Наркодилери у МУП-у Српске

Богдану Ракићу су наркодилери, које су штитили поједини инспектори из ПС Теслић, одбили бубрег, уништили једно око, готово га ослијепили на друго, нагњечили му мозак…, хтјели га живог закопати. . .

Република Српска 09.05.2018 | 22:38
Наркодилери у МУП-у Српске
1.
Богдана Ракића су хтјели живог закопати - Наркодилери, које штите поједини инспектори из Полицијске станице Теслић.

Нису га живог закопали, али су га брутално претукли, 01.11.2016 године. Богдан је данас тешки инвалид.

2.
Тог 01.11.2016. скинули су га голог и бацали низ дубоку литицу; Морао се четвероношке враћати; Када би се вратио, бацили би га поново.

3.
Потом су га сајлом везали за дрво; Мучење није престало: Ударали су га ногама у грудни кош и шакама у главу, сјекли су му косу, браду, трепавице…4.
Пао је у кому и завршио на апаратима за дисање.

5.
Имао је потрес мозга, излив крви у мозак, нагњечен мозак, одбијен бубрег, нагњечена плућа. На једном оку је трајно изгубио вид; На друго види свега 30 посто.

6.
Само Бог зна како је остао жив: Богдан Ракић данас има свега 20 година, а све му се десило са осамнаест.

7.
Претукли су га животињски - наркодилери Армин Јашаревић и Бранко Јурић.

Пресуђени су на четири године и шест мјесеци затвора; Јашаревић је на издржавању казне, док је Јурић у бјекству. За њим је расписана потјерница, 27.02.2018. године.

9.
Прије него су готово убили Богдана, починили су низ тешких кривичних дјела; Нису процесуирани, јер се све сакрило у ладицама ПС Теслић.

То је прва кривица појединаца из МУП РС. И то мања.

10.
Дешавања која су претходила покушају убиства Ракића свједоче да су појединци из МУП-а итекако упетљани у описани злочиначки акт. Лажно су оптужили Богдана за пљачку пекаре!!!11.
Петнаест дана прије звјерског премлаћивања, у кућу његове мајке Роберте Гланцер дошли су инспектори и тражили Богдана.

“Питала сам их што им треба, они су рекли само нека провјера. Преко пута нас је била опљачкана пекара. У вријеме пљачке мој син је био у кући, али су га одвезли и држали седам и по сати”, прича Богданова мајка.

Потом су га довезли кући, а један од инспектора је од ње затражио да “сиђе до колеге у ауту”. За то вријеме он је роварио по кући.

“Богдану је рекао да гардеробу коју је носио мора предати за вјештачење (тренерка, дукс и патике); Дато им је то, али ни дан данас није враћено. Поново су га одвели у станицу и наставили испитивати. Онда су мене звали и рекли да дођем у полицију”, наводи госпођа Гланцер.

12.
Инспектори су тврдили да не говори истину када каже да је Богдан, у вријеме пљачке пекаре, био у кући.

“Ја сам рекла да немам потребе лагати, немам се кога бојати. Ја сам била у једној просторији, а мој син у другој. Тај инспектор је изишао и брзо се вратио. Поново ме питао гдје је мој син био синоћ и ја опет кажем - у кући. А инспектор мени каже да је Богдан признао да је био вани. Рекла сам да је слагао, а не признао; Још сам том инспектору рекла: И не знам шта сте му ви радили да је то могао рећи или је рекао да вас скине са дневног реда”, наводи Богданова мати.

13.
Други инспектор је од ње тражио да призна “да је истресла дрогу, јер ће Богдану бити блажа казна за 80%”.

“Ако не признам, рекли су ми да ће га водити у Добој у затвор, а мени претрести кућу. Одговорила сам им е - ако је крив ви га водите и одмах дођите па претресите. Тада је тај Инспектор казао - нећу више да идем у претресе, мени је доста свега. Да би ми за два минута рекао - иди доле, чека те син и имаш времена до мрака да се предомислиш и признаш. Ја сам им рекла да више од оног што сам казала немам шта рећи. И изашла сам”, наводи госпођа Гланцер.

14.
Након петнаест дана од ових догађаја Богдан је сурово претучен.

15.
Зашто је претучен? Јашаревић и Јурић су, док су га масакрирали, тврдили да их је “одао полицији”!

Ако их је заиста пријавио полицији за дилање, онда је само неко из полиције могао дојавити двојици Насилника ко их је пријавио и за шта!!!

16.
“Током суђења, један од Богданових другова је изјавио како је инспектор дао мом сину 50 КМ да оде и од једног од те двојице купи дрогу и да му је донесе. Што је мој син и урадио. Ако је већ мој син њих одао, како су они који су га поломили и начинили инвалидом знали да их је одао, осим ако то није неко из полиције рекао. И сад послије свега мој син је инвалид. Једно око је изгубио, а друго је знатно ослабило. Нисмо у могућности да се може лијечити”, наводи Роберта Гланцер.

17.
Претходни навод је свједочанство о подлој намјештаљци, али нико због тога није одговарао. Нико из ПС Теслић!

Један од инспектора био је позван на суђење као свједок оптужених; Нико га није питао зашто је Богдана слао по дрогу и да ли је, можда он или његов колега, дојавио Наркодилерима да их је несретни младић пријавио?!

Ниједан од инспектора који су прогонили породицу Гланцер и Богдана Ракића није ни по ком основу одговарао.
И даље су на дужности!!!18.
Гланцерова је самохрана мајка; Дјеца из тих породица су најчешћа мета наркопредатора, јер немају довољну заштиту.

19.
Поједини Инспектори, огрезли у криминалу, који су дио Злочиначке организације формиране унутар МУП-а РС, најчешће дјецу из тих породица присиљавају да раде за њих, а они који одбију “регрутацију” бивају прогоњени, премлаћивани, намјештају им се “дјела”, подмеће дрога…

20.
Богдан Ракић је био спортиста, тренирао је карате 14 година, уз то и рукомет и кошарку. Све то прекинули су нарко дилери и њихови заштитници из полиције.

Породици Гланцер, Роберти и њенон сину Богдану треба помоћи на сваки могући начин како би што лакше живјели, након ужаса кроз који су прошли.

слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

каурин

09.05.2018 23:03

ИИ ста цемо сад??? и ово дијете је зртва система?? Предсједнице, премијерко, министри?????? да се цујемо.... РТВБН....ХВАЛА СТО ОТКРИВАТЕ ЗЛОДЈЕЛА СИСТЕМА. а ви народе у памет ...ако будемо цутали и по насу це дјецу доци!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

10.05.2018 02:42

Ово дијете је зртва инспектора нарко дилера који стите највеци сљам, а који заузврат премлацују и мрцваре сваког ко се опире наркокартелу. Господо из надлезних институција проговорите, али истину за промјену.

Name

Цудно

10.05.2018 06:40

Сад испаде да су сви невини..... Не знам момка али ови сто су га истукли су осудјени тако да не изгледа да их неко стити. А ова прица око полиције ми дјелује класицна полицијска метода. Притисци оног који је сумњив док бе призна. Момка из мог насеља су цитаву ноц пртискали да призна да је поцинио крадју јер је био у роду са лоповима. На крају су га пустили али нису га тукли само је провео у притвору ноц. Нису сви сумњиви криви.

Name

АНОНИВНА.

10.05.2018 07:48

ПРАВАДА ЗА СВУ ДЈЕЦУ У РС. ЗА СВУ ДЈЕЦУ У СВИЈЕТУ.

Name

Оставка

10.05.2018 13:27

Господине министре у утрасњих послова.Ја као цлан СНСД тразим васу оставку.Ово је срамота.Ајте фино изадјите пред камере и реците нам јавно ја дајем оставку.

Name

горан

11.05.2018 23:18

Нису само у МУПу, него и у политици. Још је тешко јавно иступати. Има доста доказа за неке високо позициониране и угледне.

Name

Тане

09.05.2018 23:43

ПРАВДУ ЗА БОГДАНА....ТЕСЛИЋ ДА СЕ ПРОБУДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

антифасиста

10.05.2018 06:44

Ово је ужас, како да неко вјерује полицији? Народе, буди се, борци, гдје сте?

Name

Батине

10.05.2018 12:56

Одрали га, брацо мила!

Name

ре Тане

11.05.2018 09:38

Реагујем због коментара потписаног као "оставка" и веома сам срећан што се буди онај честити дио снсд-а, Сјећам се овог случаја од прије 2 године да сам о томе нешто чуо највише 2x. Како су се лоше вијести брзо смјењивале тако ова паде у заборав, а умало да се случај "Давид" не деси тада. Да је којим случајем муп тада реаговао по принципу "сабље" у Србији, вјероватно ових масовних и све масовнијих окупљања честитог народа око породице Драгичевић ових дана не би ни било јер неби било потребе за истим. Мене као грађанина по прилично зрелих година и некога ко је стварао ову нашу мучену РС чуди да премијерка се не захвали министру Лукачу, најприје а потом и Касиповићу (јер је случајем Давид право у РС-у згажено и понижено) затим и министру Богданићу због укупне ситуације у здравству, које умјесто да брине о здрављу народа РС, сааамо постаде озбиљан болесник. Напомињем да је госпођа премијерка смс-поруком не тако давно смијенила најбољег министра здравља од постанка те институције Слободана Станића за трице и кучине у односу на оволике безбједоносне проблеме па како видим о смјенама се још не размишља, а скупови у Б. Луци све већи и већи. Правда за Давида и све новомученике много страдалне нам и једине РС.

Name

РЕацТОР

09.05.2018 23:49

Дозивотна наркодилерима,слобода народу.Голи оток убицама дјеце,криминалцима, татиним лоповским синовима и свима који прикривају,затаскавају и изврцу слуцајеве убиства,завјере,проневјере,примање мита,све у сврху оцувања њихових позиција и власти.Правда за све нас,правда за Давида.ПРАВДА И ИСТИНА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕацТОР

09.05.2018 23:55

Правда и истина за Богдана Ракића, Правда за Давида Правда и истина за сву убијену дјецу и угасену младост. Ботови одјебите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леа

10.05.2018 00:58

Да, сјецам се тога. Жалосно! Како да помогнемо, несрецном младицу да се лијеци.

Name

Смиља

10.05.2018 00:06

Људи моји ста нам се то десава полиција продаје дрогу и убија насу дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

10.05.2018 00:07

Проблем треба ријесити мирним путем. Ово ме све подсјеца на деведесесте. Хиљаде мојих врсњака свих нација је заврсило у гробовима без потомства. Рат ми је унистио младост, а ратни хускаци су се добро обогатили на тудјој крви. На поцетку рата имао сам 19 година и био сам само број на списку. Омладино не дозволи те да и ви будете број за рад тудјих интереса!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

10.05.2018 02:39

Среца да је овај момак остао зив. Наркокартел знаци ради по опробаном рецепту. Правда за сву насу дјецу и постен свијет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

10.05.2018 03:09

Безбједносна ситуација у РС је стабилна и под контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

но сикирики

11.05.2018 05:58

У преводу: Пљацка народних добара се одвија стабилно, устрајно и јавно.

Name

Страшно

10.05.2018 03:18

Овај случај када се десио прошле године полиција у Теслићу није ни покренула све док није БН тв објавила.И чини ми се Блиц новине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

10.05.2018 05:35

Нема сумње да су нам дјеца у опасности.Људи отворите оци нема ниста горе него кад ти дијете увуку у дрогу.Полиција РС стити нарко дилере .Из тога кола нема повратка.Родитељи отрјезните се док није касно сваком се мозе десити ама бас сваком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

10.05.2018 05:38

Засто предсједник не проговори о дилерима дроге и застити свој народ? Не он се препуцава са ЈК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2018 09:06

Незнам о коме народу говорите??.Не припада он овоме народу......овдје су Срби.

Name

Одговор

12.05.2018 19:49

Како кад је и он власник фирми које перу паре од дроге.Знају људи све ипак је ово мали град.

Name

дамјан

10.05.2018 06:42

Господине предсједнице!Молим Вас поцните цистити редове власти од лосих људи.Молим Вас урадите то и спасавајте Српску.Онда иду и сви остали послови редом.Срецно било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгче

10.05.2018 07:02

Па у Фочи питајте сваког младјег човјека ко ради и растура дрогу,ко је легализовао бизнис зарадјен од дроге, сви ће вам рећи,све се зна само полиција и тужилаштво не знају... Вјерујем да је тако у сваком граду ... Људи морамо ово снсд-ово зло оборити , узели сву сваку институцију и блокирали је,па народе недај боже имати проблема са њима, ајмо сложно и масовно изаћи на изборе и кријући гласати против секте снсд,ма гласајте за црњу циганина само да се ови скину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.05.2018 07:29

Највеци кримоси су у полицији поцнимо од Лукаца.Највецу пљацку су изврсили управо они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предсједнице

10.05.2018 07:46

Је ли то твоја полиција коју ститис. Јесте, твоја је, али не и НАРОДНА. а НАРОД је, као и тебе, дебело плаца. И јос, у име Скупстине РС (а прије поцетка Скупстине) , казес како це приједлог опозиционих посланика, у вези убитства Давида Драицевица, бити ОДБИЈЕН. ПОКАЗАО СИ ДА, СВЕ СТО СЕ РАДИ У РС, РАДИ СЕ ПО ТВОМЕ НАЛОГУ. Говорис да нико нема право да даје било које изјаве осим тузиоца. А ста ти радис? Све је, назалост у твојим рукама. Народе, упамет се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.05.2018 10:24

Назалост криминалци гурају унапредјења инспектора јер им требају да их покривају у прљавим пословима ,некад је био понос бити припадник мупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмена Славица Матијаш

10.05.2018 10:24

Све док неписмена Славица Матијаш ради као тужилац биће још и горе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.05.2018 10:26

Унутрасња контрола мупа ,покрива незаконитости одредјенихприпадника мупа,јелневреди слати залбе и притузбе на рад припадника мупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.05.2018 10:49

Поново у рат али против мафије.дрзаве овакве која стити наркодилере.е моји борци колеге срамота ме ста све гледамо и нереагујемо а све борци прве категорије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

10.05.2018 11:27

Немој те тако, за нашег командира крим.служба је најбоља служба у пс теслић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

10.05.2018 11:27

Немој те тако, за нашег командира крим.служба је најбоља служба у пс теслић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукавице

10.05.2018 11:55

РС су требали да воде борци, коју су је и створили, а не дезертери који су побјегли када се гинуло, а сада ведре и облаче. Сада и странци који су их довели на власт виде да су погријешили. Исто важи и за друга два народа у БиХ, јер ми смо ратовали да би ову државу створили, а сада нам владају дезертери, којих смо се прво трербали ријешити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРАШНО

10.05.2018 14:45

Страшан текст, нарочито ме погодило ово за самохрану мајку, да ли су те породице толико незаштићене? Ако је све написано истина и ово је за Скупштину На жалост што се тако то дешава...али та Скупштина и јесте најмјеродовнија да сви одговорно дају изјаве и мишљења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни хумор

10.05.2018 14:55

Богдан Ракић се сад пати а Давид Драгичевић не осјећа сад ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРКИ

11.05.2018 10:14

Јуце смо смо у скупстини РС добили информацију од министра Муп а РС да је дрога ЛСД веома јефтина Клинци и клинцезе позурите до најблизег дилера АКЦИЈА је у току и траје до истека залиха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пссстт

11.05.2018 18:16

Збиља, гдје је та јефтина гудра...??

Name

ре мрки

11.05.2018 20:38

Лсд нема у Бањалуци јос од пре рата из једноставног разлога јер има на трзисту колико хоцес халуцинационих дрога , тј таблета које су бас јефтине. Лсд једино има јос у полицији од старих заплијена ради поредјења. Дакле могла је стици до Давида само из мурије, тј мурија га накркала и оставила тамо гдје је надјен.

Name

Васковицев бивси комсо

11.05.2018 11:24

Ма ја, цим црногорски балетан у покусају, ком је бабо ко мајстор или медицински техницар у Војној болници, вец сам заборавио, добио стан у ниском приземљу на Цигланама 1988., несто објави сигурно је тацно. То дјубре, које је рокало по Сребреници и призивало убиство Зорана Дјиндјица треба или вратит у Федерацију или у кољевку Црну Гору па нек тамо залудјује народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

11.05.2018 12:39

Имате проблем? Васковица демантујте и проблем је рјесен.

Name

ре

11.05.2018 12:52

Све смо схватили, исто је мајстор и медицински техничар. Кад не можете да се сјетите, зашто не сачекате па онда кажете. Неко је добио стан? Па сви имамо станове. Интересантан је Ваш коменатр на овај текст. Ви коментаришете новинара и негирате ово што пише. Чудно!

Name

Наталија

11.05.2018 17:17

Васковиц је постао Лукацева ноцна мора. И свих оних који се боје да се њихов криминал не расвијетли. Васковиц ради висе од многих министарстава, многих институција у РС. Скидам му капу на принципу, вриједноци и способности!

Name

Закон

11.05.2018 12:34

Полиција само дира обицне градјане И сиротињу.Највеца нарко мафиа се крије у Муп у РС.пласим се да је Лукац И његова ратна екипа на врху Мупа главна криминална организација .пласим се да су толико ојацали И да су Јаци од земунског клана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

11.05.2018 13:05

А ко им је водја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

11.05.2018 14:49

Кад Чистите Бијељину? У Бијељини имате дилера свих нивоа. од произвођача до продаваца, власника казина,рентакара,телефонџија,аутоперионица,угоститеља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

принципијелан

12.05.2018 09:37

Ја сам цлан СНСД и радим у дрзавној слузби, али искрено ме страх.Ста ми вриједи цланство кад моја дјеца сутра могу да настрадају од лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тд

12.05.2018 17:39

Лажеш јер тако чланови нити мисле нити говоре.

Name

МР Оцемо истину за Богдана

12.05.2018 18:34

Ста све излази на водјело.У Добоју полиција искпристава малољетнике за крадју провале станова куца крадје аута итд

ОДГОВОРИТЕ