Бурне реакције на Трампову одлуку

Реакција на повлачење САД из иранског споразума не престају.

Свијет 09.05.2018 | 16:35
Бурне реакције на Трампову одлуку
Одлука САД да се повуку из нуклеарног споразума са Ираном је маска за свођење политичких рачуна са Ираном, саопштило је руско министарство спољних послова након одлуке предсједника Доналда Трампа.

"Одлуке које су САД саопштиле данас представљају још један доказ неспособности Вашингтона да се придржава споразума", наводи се у саопштењу, преноси агенција Тас.

У саопштењу се додаје да те одлуке такође демонстрирају да су тврдње САД у вези потпуно легитимног нуклеарног споразума са Ираном само маска за свођење политичких рачуна са том земљом.

Из КИне кажу да жале због одлуке САД да се повуку из нуклеарног споразума, чиме се повећава ризик од сукоба на Блиском истоку, саопштило је кинеско Министарство спољних послова.

Како се наводи, Кина ће се придржавати споразума и позива све релевантне стране да преузму одговоран став, преноси Ројтерс.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан изјавио је данас да ће САД бити губитник због одлуке предсједника Доналда Трампа да напусти нуклеарни споразум са Ираном. Он је за турску ТРТ Хабер телевизију казао да САД нису остале досљедне постигнутом споразуму.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин

09.05.2018 14:52

Трампе србине јој јој јој

ОДГОВОРИТЕ