Ништа од сензације у Мадриду, Џумхур елиминисан!

У шеснаестини финала АТП турнира у Мадриду, први рекет БиХ игра поражен од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра, шестог тенисера свијета, 3:6, 3:6.

Тенис 08.05.2018 | 21:55
Ништа од сензације у Мадриду, Џумхур елиминисан!
Најбољи тенисер БиХ Дамир Џумхур није успио да пружи већи отпор фаворизованом Хуану Мартину Дел Потру у шеснаестини финала АТП турнира у Мадриду.

Аргентинац, иначе шестопласирани тенисер свијета, у два сета славио је два пута по 6:3 и пласирао се у осмину финала, гдје ће играти против Србина Душана Лајовића.

ДЕЛ ПОТРО - ЏУМХУР 6:3, 6:3

У прва три гема није било превише узбуђења, а онда је Дел Потро искористио прву брејк лопту и повео 3:1.

Аргентинац је у наредном гему одбранио свој сервис, а онда новим брејком за 5:1 најавио освајање првог сета.

Бх. тенисер кратко се вратио у меч одузевши сервис ривалу за 5:2, затим смањити на 5:3, али то је било све. Дел Потро је повео 1:0 (5:3).

Дел Потро је на почетку другог сета потврдио класу и новим брејком најавио коначно славље. Имао је Џумхур двије брејк лопте у другом гему и шансу да узврати истом мјером, али шестопласирани тенисер на АТП листи није се дао. Повео је 2:0.

Држао се Џумхур добро у наставку, али никако није смогао снаге да се врати у меч. Како је почео, тако је други сет и завршио - брејком Аргентинца, за коначних 3:6.

Подсјетимо, на старту турнира у престоници Шпаније, који се игра за наградни фонд од 6,2 милиона евра, Џумхур је био бољи од Француза Жилијена Бенетоа 6:4, 6:2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар