Narkodileri u MUP-u Srpske

Bogdanu Rakiću su narkodileri, koje su štitili pojedini inspektori iz PS Teslić, odbili bubreg, uništili jedno oko, gotovo ga oslijepili na drugo, nagnječili mu mozak…, htjeli ga živog zakopati. . .

Republika Srpska 09.05.2018 | 22:38
Narkodileri u MUP-u Srpske
1.
Bogdana Rakića su htjeli živog zakopati - Narkodileri, koje štite pojedini inspektori iz Policijske stanice Teslić.

Nisu ga živog zakopali, ali su ga brutalno pretukli, 01.11.2016 godine. Bogdan je danas teški invalid.

2.
Tog 01.11.2016. skinuli su ga golog i bacali niz duboku liticu; Morao se četveronoške vraćati; Kada bi se vratio, bacili bi ga ponovo.

3.
Potom su ga sajlom vezali za drvo; Mučenje nije prestalo: Udarali su ga nogama u grudni koš i šakama u glavu, sjekli su mu kosu, bradu, trepavice…



4.
Pao je u komu i završio na aparatima za disanje.

5.
Imao je potres mozga, izliv krvi u mozak, nagnječen mozak, odbijen bubreg, nagnječena pluća. Na jednom oku je trajno izgubio vid; Na drugo vidi svega 30 posto.

6.
Samo Bog zna kako je ostao živ: Bogdan Rakić danas ima svega 20 godina, a sve mu se desilo sa osamnaest.

7.
Pretukli su ga životinjski - narkodileri Armin Jašarević i Branko Jurić.

Presuđeni su na četiri godine i šest mjeseci zatvora; Jašarević je na izdržavanju kazne, dok je Jurić u bjekstvu. Za njim je raspisana potjernica, 27.02.2018. godine.

9.
Prije nego su gotovo ubili Bogdana, počinili su niz teških krivičnih djela; Nisu procesuirani, jer se sve sakrilo u ladicama PS Teslić.

To je prva krivica pojedinaca iz MUP RS. I to manja.

10.
Dešavanja koja su prethodila pokušaju ubistva Rakića svjedoče da su pojedinci iz MUP-a itekako upetljani u opisani zločinački akt. Lažno su optužili Bogdana za pljačku pekare!!!



11.
Petnaest dana prije zvjerskog premlaćivanja, u kuću njegove majke Roberte Glancer došli su inspektori i tražili Bogdana.

“Pitala sam ih što im treba, oni su rekli samo neka provjera. Preko puta nas je bila opljačkana pekara. U vrijeme pljačke moj sin je bio u kući, ali su ga odvezli i držali sedam i po sati”, priča Bogdanova majka.

Potom su ga dovezli kući, a jedan od inspektora je od nje zatražio da “siđe do kolege u autu”. Za to vrijeme on je rovario po kući.

“Bogdanu je rekao da garderobu koju je nosio mora predati za vještačenje (trenerka, duks i patike); Dato im je to, ali ni dan danas nije vraćeno. Ponovo su ga odveli u stanicu i nastavili ispitivati. Onda su mene zvali i rekli da dođem u policiju”, navodi gospođa Glancer.

12.
Inspektori su tvrdili da ne govori istinu kada kaže da je Bogdan, u vrijeme pljačke pekare, bio u kući.

“Ja sam rekla da nemam potrebe lagati, nemam se koga bojati. Ja sam bila u jednoj prostoriji, a moj sin u drugoj. Taj inspektor je izišao i brzo se vratio. Ponovo me pitao gdje je moj sin bio sinoć i ja opet kažem - u kući. A inspektor meni kaže da je Bogdan priznao da je bio vani. Rekla sam da je slagao, a ne priznao; Još sam tom inspektoru rekla: I ne znam šta ste mu vi radili da je to mogao reći ili je rekao da vas skine sa dnevnog reda”, navodi Bogdanova mati.

13.
Drugi inspektor je od nje tražio da prizna “da je istresla drogu, jer će Bogdanu biti blaža kazna za 80%”.

“Ako ne priznam, rekli su mi da će ga voditi u Doboj u zatvor, a meni pretresti kuću. Odgovorila sam im e - ako je kriv vi ga vodite i odmah dođite pa pretresite. Tada je taj Inspektor kazao - neću više da idem u pretrese, meni je dosta svega. Da bi mi za dva minuta rekao - idi dole, čeka te sin i imaš vremena do mraka da se predomisliš i priznaš. Ja sam im rekla da više od onog što sam kazala nemam šta reći. I izašla sam”, navodi gospođa Glancer.

14.
Nakon petnaest dana od ovih događaja Bogdan je surovo pretučen.

15.
Zašto je pretučen? Jašarević i Jurić su, dok su ga masakrirali, tvrdili da ih je “odao policiji”!

Ako ih je zaista prijavio policiji za dilanje, onda je samo neko iz policije mogao dojaviti dvojici Nasilnika ko ih je prijavio i za šta!!!

16.
“Tokom suđenja, jedan od Bogdanovih drugova je izjavio kako je inspektor dao mom sinu 50 KM da ode i od jednog od te dvojice kupi drogu i da mu je donese. Što je moj sin i uradio. Ako je već moj sin njih odao, kako su oni koji su ga polomili i načinili invalidom znali da ih je odao, osim ako to nije neko iz policije rekao. I sad poslije svega moj sin je invalid. Jedno oko je izgubio, a drugo je znatno oslabilo. Nismo u mogućnosti da se može liječiti”, navodi Roberta Glancer.

17.
Prethodni navod je svjedočanstvo o podloj namještaljci, ali niko zbog toga nije odgovarao. Niko iz PS Teslić!

Jedan od inspektora bio je pozvan na suđenje kao svjedok optuženih; Niko ga nije pitao zašto je Bogdana slao po drogu i da li je, možda on ili njegov kolega, dojavio Narkodilerima da ih je nesretni mladić prijavio?!

Nijedan od inspektora koji su progonili porodicu Glancer i Bogdana Rakića nije ni po kom osnovu odgovarao.
I dalje su na dužnosti!!!



18.
Glancerova je samohrana majka; Djeca iz tih porodica su najčešća meta narkopredatora, jer nemaju dovoljnu zaštitu.

19.
Pojedini Inspektori, ogrezli u kriminalu, koji su dio Zločinačke organizacije formirane unutar MUP-a RS, najčešće djecu iz tih porodica prisiljavaju da rade za njih, a oni koji odbiju “regrutaciju” bivaju progonjeni, premlaćivani, namještaju im se “djela”, podmeće droga…

20.
Bogdan Rakić je bio sportista, trenirao je karate 14 godina, uz to i rukomet i košarku. Sve to prekinuli su narko dileri i njihovi zaštitnici iz policije.

Porodici Glancer, Roberti i njenon sinu Bogdanu treba pomoći na svaki mogući način kako bi što lakše živjeli, nakon užasa kroz koji su prošli.

slobodanvaskovic.blogspot.ba

Komentari / 49

Ostavite komentar
Name

kaurin

09.05.2018 21:03

II sta cemo sad??? i ovo dijete je zrtva sistema?? Predsjednice, premijerko, ministri?????? da se cujemo.... RTVBN....HVALA STO OTKRIVATE ZLODJELA SISTEMA. a vi narode u pamet ...ako budemo cutali i po nasu ce djecu doci!!

ODGOVORITE
Name

Da da

10.05.2018 00:42

Ovo dijete je zrtva inspektora narko dilera koji stite najveci sljam, a koji zauzvrat premlacuju i mrcvare svakog ko se opire narkokartelu. Gospodo iz nadleznih institucija progovorite, ali istinu za promjenu.

Name

Cudno

10.05.2018 04:40

Sad ispade da su svi nevini..... Ne znam momka ali ovi sto su ga istukli su osudjeni tako da ne izgleda da ih neko stiti. A ova prica oko policije mi djeluje klasicna policijska metoda. Pritisci onog koji je sumnjiv dok be prizna. Momka iz mog naselja su citavu noc prtiskali da prizna da je pocinio kradju jer je bio u rodu sa lopovima. Na kraju su ga pustili ali nisu ga tukli samo je proveo u pritvoru noc. Nisu svi sumnjivi krivi.

Name

ANONIVNA.

10.05.2018 05:48

PRAVADA ZA SVU DJECU U RS. ZA SVU DJECU U SVIJETU.

Name

Ostavka

10.05.2018 11:27

Gospodine ministre u utrasnjih poslova.Ja kao clan SNSD trazim vasu ostavku.Ovo je sramota.Ajte fino izadjite pred kamere i recite nam javno ja dajem ostavku.

Name

goran

11.05.2018 21:18

Nisu samo u MUPu, nego i u politici. Još je teško javno istupati. Ima dosta dokaza za neke visoko pozicionirane i ugledne.

Name

Tane

09.05.2018 21:43

PRAVDU ZA BOGDANA....TESLIĆ DA SE PROBUDI

ODGOVORITE
Name

antifasista

10.05.2018 04:44

Ovo je užas, kako da neko vjeruje policiji? Narode, budi se, borci, gdje ste?

Name

Batine

10.05.2018 10:56

Odrali ga, braco mila!

Name

re Tane

11.05.2018 07:38

Reagujem zbog komentara potpisanog kao "ostavka" i veoma sam srećan što se budi onaj čestiti dio snsd-a, Sjećam se ovog slučaja od prije 2 godine da sam o tome nešto čuo najviše 2x. Kako su se loše vijesti brzo smjenjivale tako ova pade u zaborav, a umalo da se slučaj "David" ne desi tada. Da je kojim slučajem mup tada reagovao po principu "sablje" u Srbiji, vjerovatno ovih masovnih i sve masovnijih okupljanja čestitog naroda oko porodice Dragičević ovih dana ne bi ni bilo jer nebi bilo potrebe za istim. Mene kao građanina po prilično zrelih godina i nekoga ko je stvarao ovu našu mučenu RS čudi da premijerka se ne zahvali ministru Lukaču, najprije a potom i Kasipoviću (jer je slučajem David pravo u RS-u zgaženo i poniženo) zatim i ministru Bogdaniću zbog ukupne situacije u zdravstvu, koje umjesto da brine o zdravlju naroda RS, saaamo postade ozbiljan bolesnik. Napominjem da je gospođa premijerka sms-porukom ne tako davno smijenila najboljeg ministra zdravlja od postanka te institucije Slobodana Stanića za trice i kučine u odnosu na ovolike bezbjedonosne probleme pa kako vidim o smjenama se još ne razmišlja, a skupovi u B. Luci sve veći i veći. Pravda za Davida i sve novomučenike mnogo stradalne nam i jedine RS.

Name

REacTOR

09.05.2018 21:49

Dozivotna narkodilerima,sloboda narodu.Goli otok ubicama djece,kriminalcima, tatinim lopovskim sinovima i svima koji prikrivaju,zataskavaju i izvrcu slucajeve ubistva,zavjere,pronevjere,primanje mita,sve u svrhu ocuvanja njihovih pozicija i vlasti.Pravda za sve nas,pravda za Davida.PRAVDA I ISTINA!!!

ODGOVORITE
Name

REacTOR

09.05.2018 21:55

Pravda i istina za Bogdana Rakića, Pravda za Davida Pravda i istina za svu ubijenu djecu i ugasenu mladost. Botovi odjebite.

ODGOVORITE
Name

Lea

09.05.2018 22:58

Da, sjecam se toga. Žalosno! Kako da pomognemo, nesrecnom mladicu da se lijeci.

Name

Smilja

09.05.2018 22:06

Ljudi moji sta nam se to desava policija prodaje drogu i ubija nasu djecu

ODGOVORITE
Name

Pravda

09.05.2018 22:07

Problem treba rijesiti mirnim putem. Ovo me sve podsjeca na devedeseste. Hiljade mojih vrsnjaka svih nacija je zavrsilo u grobovima bez potomstva. Rat mi je unistio mladost, a ratni huskaci su se dobro obogatili na tudjoj krvi. Na pocetku rata imao sam 19 godina i bio sam samo broj na spisku. Omladino ne dozvoli te da i vi budete broj za rad tudjih interesa!!!

ODGOVORITE
Name

Uzas

10.05.2018 00:39

Sreca da je ovaj momak ostao ziv. Narkokartel znaci radi po oprobanom receptu. Pravda za svu nasu djecu i posten svijet !

ODGOVORITE
Name

Turboskara

10.05.2018 01:09

Bezbjednosna situacija u RS je stabilna i pod kontrolom.

ODGOVORITE
Name

no sikiriki

11.05.2018 03:58

U prevodu: Pljacka narodnih dobara se odvija stabilno, ustrajno i javno.

Name

Strašno

10.05.2018 01:18

Ovaj slučaj kada se desio prošle godine policija u Tesliću nije ni pokrenula sve dok nije BN tv objavila.I čini mi se Blic novine.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

10.05.2018 03:35

Nema sumnje da su nam djeca u opasnosti.Ljudi otvorite oci nema nista gore nego kad ti dijete uvuku u drogu.Policija RS stiti narko dilere .Iz toga kola nema povratka.Roditelji otrjeznite se dok nije kasno svakom se moze desiti ama bas svakom.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

10.05.2018 03:38

Zasto predsjednik ne progovori o dilerima droge i zastiti svoj narod? Ne on se prepucava sa JK.

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2018 07:06

Neznam o kome narodu govorite??.Ne pripada on ovome narodu......ovdje su Srbi.

Name

Odgovor

12.05.2018 17:49

Kako kad je i on vlasnik firmi koje peru pare od droge.Znaju ljudi sve ipak je ovo mali grad.

Name

damjan

10.05.2018 04:42

Gospodine predsjednice!Molim Vas pocnite cistiti redove vlasti od losih ljudi.Molim Vas uradite to i spasavajte Srpsku.Onda idu i svi ostali poslovi redom.Srecno bilo!

ODGOVORITE
Name

Dragče

10.05.2018 05:02

Pa u Foči pitajte svakog mladjeg čovjeka ko radi i rastura drogu,ko je legalizovao biznis zaradjen od droge, svi će vam reći,sve se zna samo policija i tužilaštvo ne znaju... Vjerujem da je tako u svakom gradu ... Ljudi moramo ovo snsd-ovo zlo oboriti , uzeli svu svaku instituciju i blokirali je,pa narode nedaj bože imati problema sa njima, ajmo složno i masovno izaći na izbore i krijući glasati protiv sekte snsd,ma glasajte za crnju ciganina samo da se ovi skinu...

ODGOVORITE
Name

borac

10.05.2018 05:29

Najveci krimosi su u policiji pocnimo od Lukaca.Najvecu pljacku su izvrsili upravo oni.

ODGOVORITE
Name

Predsjednice

10.05.2018 05:46

Je li to tvoja policija koju stitis. Jeste, tvoja je, ali ne i NARODNA. a NAROD je, kao i tebe, debelo placa. I jos, u ime Skupstine RS (a prije pocetka Skupstine) , kazes kako ce prijedlog opozicionih poslanika, u vezi ubitstva Davida Draicevica, biti ODBIJEN. POKAZAO SI DA, SVE STO SE RADI U RS, RADI SE PO TVOME NALOGU. Govoris da niko nema pravo da daje bilo koje izjave osim tuzioca. A sta ti radis? Sve je, nazalost u tvojim rukama. Narode, upamet se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

10.05.2018 08:24

Nazalost kriminalci guraju unapredjenja inspektora jer im trebaju da ih pokrivaju u prljavim poslovima ,nekad je bio ponos biti pripadnik mupa.

ODGOVORITE
Name

nepismena Slavica Matijaš

10.05.2018 08:24

Sve dok nepismena Slavica Matijaš radi kao tužilac biće još i gore!

ODGOVORITE
Name

10.05.2018 08:26

Unutrasnja kontrola mupa ,pokriva nezakonitosti odredjenihpripadnika mupa,jelnevredi slati zalbe i prituzbe na rad pripadnika mupa.

ODGOVORITE
Name

Boki

10.05.2018 08:49

Ponovo u rat ali protiv mafije.drzave ovakve koja stiti narkodilere.e moji borci kolege sramota me sta sve gledamo i nereagujemo a sve borci prve kategorije.

ODGOVORITE
Name

Teslic

10.05.2018 09:27

Nemoj te tako, za našeg komandira krim.služba je najbolja služba u ps teslić.

ODGOVORITE
Name

Teslic

10.05.2018 09:27

Nemoj te tako, za našeg komandira krim.služba je najbolja služba u ps teslić.

ODGOVORITE
Name

Kukavice

10.05.2018 09:55

RS su trebali da vode borci, koju su je i stvorili, a ne dezerteri koji su pobjegli kada se ginulo, a sada vedre i oblače. Sada i stranci koji su ih doveli na vlast vide da su pogriješili. Isto važi i za druga dva naroda u BiH, jer mi smo ratovali da bi ovu državu stvorili, a sada nam vladaju dezerteri, kojih smo se prvo trerbali riješiti.

ODGOVORITE
Name

STRAŠNO

10.05.2018 12:45

Strašan tekst, naročito me pogodilo ovo za samohranu majku, da li su te porodice toliko nezaštićene? Ako je sve napisano istina i ovo je za Skupštinu Na žalost što se tako to dešava...ali ta Skupština i jeste najmjerodovnija da svi odgovorno daju izjave i mišljenja.

ODGOVORITE
Name

crni humor

10.05.2018 12:55

Bogdan Rakić se sad pati a David Dragičević ne osjeća sad ništa.

ODGOVORITE
Name

MRKI

11.05.2018 08:14

Juce smo smo u skupstini RS dobili informaciju od ministra Mup a RS da je droga LSD veoma jeftina Klinci i klinceze pozurite do najblizeg dilera AKCIJA je u toku i traje do isteka zaliha.

ODGOVORITE
Name

Pssstt

11.05.2018 16:16

Zbilja, gdje je ta jeftina gudra...??

Name

re mrki

11.05.2018 18:38

Lsd nema u Banjaluci jos od pre rata iz jednostavnog razloga jer ima na trzistu koliko hoces halucinacionih droga , tj tableta koje su bas jeftine. Lsd jedino ima jos u policiji od starih zaplijena radi poredjenja. Dakle mogla je stici do Davida samo iz murije, tj murija ga nakrkala i ostavila tamo gdje je nadjen.

Name

Vaskovicev bivsi komso

11.05.2018 09:24

Ma ja, cim crnogorski baletan u pokusaju, kom je babo ko majstor ili medicinski tehnicar u Vojnoj bolnici, vec sam zaboravio, dobio stan u niskom prizemlju na Ciglanama 1988., nesto objavi sigurno je tacno. To djubre, koje je rokalo po Srebrenici i prizivalo ubistvo Zorana Djindjica treba ili vratit u Federaciju ili u koljevku Crnu Goru pa nek tamo zaludjuje narod.

ODGOVORITE
Name

sudija

11.05.2018 10:39

Imate problem? Vaskovica demantujte i problem je rjesen.

Name

re

11.05.2018 10:52

Sve smo shvatili, isto je majstor i medicinski tehničar. Kad ne možete da se sjetite, zašto ne sačekate pa onda kažete. Neko je dobio stan? Pa svi imamo stanove. Interesantan je Vaš komenatr na ovaj tekst. Vi komentarišete novinara i negirate ovo što piše. Čudno!

Name

Natalija

11.05.2018 15:17

Vaskovic je postao Lukaceva nocna mora. I svih onih koji se boje da se njihov kriminal ne rasvijetli. Vaskovic radi vise od mnogih ministarstava, mnogih institucija u RS. Skidam mu kapu na principu, vrijednoci i sposobnosti!

Name

Zakon

11.05.2018 10:34

Policija samo dira obicne gradjane I sirotinju.Najveca narko mafia se krije u Mup u RS.plasim se da je Lukac I njegova ratna ekipa na vrhu Mupa glavna kriminalna organizacija .plasim se da su toliko ojacali I da su Jaci od zemunskog klana.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

11.05.2018 11:05

A ko im je vodja?

ODGOVORITE
Name

Bijeljinac

11.05.2018 12:49

Kad Čistite Bijeljinu? U Bijeljini imate dilera svih nivoa. od proizvođača do prodavaca, vlasnika kazina,rentakara,telefondžija,autoperionica,ugostitelja...

ODGOVORITE
Name

principijelan

12.05.2018 07:37

Ja sam clan SNSD i radim u drzavnoj sluzbi, ali iskreno me strah.Sta mi vrijedi clanstvo kad moja djeca sutra mogu da nastradaju od lopova.

ODGOVORITE
Name

td

12.05.2018 15:39

Lažeš jer tako članovi niti misle niti govore.

Name

MR Ocemo istinu za Bogdana

12.05.2018 16:34

Sta sve izlazi na vodjelo.U Doboju policija iskpristava maloljetnike za kradju provale stanova kuca kradje auta itd

ODGOVORITE