Анализа - Партизан и Чукарички: Изједначени од 2015. године!

Партизан и Чукарички су одиграли 40 утакмица у првенству и купу. Доминација "парног ваљка" престала је у пролеће 2015. . .

Фудбал 08.05.2018 | 21:45
Анализа - Партизан и Чукарички: Изједначени од 2015. године!
Партизан је први пут изгубио од Чукаричког у сезони 2008/2009. Иако су црно-бели те сезоне освојили титулу, "брђани" су 26. октобра победили на Бановом брду 1:0.

После тог тријумфа уследила је серија од десет утакмица без победе Чукаричког, у којој је "парни ваљак" чак осам пута тријумфовао.

Али, од 20. маја 2015. много тога се променило...

Најважнију утакмицу до сада Партизан и Чукарички одиграли су на стадиону Црвене звезде у мају пре три године. Партизан, који се тек окитио новом титулом, играо је у финалу Купа против "брађана".

Међутим, Зоран Милинковић није довео црно-беле до "дупле круне", већ је Владан Милојевић, данашњи тренер Звезде, а у то време Чуке, остварио историјски успех са бело-црнима и у трофејне витрине унео пехар намењен победнику масовнијег такмичења ФСС.

Победоносни гол постигао је Славољуб Срнић у 38. минуту.



Занимљиво, и у пролећном делу првенства, два месеца пре финала Купа, Чукарички је био на корак до тријумфа. Водио је као домаћин два пута, головима Петра Бојића и Николе Стојиљковића, али је "ваљак" преко Стефана Бабовића и Бране Илића успео да освоји бод. Илић је гол за 2:2 постигао у 90. минуту и после те утакмице смењен је Марко Николић у свом првом мандату у Хумској улици.

Чукарички је на најбољи начин прекунуо црну серију против Партизана, а и са плећа збацио велики терет, што се осетило у наредним мечевима против црно-белих. Осим у сезони 2016/2017, Чукарички је у свакој успевао да узме бодове Партизану.

Лукас је 5. октобра 2015. постигао гол за победу "брђана" у Хумској и тако заокружио најуспешнију годину за Чукарички. Поред освојеног Купа, екипа са Бановог брда није изгубила ниједан од три меча против Партизана, а чак два је добила.

Од маја 2015. до данас Партизан и Чукарички су одиграли чак десет утакмица у два домаћа такмичења и скор је прилично изједначен. "Ваљак" је остварио пет, а "брђани" четири победе.

Занимљивост је и то да су два ривала први пут ове сезоне одиграли утакмицу без постигнут гола.



Партизану је у среду неопходна победа од два гола разлике, с тим што резултат 4:2 уводи меч у пенал серију, а већ свака наредна победа домаћина са "плус два" води Чуку у финале, због више датих голова у гостима.

Црно-бели су од 40 утакмица против Чукаричког добили 29, пет су изгубили, а шест пута је било нерешено. Од тих 29 победа – 11 је било резултатом који би "ваљак" у среду одвео у финале, а две до пенала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар