Настављена окупљања на Тргу Крајине; екипи БН ТВ био забрањен улазак у НС РС!

Четрдесет пети дан за редом на Тргу Крајине су се окупили Бањалучани. И даље траже истину и правду у случају смрти Давида Драгичевића.

Република Српска 09.05.2018 | 19:38
Настављена окупљања на Тргу Крајине; екипи БН ТВ био забрањен улазак у НС РС!
Бањалучани потписују петицију којом се пружа подршка борби Давидовог оца и групи Правда за Давида. У току првог дана петицију је на Тргу потписало око 1000 Бањалучана. Петиција се потписује и у другим градовима у Српској и БиХ.  



Бањалучани и даље пале свијеће на Тргу за покојног Давида. У четвртак ће се у Народној скупштини одржати посебна сједница о безбједности са посебним акцентом на смрт Давида Драгичевића.



Предсједник Српске Милорад Додик данас је рекао да неће присуствовати сједници јер га нико није позвао, али тврди да ће извјештај који је иницијатор предао на усвајање бити одбијен.



Предсједник Републике тврди да није портпарол министарства и да не може да коментарише то што је полиција смрт Давида Драгичевића прогласила као задесну. Каже ипак да је конференција полиције на којој је то речено била грешка и да се пожурило са закључцима.



Милорад Додик тврди и да је читав случај исполитизован, а да разумије родитеље Давида Драгичевића. Додик је увјерен и да негдје у позадини неко једва чека прилику да све искористи и поново покрене причу о полицији Републике Српске.

У опозицији очекују одговоре на сутрашњој посебној сједници.

Касно послијеподне почела је и сједница Одбора Народне скупштине за безбједност којој присуствује и министар унутрашњих послова Драган Лукач. Екипи БН телевизије није био дозвољен улазак у Народну скупштину уз образложење да медијима није јављено за сједницу Одбора.



То се до сада није дешавало. БН телевизија је до сада без икаквих проблема пратила десетине сједница различитих скупштинских одбора на начин да су екипе изјаве након сједница чекали у Скупштини на мјесту које је предвиђено за новинаре.



БН ТВ

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Слобода Народу

09.05.2018 17:49

Да је ово нормалан држава ти ово не би ни коментарисао. Поштујеш ли устав, па коси бре ти да се у све мијешаш. А увјек се хваташ за устав БиХ, када је теби у корист. А газиш сва овлаштења уставна и све законе, прописе и правилнике. Марш фукаро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

09.05.2018 18:46

Цар каже да је случај испилитизован. Али је јуче рекао да је конференција за штампу полиције од 26.3. погрешна и МУП је смјенио полицајце из станице Лауш због довођења случаја "пљачке " куће и смрти Давида Драгичевића. По чему онда ово изгледа као политизација? Желимо одговор на питање: ако пљачка нема везе са Давидом КО ЈЕ ОНДА МРТВОМ ДАВИДУ ПОДМЕТНУО "УКРАДЕНЕ" СТВАРИ АКО ОН НЕМА ВЕЗЕ СА ПЉАЧКОМ ????? КО???? Каже Илић на тој конференцији: НИСМО НАШЛИ ЛАПТОП КОЈИ ЈЕ УКРАО ДАВИД АЛИ НАШЕ ЕКИПЕ СУ НА ТЕРЕНУ И ПРЕТРАЖУЈУ КОРИТО ЦРКВЕНЕ! НАЋИ ЋЕМО И ЛАПТОП. И шта би? Усутали се. Понудили су нам и снимке на којима су тврдили да је на њима Давид који износи опљачкану робу. Испоставило се да је снимак лажан и да то није био он. КО ЈЕ МОНТИРАО СНИМАК И СПИНОВАО ДА ЈЕ ТО ДАВИД?????? КО???? И онда ЦАР каже политизован случај. СРАМ ТЕ БИЛО ЦАРЕ ДОДИЧЕ!!!

Name

Руни

09.05.2018 19:02

И твоје пролази злотворе правда за давида вукота за председника

Name

Гојко

09.05.2018 19:35

Шта је било на Палама, зна ли се?

Name

Опа

09.05.2018 17:50

РЕЗИМ ЈЕ У ПАНИЦИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ОПА

09.05.2018 17:58

Није резим вец легално 16 годину изабрана опција која несто ради а не користи смрт младица а то це показати и у октобру..

Name

Игор

09.05.2018 18:04

Ево не знамо шта нас је снашло....ахахахахахахаха

Name

ре РЕ Опа

09.05.2018 18:17

А легално је изабрана власт већ 16 година. Највећа политичка корупција куповина папака 2014 за тебе је легално Снимак наше премијерке како купује посланике папке. И на конститутивној сједници промијенише убјеђења а образ нису јер га никад нису ни имали Војин Митровић и Илија Стеванчевић. Затим је кренуло читаво крдо папака због похлепе, сујете, Бањац, Стевандић, Симона Жакула итд

Name

Ре: Ре: Опа

09.05.2018 18:17

Резим је све те године народним парама куповао гласове и зато је сада против уводјење електронског працења и пребројавања листица. Јер је би та техника онемогуцила досадасње "гласање народа"

Name

Јухуу

09.05.2018 18:25

Цркосмо од панике...

Name

За ре опа

09.05.2018 18:38

Опција покуповала папке, толико о изборима. А раде да, краду гдје стигну. РЕЗИМ !

Name

За јухуу

09.05.2018 18:41

Ето нисте, уопсте вас ово не дотице. Да да, види се по саопстењима и медијској блокади. Одајете се

Name

Влатко

09.05.2018 22:14

И Хитлер је изабран гласовима народа.

Name

Влатко

09.05.2018 22:14

И Хитлер је изабран гласовима народа.

Name

За Скептика

10.05.2018 02:06

И зашто је власник куче побјегсо и нспустио Бањалуку.Зашто је тврдио да му је Давид опљачкао кучу а Каже да Давида непознаје и да га никад није видио.Ето зато што га полиција има у шаци и што су све изрежирали.Шта је са женом која је тврдила да је Давид тад купио бурек од ње а у то време камере га снимиле на тргу .Шта је са чистачицом којс је рекла да је била масовна туча да 15 момакс туку једног и да су га негдје одвукли.Жена експресно послана на годишњи одмор.Шта је са снимцима камера са банке гдје је полиција као случајно узела снимак са прошлог дана а кад су требали узети оригинсл ето као случајно се снимак избрисо.И поред свега човјек хоче да изврши самоубиство скоком еј у Црквену Црквену јеботе па они вредјају и нас и нашу интелигенцију.Па ни узорци воде нису узети.Ма брате боли ме то што су га тако брутално пребили убили ал још нато још више ме боли шта му раде и посље смрти спинују лажу подмечу .Гдје су људи гдје је нестала људскост имали поштовање према родитељима не него и они урушавају институције РС страни плаченици Сорошевци.Фуј .ал баш.Осјечам гадост одврштење.

Name

Јеца

09.05.2018 17:51

Јели забрањено и РТРС-у, јели свим медијима забрањено

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

09.05.2018 18:19

Право питање Јецо.Скупови им бас и нису несто импозантни .

Name

БВС

09.05.2018 18:59

Па и да побиједите у октобру, па ста, ипак цете једном изгубити ,дат це Бог и тај дан. И кад вам се одузме украдена имовина и опет ЦЕКА РОБИЈА ... Брзо пролете 4 године ,јос кад вам је добро, радите ста хоцете. САМО ОДЛАЗЕТЕ РОБИЈУ!!!

Name

З.Б.

09.05.2018 18:01

Срам те било ти ниси никакав председник да је ово нормална дрзава ти неби мого бити ни председник риболовацког друства а камоли једне дрзаве , ти и твоји мафијаси летите иза ресетака на дуг период спреми пругасту пидзаму лопино једна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

09.05.2018 18:24

Па и није предсједник државе

Name

Кики

09.05.2018 19:41

Кад се објективно сагледају изјаве политичара, политизацију случаја тј покушај да се политизује, искључиво врши највиши врх власти на челу са Додиком уз подршку ртрс, Ћеранића и осталих. Докле је дошло, видљиво је из Додикове изјаве да је циљ неких да се укине МУП РС кроз нову реформу полиције... мислим, то је дефинитивно лудачка, болесна, дрска, безобразна, лицемјерна изјава!

Name

куку нама са нама

09.05.2018 18:27

Цуј,позурило се са извештајем...И ДА СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ОКУПЉАЊЕ,ОСТАЛО БИ ДА ЈЕ ИЗВЈЕСТАЈ ОК...НАРОД ЈЕ ВЕЋА СТОКА ОД БИОЛОСКЕ СТОКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БВС

09.05.2018 19:09

Да ,али народ који у ову његову прицу вјерује.

Name

Стамболиц

09.05.2018 18:35

Паника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле ронхил

09.05.2018 18:49

Свака цаст овом народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле ронхил

09.05.2018 18:49

Свака цаст овом народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

09.05.2018 18:59

Само то константно брањење на РТРС (који иначе да скоро нимало ништа није говорио о окупљању са трга) и то прије сутрашњег засједања од неколико минута, од било какве одговорности институција за свој рад односно нерад а нападање и измишљање и придавање тога да је Давор рекао, што није, јер човјек 45 дана говори јасно, не напада институције већ појединце. Ја мислим да су те измишљотине и квалификације толико излизане да је то и малом дијетету јасно. Чак су нашли, мени се чини једва, пошто остали нису ни хтјели да у овој епизоди учествују,два крезава бота тзв. аналитичаре, (ко им дадне лову тако и причају), Аранђелковића и неког тамо из познате "патриотске организације" Завјетници који су опет просипали неке глупости за лаковјерне којих је све мање и мање,јер стварно требаш бити толико ретардиран па да ове глупости прогуташ. Дневник из србије на РТС није ништа пренио са конференције у Београду, што је било за очекивати. На конференције је чак нека новинарка из СРНЕ нешто провоцирала, што РТРС није ни пренио, наравно ни питања ни одговоре, пошто би им одмах сва та излизана, идиотска прича пала у воду, нема везе пала је сигурно послије. Кад се сагледају ове и све претходне чињенице, а и једна занимљива чињеница са овог портала, да организирано (по нечијој наредби) режимски ботови својим одвратним коментарима пљују по истини и људима, а бране неодбрањво може се 100% закључити да је овом трагичном случају кумовао цјелокупни режим. Мислим да народ мора да устане против режима ако мисли да опстане. Ако овај режим опстане, народу дефинитивно нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

