Милојевић: Да не траже резултат - не бих ни остао!

Амбиције Владана Милојевића и Црвене звезде се поклапају, па је дошло до продужетка сарадње. У емисији "Преглед кола" на ТВ Арена Спорт говорио је и о потенцијалним доласцима и одласцима фудбалера. . .

Фудбал 10.05.2018 | 13:00
Милојевић: Да не траже резултат - не бих ни остао!
Након освајања шампионске титуле навијачи Црвене звезде уплашили су се да ће остати без тренера Владана Милојевића коме је истицао уговор, док су се у грчким медијима појављивали интересенти у виду Панатинаикоса, Олимпијакоса и АЕК-а.

Одбијао је Милојевић да говори о уговору, чекао да "заврши посао", а онда је постигао договр са новим шампионом Србије на још две године.

У медијима су се такође појављиваље информације да је Милојевић тражио "одређене гаранције" у виду тога ко ће остати од постојећег кадра, односно каква ће појачања добити, а на питање у емисији "Преглед кола" на Арени Спорт да ли је клуб од њега тражио "конкретан резултат".

"Не знам који то тренер треба да дође и да му се не тражи резултат?", готово зачуђено је казао Милојевић: "Да ми се не тражи резултат не бих ни остао у Звезди. Сваки тренер који нема амбиције за највише циљеве - не би ни требало да ради у Црвеној звезди".

Амбиције су се очигледно поклопиле.

Црвена звезда је тако кренула да склапа планове за наредну сезону у којој је циљ (можда боље речено: жеља) пласман у групну фазу Лиге шампиона, док се навијачи надају да би могла и да се понови овогодишња "европска прича" и пролеће у Лиги Европе.

У јавности се спомињу имена попут Немање Милуновића, Дејана Мелега, Николе Стојиљковића, Филипа Ђорђевића, Данијела Алексића и других...

"До краја прелазног рока чућемо пуно имена. Свако ко је добар фудбалерје добродошао, али има их много под уговором. Знам само да Терзић и Мркела раде добро свој посао. Ипак, једно су жеље, а друго је реалност", казао је Милојевић.

"Ми сад имамо добар тим и у овом тренутку реално је да ћемо са овим тимом кренути у квалификације, сви моји играчи имају уговоре. Пројектовано је да ће сви да остану до краја квалификација, али тржиште је такво да ће сигурно бити одлазака и долазака, мада је сад рано да се прича о томе. Било је и раније, требало је у августу да се деси, знате да су Ле Талек, Доналд и Канга имали дозволе да оду, али остали су и то је била добра процена", подсетио се Милојевић претходног прелазног рока и додао да клуб ипак "мора од нечега да живи".

"У овом тренутку не могу да кажем ко ће отићи и ко неће...", напоменуо је он.

У истој емисији Милојевић је говорио и о Дејану Јовељићу који је претходног викенда против Спартака постигао прве голове, и то два, у сениорској конкуренцији, додавши да у овом тренутку не зна да ли ће "бити у 18" следеће сезоне.

"Најважније је да му дајемо прилику да улази без оптерећења, знам да је код нас све и одмах. Мислим да су Јовељић и други, Аџић и Рачић поготово, напредовали и да су они као један цвет који почиње да стасава и треба бити пажљив са њима".

Такође, Милојевић је истакао да ће Јовељић у годинама које следе сигурно бити један од носилаца игре Црвене звезде, а да је сада битан тајминг.

Након анализе сезоне и играчког кадра одлучучиће да ли је за њега и његов развој најбоље да остане у екипи или да можда оде на позајмицу. Ове зиме је већ било спомињано да би Јовељић могао да оде у Графичар, али је на крају остао са првим тимом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар