Ništa od senzacije u Madridu, Džumhur eliminisan!

U šesnaestini finala ATP turnira u Madridu, prvi reket BiH igra poražen od Argentinca Huana Martina Del Potra, šestog tenisera svijeta, 3:6, 3:6.

Tenis 08.05.2018 | 21:55
Ništa od senzacije u Madridu, Džumhur eliminisan!
Najbolji teniser BiH Damir Džumhur nije uspio da pruži veći otpor favorizovanom Huanu Martinu Del Potru u šesnaestini finala ATP turnira u Madridu.

Argentinac, inače šestoplasirani teniser svijeta, u dva seta slavio je dva puta po 6:3 i plasirao se u osminu finala, gdje će igrati protiv Srbina Dušana Lajovića.

DEL POTRO - DŽUMHUR 6:3, 6:3

U prva tri gema nije bilo previše uzbuđenja, a onda je Del Potro iskoristio prvu brejk loptu i poveo 3:1.

Argentinac je u narednom gemu odbranio svoj servis, a onda novim brejkom za 5:1 najavio osvajanje prvog seta.

Bh. teniser kratko se vratio u meč oduzevši servis rivalu za 5:2, zatim smanjiti na 5:3, ali to je bilo sve. Del Potro je poveo 1:0 (5:3).

Del Potro je na početku drugog seta potvrdio klasu i novim brejkom najavio konačno slavlje. Imao je Džumhur dvije brejk lopte u drugom gemu i šansu da uzvrati istom mjerom, ali šestoplasirani teniser na ATP listi nije se dao. Poveo je 2:0.

Držao se Džumhur dobro u nastavku, ali nikako nije smogao snage da se vrati u meč. Kako je počeo, tako je drugi set i završio - brejkom Argentinca, za konačnih 3:6.

Podsjetimo, na startu turnira u prestonici Španije, koji se igra za nagradni fond od 6,2 miliona evra, Džumhur je bio bolji od Francuza Žilijena Benetoa 6:4, 6:2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar