Природне маске за лице

Учините нешто за своју кожу, нарочито ако је нисте редовно неговали током зимских месеци. Не морате да купујте скупе препарате, јер можете и сами да направите ове природне маске према типу ваше коже.

Мода и љепота 08.05.2018 | 16:27
Природне маске за лице
Са првим пролећним зрацима сунца, примећујете сваку пегу, бубуљицу или проширену пору на свом лицу? Зато је сада прави тренутак да учините нешто за своју кожу, нарочито ако је нисте редовно неговали током зимских месеци. Не морате да купујте скупе препарате, јер можете и сами да направите ове природне маске према типу ваше коже.

* Маска за суву кожу враћа јој изгубљену влагу - Помешајте једнаке делове какаоа у праху, меда и млека. Маску нанесите на лице и после 15 минута лице исперите водом.

* За масну кожу - У мало воде добро умутите кашичицу меда, кашичицу маслиновог уља и неколико капи лимуна. У ову мешавину додајте две велике кашике праха од глине. Не мешајте, већ оставите да се сједини, што ће се догодити након сат-два, када глина упије сву влагу. Тада, дрвеном спатулом нанесите маску на лице и после 15 минута исперите лице млаком водом.

* Маска против бора садржи витамине Б, Е и Ц, па спречава превремено старење коже лица - Кромпир ољуштите, нарендајте и нанесите на лице. После 20 минута, умијте се млаком водом.

* Маска за сужавање проширених пора успорава скупљање прљавштине и масноће у њима - Добро умутите жуманце па га нанесите на лице са мало вате, али избегните део око очију. Маску држите пола сата и за то време немојте правити никакве покрете и гримасе, већ пустите да се жуманце осуши и затегне лице, тако да ћете одмах осетити ефекат маске. Исперите лице млаком водом.

* За затезање коже -Коцкицу свежег квасца умутите са врло мало млека, тек толико да смеса може да се нанесе на лице. После 15 минута исперите млаком водом.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар