Analiza - Partizan i Čukarički: Izjednačeni od 2015. godine!

Partizan i Čukarički su odigrali 40 utakmica u prvenstvu i kupu. Dominacija "parnog valjka" prestala je u proleće 2015. . .

Fudbal 08.05.2018 | 21:45
Analiza - Partizan i Čukarički: Izjednačeni od 2015. godine!
Partizan je prvi put izgubio od Čukaričkog u sezoni 2008/2009. Iako su crno-beli te sezone osvojili titulu, "brđani" su 26. oktobra pobedili na Banovom brdu 1:0.

Posle tog trijumfa usledila je serija od deset utakmica bez pobede Čukaričkog, u kojoj je "parni valjak" čak osam puta trijumfovao.

Ali, od 20. maja 2015. mnogo toga se promenilo...

Najvažniju utakmicu do sada Partizan i Čukarički odigrali su na stadionu Crvene zvezde u maju pre tri godine. Partizan, koji se tek okitio novom titulom, igrao je u finalu Kupa protiv "brađana".

Međutim, Zoran Milinković nije doveo crno-bele do "duple krune", već je Vladan Milojević, današnji trener Zvezde, a u to vreme Čuke, ostvario istorijski uspeh sa belo-crnima i u trofejne vitrine uneo pehar namenjen pobedniku masovnijeg takmičenja FSS.

Pobedonosni gol postigao je Slavoljub Srnić u 38. minutu.



Zanimljivo, i u prolećnom delu prvenstva, dva meseca pre finala Kupa, Čukarički je bio na korak do trijumfa. Vodio je kao domaćin dva puta, golovima Petra Bojića i Nikole Stojiljkovića, ali je "valjak" preko Stefana Babovića i Brane Ilića uspeo da osvoji bod. Ilić je gol za 2:2 postigao u 90. minutu i posle te utakmice smenjen je Marko Nikolić u svom prvom mandatu u Humskoj ulici.

Čukarički je na najbolji način prekunuo crnu seriju protiv Partizana, a i sa pleća zbacio veliki teret, što se osetilo u narednim mečevima protiv crno-belih. Osim u sezoni 2016/2017, Čukarički je u svakoj uspevao da uzme bodove Partizanu.

Lukas je 5. oktobra 2015. postigao gol za pobedu "brđana" u Humskoj i tako zaokružio najuspešniju godinu za Čukarički. Pored osvojenog Kupa, ekipa sa Banovog brda nije izgubila nijedan od tri meča protiv Partizana, a čak dva je dobila.

Od maja 2015. do danas Partizan i Čukarički su odigrali čak deset utakmica u dva domaća takmičenja i skor je prilično izjednačen. "Valjak" je ostvario pet, a "brđani" četiri pobede.

Zanimljivost je i to da su dva rivala prvi put ove sezone odigrali utakmicu bez postignut gola.



Partizanu je u sredu neophodna pobeda od dva gola razlike, s tim što rezultat 4:2 uvodi meč u penal seriju, a već svaka naredna pobeda domaćina sa "plus dva" vodi Čuku u finale, zbog više datih golova u gostima.

Crno-beli su od 40 utakmica protiv Čukaričkog dobili 29, pet su izgubili, a šest puta je bilo nerešeno. Od tih 29 pobeda – 11 je bilo rezultatom koji bi "valjak" u sredu odveo u finale, a dve do penala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar