Burne reakcije na Trampovu odluku

Reakcija na povlačenje SAD iz iranskog sporazuma ne prestaju.

Svijet 09.05.2018 | 16:35
Burne reakcije na Trampovu odluku
Odluka SAD da se povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom je maska za svođenje političkih računa sa Iranom, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon odluke predsjednika Donalda Trampa.

"Odluke koje su SAD saopštile danas predstavljaju još jedan dokaz nesposobnosti Vašingtona da se pridržava sporazuma", navodi se u saopštenju, prenosi agencija Tas.

U saopštenju se dodaje da te odluke takođe demonstriraju da su tvrdnje SAD u vezi potpuno legitimnog nuklearnog sporazuma sa Iranom samo maska za svođenje političkih računa sa tom zemljom.

Iz KIne kažu da žale zbog odluke SAD da se povuku iz nuklearnog sporazuma, čime se povećava rizik od sukoba na Bliskom istoku, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Kina će se pridržavati sporazuma i poziva sve relevantne strane da preuzmu odgovoran stav, prenosi Rojters.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će SAD biti gubitnik zbog odluke predsjednika Donalda Trampa da napusti nuklearni sporazum sa Iranom. On je za tursku TRT Haber televiziju kazao da SAD nisu ostale dosljedne postignutom sporazumu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbin

09.05.2018 14:52

Trampe srbine joj joj joj

ODGOVORITE