09.05.2018 20:20

Па то и ја стално понављам. Када би сутра ЦАР ДОДИК одлучио да смјени министра ЛУКАЧА (преко Ж. Цвијановић) и похапси убице и налогодавце Давидовог убиства сви би са Трга Крајине задовољно отишли кућама.Као и Давор. И институције би наставиле са радом. Додик и СНСД би чак извукли неке поене. Опозиција би чак остала затечена, нећу рећи да би били губитници, јер би и они могли рећи да су утицали на разрешењу слуцака. Ако би сви више мање били задовољни таквим (једино) могућим расплетом поставља се коначно питање зашто се то и не догоди и ко не би био задовољан таквим исходом. Е то су одговирни појединци из МУПа који би били смјењени и ухапшени. Зато пада у воду прича о рушењу ИНСТИТУЦИЈА јер се не руше оне већ појединци и њихове ПАРАИНСТИТУЦИЈЕ

Name

БВС

09.05.2018 19:02

Људи моји ,како цовјек петља, муља ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

09.05.2018 19:33

Сви на изборе

Name

Крај

09.05.2018 19:03

Крај диктатору Додику и Цовицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

БВС

09.05.2018 19:08

Он немозе да ,буде ово, буде оно, да коментарисе .. хахаха ... А он то све вријеме ради, ЦОВЈЕК У СВЕ УПЕТЉАН А САМО ЛАЗЕ, па јели га стид својих људи, својих купљених слуга, па зна да они знају да се ,,без њега немозе ниста уцинити,, .. ни портир запослити а не некога убити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенко Шепур

09.05.2018 19:09

Нека причају они што год хоће, ми остајемо на трговима све док се не сазна истина.Овако треба чинити сваки пут када систем затаји,без обзира ко је на власти.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која сједница

09.05.2018 19:12

Која заједничка сједница Михаљице и Лукача?? Лукач је тешко злоупотребио своје мјесто јер је коментарисао нешто што нису његова овлаштења, изнио низ лажи нарочито гостујући код Марина Маринковића у емисији један на један. Прошло је већ много времена и знало се да Илић лаже али Лукач то исто понавља на атв да је Црквена набујала након снијега и да су повреде на тијелу настале од корита ријеке која је носила тијело. Наравно врх Мупа је имао увид у у фото документацију као и Каран. Нема овдје шта коментарисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј

09.05.2018 19:40

Не разумије Давидове родитеље.... ае па да Бог да да их разумијеш...фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле РОНХИЛ

09.05.2018 20:04

Кад је скуп ,ПРАВДА ЗА ДАВИДА, у Требињу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БВС

09.05.2018 20:26

Битно је да сви изидјемо на изборе и све је ријесено. СНСД је и досад имао око 30 посто од укупног броја становника, знаци они сви изидју јер су уцијењени, купљени .. све има јак интерес .. Кад би изисло 70 посто гласаца ПРАВДА БИ ПОБИЈЕДИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ј.есдавора

09.05.2018 20:29

Мектицу ти нас води до слободе...једини си ти способан за то...идемооо до побједееееее....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

09.05.2018 20:35

Лоповска држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

10.05.2018 00:59

Трпио сам све али вам дјете нецу опростити.Свака цаст њему.Без обзира на утицаје политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

10.05.2018 03:22

Не интересује ме ниједна полтицка партија тамо , али, молим вас, склоните ми ову фукару са оцију. Какав он председник ? Није он ни јад оф председника. Није он ни социал- демократа, ни националиста, ни Србин, ни Хрват, ни Муслиман, ни политицар, ни цовјек. Он је само главни у мафијаској организацији званој власт у РС. Ни Алл Капоне му не би био раван. Засто трпите кримималца И његову криминалну свиту ? Да вам наставе убијати дјецу?Ста треба јос да вам ураде па да изадете на улице. Видите да другације не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Канада

10.05.2018 08:15

Ајде дођи ти људино овдје, па онда коментариши и изводи народ на улицу. Сједиш у Канади и држиш нам предавања сваки дан. Једном сам ти написао окани се ћорава посла.

Name

Младенко Шепур

10.05.2018 06:23

Овај назови предсједник у све се мијеша, још мало ће да говори како се дјеца рађају и пилићи излегу.То не треба дозволити никоме,па ни њему,нека свако ради свој посао.Али,код нас ти је обичај да сви све знају,а колико знамо види се по томе како живимо.

ОДГОВОРИТЕ