Nastavljena okupljanja na Trgu Krajine; ekipi BN TV bio zabranjen ulazak u NS RS!

Četrdeset peti dan za redom na Trgu Krajine su se okupili Banjalučani. I dalje traže istinu i pravdu u slučaju smrti Davida Dragičevića.

Republika Srpska 09.05.2018 | 19:38
Nastavljena okupljanja na Trgu Krajine; ekipi BN TV bio zabranjen ulazak u NS RS!
Banjalučani potpisuju peticiju kojom se pruža podrška borbi Davidovog oca i grupi Pravda za Davida. U toku prvog dana peticiju je na Trgu potpisalo oko 1000 Banjalučana. Peticija se potpisuje i u drugim gradovima u Srpskoj i BiH.  



Banjalučani i dalje pale svijeće na Trgu za pokojnog Davida. U četvrtak će se u Narodnoj skupštini održati posebna sjednica o bezbjednosti sa posebnim akcentom na smrt Davida Dragičevića.



Predsjednik Srpske Milorad Dodik danas je rekao da neće prisustvovati sjednici jer ga niko nije pozvao, ali tvrdi da će izvještaj koji je inicijator predao na usvajanje biti odbijen.



Predsjednik Republike tvrdi da nije portparol ministarstva i da ne može da komentariše to što je policija smrt Davida Dragičevića proglasila kao zadesnu. Kaže ipak da je konferencija policije na kojoj je to rečeno bila greška i da se požurilo sa zaključcima.



Milorad Dodik tvrdi i da je čitav slučaj ispolitizovan, a da razumije roditelje Davida Dragičevića. Dodik je uvjeren i da negdje u pozadini neko jedva čeka priliku da sve iskoristi i ponovo pokrene priču o policiji Republike Srpske.

U opoziciji očekuju odgovore na sutrašnjoj posebnoj sjednici.

Kasno poslijepodne počela je i sjednica Odbora Narodne skupštine za bezbjednost kojoj prisustvuje i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Ekipi BN televizije nije bio dozvoljen ulazak u Narodnu skupštinu uz obrazloženje da medijima nije javljeno za sjednicu Odbora.



To se do sada nije dešavalo. BN televizija je do sada bez ikakvih problema pratila desetine sjednica različitih skupštinskih odbora na način da su ekipe izjave nakon sjednica čekali u Skupštini na mjestu koje je predviđeno za novinare.



BN TV

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

Sloboda Narodu

09.05.2018 17:49

Da je ovo normalan država ti ovo ne bi ni komentarisao. Poštuješ li ustav, pa kosi bre ti da se u sve miješaš. A uvjek se hvataš za ustav BiH, kada je tebi u korist. A gaziš sva ovlaštenja ustavna i sve zakone, propise i pravilnike. Marš fukaro...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

09.05.2018 18:46

Car kaže da je slučaj ispilitizovan. Ali je juče rekao da je konferencija za štampu policije od 26.3. pogrešna i MUP je smjenio policajce iz stanice Lauš zbog dovođenja slučaja "pljačke " kuće i smrti Davida Dragičevića. Po čemu onda ovo izgleda kao politizacija? Želimo odgovor na pitanje: ako pljačka nema veze sa Davidom KO JE ONDA MRTVOM DAVIDU PODMETNUO "UKRADENE" STVARI AKO ON NEMA VEZE SA PLJAČKOM ????? KO???? Kaže Ilić na toj konferenciji: NISMO NAŠLI LAPTOP KOJI JE UKRAO DAVID ALI NAŠE EKIPE SU NA TERENU I PRETRAŽUJU KORITO CRKVENE! NAĆI ĆEMO I LAPTOP. I šta bi? Usutali se. Ponudili su nam i snimke na kojima su tvrdili da je na njima David koji iznosi opljačkanu robu. Ispostavilo se da je snimak lažan i da to nije bio on. KO JE MONTIRAO SNIMAK I SPINOVAO DA JE TO DAVID?????? KO???? I onda CAR kaže politizovan slučaj. SRAM TE BILO CARE DODIČE!!!

Name

Runi

09.05.2018 19:02

I tvoje prolazi zlotvore pravda za davida vukota za predsednika

Name

Gojko

09.05.2018 19:35

Šta je bilo na Palama, zna li se?

Name

Opa

09.05.2018 17:50

REZIM JE U PANICI !!!

ODGOVORITE
Name

RE OPA

09.05.2018 17:58

Nije rezim vec legalno 16 godinu izabrana opcija koja nesto radi a ne koristi smrt mladica a to ce pokazati i u oktobru..

Name

Игор

09.05.2018 18:04

Ево не знамо шта нас је снашло....ахахахахахахаха

Name

re RE Opa

09.05.2018 18:17

A legalno je izabrana vlast već 16 godina. Najveća politička korupcija kupovina papaka 2014 za tebe je legalno Snimak naše premijerke kako kupuje poslanike papke. I na konstitutivnoj sjednici promijeniše ubjeđenja a obraz nisu jer ga nikad nisu ni imali Vojin Mitrović i Ilija Stevančević. Zatim je krenulo čitavo krdo papaka zbog pohlepe, sujete, Banjac, Stevandić, Simona Žakula itd

Name

Re: Re: Opa

09.05.2018 18:17

Rezim je sve te godine narodnim parama kupovao glasove i zato je sada protiv uvodjenje elektronskog pracenja i prebrojavanja listica. Jer je bi ta tehnika onemogucila dosadasnje "glasanje naroda"

Name

Juhuu

09.05.2018 18:25

Crkosmo od panike...

Name

Za re opa

09.05.2018 18:38

Opcija pokupovala papke, toliko o izborima. A rade da, kradu gdje stignu. REZIM !

Name

Za juhuu

09.05.2018 18:41

Eto niste, uopste vas ovo ne dotice. Da da, vidi se po saopstenjima i medijskoj blokadi. Odajete se

Name

Vlatko

09.05.2018 22:14

I Hitler je izabran glasovima naroda.

Name

Vlatko

09.05.2018 22:14

I Hitler je izabran glasovima naroda.

Name

Za Skeptika

10.05.2018 02:06

I zašto je vlasnik kuče pobjegso i nspustio Banjaluku.Zašto je tvrdio da mu je David opljačkao kuču a Kaže da Davida nepoznaje i da ga nikad nije vidio.Eto zato što ga policija ima u šaci i što su sve izrežirali.Šta je sa ženom koja je tvrdila da je David tad kupio burek od nje a u to vreme kamere ga snimile na trgu .Šta je sa čistačicom kojs je rekla da je bila masovna tuča da 15 momaks tuku jednog i da su ga negdje odvukli.Žena ekspresno poslana na godišnji odmor.Šta je sa snimcima kamera sa banke gdje je policija kao slučajno uzela snimak sa prošlog dana a kad su trebali uzeti originsl eto kao slučajno se snimak izbriso.I pored svega čovjek hoče da izvrši samoubistvo skokom ej u Crkvenu Crkvenu jebote pa oni vredjaju i nas i našu inteligenciju.Pa ni uzorci vode nisu uzeti.Ma brate boli me to što su ga tako brutalno prebili ubili al još nato još više me boli šta mu rade i poslje smrti spinuju lažu podmeču .Gdje su ljudi gdje je nestala ljudskost imali poštovanje prema roditeljima ne nego i oni urušavaju institucije RS strani plačenici Soroševci.Fuj .al baš.Osječam gadost odvrštenje.

Name

Jeca

09.05.2018 17:51

Jeli zabranjeno i RTRS-u, jeli svim medijima zabranjeno

ODGOVORITE
Name

una

09.05.2018 18:19

Pravo pitanje Jeco.Skupovi im bas i nisu nesto impozantni .

Name

BVS

09.05.2018 18:59

Pa i da pobijedite u oktobru, pa sta, ipak cete jednom izgubiti ,dat ce Bog i taj dan. I kad vam se oduzme ukradena imovina i opet CEKA ROBIJA ... Brzo prolete 4 godine ,jos kad vam je dobro, radite sta hocete. SAMO ODLAZETE ROBIJU!!!

Name

Z.B.

09.05.2018 18:01

Sram te bilo ti nisi nikakav predsednik da je ovo normalna drzava ti nebi mogo biti ni predsednik ribolovackog drustva a kamoli jedne drzave , ti i tvoji mafijasi letite iza resetaka na dug period spremi prugastu pidzamu lopino jedna

ODGOVORITE
Name

Profesor

09.05.2018 18:24

Pa i nije predsjednik države

Name

Kiki

09.05.2018 19:41

Kad se objektivno sagledaju izjave političara, politizaciju slučaja tj pokušaj da se politizuje, isključivo vrši najviši vrh vlasti na čelu sa Dodikom uz podršku rtrs, Ćeranića i ostalih. Dokle je došlo, vidljivo je iz Dodikove izjave da je cilj nekih da se ukine MUP RS kroz novu reformu policije... mislim, to je definitivno ludačka, bolesna, drska, bezobrazna, licemjerna izjava!

Name

kuku nama sa nama

09.05.2018 18:27

Cuj,pozurilo se sa izveštajem...I DA SE NIJE DESILO OKUPLJANJE,OSTALO BI DA JE IZVJESTAJ OK...NAROD JE VEĆA STOKA OD BIOLOSKE STOKE

ODGOVORITE
Name

BVS

09.05.2018 19:09

Da ,ali narod koji u ovu njegovu pricu vjeruje.

Name

Stambolic

09.05.2018 18:35

Panika

ODGOVORITE
Name

Mile ronhil

09.05.2018 18:49

Svaka cast ovom narodu

ODGOVORITE
Name

Mile ronhil

09.05.2018 18:49

Svaka cast ovom narodu

ODGOVORITE
Name

Poznavalac prilika

09.05.2018 18:59

Samo to konstantno branjenje na RTRS (koji inače da skoro nimalo ništa nije govorio o okupljanju sa trga) i to prije sutrašnjeg zasjedanja od nekoliko minuta, od bilo kakve odgovornosti institucija za svoj rad odnosno nerad a napadanje i izmišljanje i pridavanje toga da je Davor rekao, što nije, jer čovjek 45 dana govori jasno, ne napada institucije već pojedince. Ja mislim da su te izmišljotine i kvalifikacije toliko izlizane da je to i malom dijetetu jasno. Čak su našli, meni se čini jedva, pošto ostali nisu ni htjeli da u ovoj epizodi učestvuju,dva krezava bota tzv. analitičare, (ko im dadne lovu tako i pričaju), Aranđelkovića i nekog tamo iz poznate "patriotske organizacije" Zavjetnici koji su opet prosipali neke gluposti za lakovjerne kojih je sve manje i manje,jer stvarno trebaš biti toliko retardiran pa da ove gluposti progutaš. Dnevnik iz srbije na RTS nije ništa prenio sa konferencije u Beogradu, što je bilo za očekivati. Na konferencije je čak neka novinarka iz SRNE nešto provocirala, što RTRS nije ni prenio, naravno ni pitanja ni odgovore, pošto bi im odmah sva ta izlizana, idiotska priča pala u vodu, nema veze pala je sigurno poslije. Kad se sagledaju ove i sve prethodne činjenice, a i jedna zanimljiva činjenica sa ovog portala, da organizirano (po nečijoj naredbi) režimski botovi svojim odvratnim komentarima pljuju po istini i ljudima, a brane neodbranjvo može se 100% zaključiti da je ovom tragičnom slučaju kumovao cjelokupni režim. Mislim da narod mora da ustane protiv režima ako misli da opstane. Ako ovaj režim opstane, narodu definitivno nema spasa.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

09.05.2018 20:20

Pa to i ja stalno ponavljam. Kada bi sutra CAR DODIK odlučio da smjeni ministra LUKAČA (preko Ž. Cvijanović) i pohapsi ubice i nalogodavce Davidovog ubistva svi bi sa Trga Krajine zadovoljno otišli kućama.Kao i Davor. I institucije bi nastavile sa radom. Dodik i SNSD bi čak izvukli neke poene. Opozicija bi čak ostala zatečena, neću reći da bi bili gubitnici, jer bi i oni mogli reći da su uticali na razrešenju slucaka. Ako bi svi više manje bili zadovoljni takvim (jedino) mogućim raspletom postavlja se konačno pitanje zašto se to i ne dogodi i ko ne bi bio zadovoljan takvim ishodom. E to su odgovirni pojedinci iz MUPa koji bi bili smjenjeni i uhapšeni. Zato pada u vodu priča o rušenju INSTITUCIJA jer se ne ruše one već pojedinci i njihove PARAINSTITUCIJE

Name

BVS

09.05.2018 19:02

Ljudi moji ,kako covjek petlja, mulja ..

ODGOVORITE
Name

Sinj

09.05.2018 19:33

Svi na izbore

Name

Kraj

09.05.2018 19:03

Kraj diktatoru Dodiku i Covicu

ODGOVORITE
Name

BVS

09.05.2018 19:08

On nemoze da ,bude ovo, bude ono, da komentarise .. hahaha ... A on to sve vrijeme radi, COVJEK U SVE UPETLJAN A SAMO LAZE, pa jeli ga stid svojih ljudi, svojih kupljenih sluga, pa zna da oni znaju da se ,,bez njega nemoze nista uciniti,, .. ni portir zaposliti a ne nekoga ubiti.

ODGOVORITE
Name

Mladenko Šepur

09.05.2018 19:09

Neka pričaju oni što god hoće, mi ostajemo na trgovima sve dok se ne sazna istina.Ovako treba činiti svaki put kada sistem zataji,bez obzira ko je na vlasti.Pravda za Davida.

ODGOVORITE
Name

Koja sjednica

09.05.2018 19:12

Koja zajednička sjednica Mihaljice i Lukača?? Lukač je teško zloupotrebio svoje mjesto jer je komentarisao nešto što nisu njegova ovlaštenja, iznio niz laži naročito gostujući kod Marina Marinkovića u emisiji jedan na jedan. Prošlo je već mnogo vremena i znalo se da Ilić laže ali Lukač to isto ponavlja na atv da je Crkvena nabujala nakon snijega i da su povrede na tijelu nastale od korita rijeke koja je nosila tijelo. Naravno vrh Mupa je imao uvid u u foto dokumentaciju kao i Karan. Nema ovdje šta komentarisati

ODGOVORITE
Name

Čuj

09.05.2018 19:40

Ne razumije Davidove roditelje.... ae pa da Bog da da ih razumiješ...fuj

ODGOVORITE
Name

Mile RONHIL

09.05.2018 20:04

Kad je skup ,PRAVDA ZA DAVIDA, u Trebinju?

ODGOVORITE
Name

BVS

09.05.2018 20:26

Bitno je da svi izidjemo na izbore i sve je rijeseno. SNSD je i dosad imao oko 30 posto od ukupnog broja stanovnika, znaci oni svi izidju jer su ucijenjeni, kupljeni .. sve ima jak interes .. Kad bi izislo 70 posto glasaca PRAVDA BI POBIJEDILA.

ODGOVORITE
Name

j.esdavora

09.05.2018 20:29

Mekticu ti nas vodi do slobode...jedini si ti sposoban za to...idemooo do pobjedeeeeee....

ODGOVORITE
Name

Raso

09.05.2018 20:35

Lopovska država.

ODGOVORITE
Name

Kralj

10.05.2018 00:59

Trpio sam sve ali vam djete necu oprostiti.Svaka cast njemu.Bez obzira na uticaje politike.

ODGOVORITE
Name

Kanada

10.05.2018 03:22

Ne interesuje me nijedna polticka partija tamo , ali, molim vas, sklonite mi ovu fukaru sa ociju. Kakav on predsednik ? Nije on ni jad of predsednika. Nije on ni social- demokrata, ni nacionalista, ni Srbin, ni Hrvat, ni Musliman, ni politicar, ni covjek. On je samo glavni u mafijaskoj organizaciji zvanoj vlast u RS. Ni All Kapone mu ne bi bio ravan. Zasto trpite krimimalca I njegovu kriminalnu svitu ? Da vam nastave ubijati djecu?Sta treba jos da vam urade pa da izadete na ulice. Vidite da drugacije ne moze.

ODGOVORITE
Name

Re Kanada

10.05.2018 08:15

Ajde dođi ti ljudino ovdje, pa onda komentariši i izvodi narod na ulicu. Sjediš u Kanadi i držiš nam predavanja svaki dan. Jednom sam ti napisao okani se ćorava posla.

Name

Mladenko Šepur

10.05.2018 06:23

Ovaj nazovi predsjednik u sve se miješa, još malo će da govori kako se djeca rađaju i pilići izlegu.To ne treba dozvoliti nikome,pa ni njemu,neka svako radi svoj posao.Ali,kod nas ti je običaj da svi sve znaju,a koliko znamo vidi se po tome kako živimo.

ODGOVORITE