da ostaneš posrednik s tim u vezi", rekla je Merkelova, koja se sa Borisovom sastala u nemačkom gradu Ahenu, saopštila je Pres-služba bugarske vlade, prenosi BTA.

Borisov je Merkelovoj rekao da će Bugarska nastaviti da aktivno radi kako bi obezbedila da povezivanje na Zapadnom Balkanu ostane prioritet i posle bugarskog predsedavanja Savetu EU, koje ističe polovinom godine.

"Uprkos napetosti između nekih zemalja u vezi sa nekim pitanjima, njihovi lideri i dalje imaju u vidu veliki cilj članstva u EU", naveo je bugarski premijer.

On je istakao da je saobraćajno, infrastrukturno i digitalno povezivanje zemalja u regionu važno za stabilnost i prosperitet Evrope.

"Mislim da je to ono što bi trebalo da radimo: trebalo bi da se potrudimo da ljudi u tim zemljama osete da smo mi i EU uz njih", zaključio je Borisov.

Nemačka kancelarka i bugarski premijer sastali su se na marginama svečanosti u Ahenu povodom dodele nagrade "Karlo Veliki" francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, napominje bugarska agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tuta BUGARIN

10.05.2018 18:32

Nikad ne bih usao u uniju u kojoj su Rumuni i Bugari. Oni ce EU razvaliti ko Bugari skupstinu

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2018 19:33

Nebi ni oni usli u EU da se geografski ne granice sa Rusijom.

Name

Pb

11.05.2018 02:10

Samo znate dobro da lazete.

Name

ZA Tutu Bigarina I RE

11.05.2018 03:12

Nemate pojma i samo serete.Prvo vama i nebi trebalo dati da udjete u EU.Jer i jeste za taj primitivizam i tu vukojebinu.Da je EU pametna trebala bi se ograditi bogljikavom žicom i minskim poljem.da nemožete ni presmrditi EU.Trebala bi sve vas koji tako serete koji ste i koji stojite danima pred EU protjerati iz EU .Bugarska se ne graniči sa Rusojom i to nema nikakve veze.Sa Rusima imaju odlične odnose i od kako su u EU svjetlosne godine su ispred nas.Govorim za Bugare nečete ih stiči nikad.A ostale zemlje poput Njemsčke Austrije itd nečete ni tad..Tuta i šupak civilizacije sme mi .I prestanite mlatitii praznu slamu.Bugare i Rumune pa te zemlje su za nas svemir.Ti neki naši stereotipovi kao mi to Srbija do Tokija .Slamu čemo jesti i čistiti im wc ali čemo se kurčiti i Srbovati uprazno .Prodji zemljama malo koje du u EU pa češ svatiti u kakvoj si vukojebini.Bugarska je ušla u EU zbog strateškog položaja i koncepta 3 mora.I što sve Soc eks komunističke zemlje koje i jesu Evropa treba da se spoje u jednu veliku porodicu EU.Zato ne komentariši nešto o čemu nemaš pojma.

ODGOVORITE