Milojević: Da ne traže rezultat - ne bih ni ostao!

Ambicije Vladana Milojevića i Crvene zvezde se poklapaju, pa je došlo do produžetka saradnje. U emisiji "Pregled kola" na TV Arena Sport govorio je i o potencijalnim dolascima i odlascima fudbalera. . .

Fudbal 10.05.2018 | 13:00
Milojević: Da ne traže rezultat - ne bih ni ostao!
Nakon osvajanja šampionske titule navijači Crvene zvezde uplašili su se da će ostati bez trenera Vladana Milojevića kome je isticao ugovor, dok su se u grčkim medijima pojavljivali interesenti u vidu Panatinaikosa, Olimpijakosa i AEK-a.

Odbijao je Milojević da govori o ugovoru, čekao da "završi posao", a onda je postigao dogovr sa novim šampionom Srbije na još dve godine.

U medijima su se takođe pojavljivalje informacije da je Milojević tražio "određene garancije" u vidu toga ko će ostati od postojećeg kadra, odnosno kakva će pojačanja dobiti, a na pitanje u emisiji "Pregled kola" na Areni Sport da li je klub od njega tražio "konkretan rezultat".

"Ne znam koji to trener treba da dođe i da mu se ne traži rezultat?", gotovo začuđeno je kazao Milojević: "Da mi se ne traži rezultat ne bih ni ostao u Zvezdi. Svaki trener koji nema ambicije za najviše ciljeve - ne bi ni trebalo da radi u Crvenoj zvezdi".

Ambicije su se očigledno poklopile.

Crvena zvezda je tako krenula da sklapa planove za narednu sezonu u kojoj je cilj (možda bolje rečeno: želja) plasman u grupnu fazu Lige šampiona, dok se navijači nadaju da bi mogla i da se ponovi ovogodišnja "evropska priča" i proleće u Ligi Evrope.

U javnosti se spominju imena poput Nemanje Milunovića, Dejana Melega, Nikole Stojiljkovića, Filipa Đorđevića, Danijela Aleksića i drugih...

"Do kraja prelaznog roka čućemo puno imena. Svako ko je dobar fudbalerje dobrodošao, ali ima ih mnogo pod ugovorom. Znam samo da Terzić i Mrkela rade dobro svoj posao. Ipak, jedno su želje, a drugo je realnost", kazao je Milojević.

"Mi sad imamo dobar tim i u ovom trenutku realno je da ćemo sa ovim timom krenuti u kvalifikacije, svi moji igrači imaju ugovore. Projektovano je da će svi da ostanu do kraja kvalifikacija, ali tržište je takvo da će sigurno biti odlazaka i dolazaka, mada je sad rano da se priča o tome. Bilo je i ranije, trebalo je u avgustu da se desi, znate da su Le Talek, Donald i Kanga imali dozvole da odu, ali ostali su i to je bila dobra procena", podsetio se Milojević prethodnog prelaznog roka i dodao da klub ipak "mora od nečega da živi".

"U ovom trenutku ne mogu da kažem ko će otići i ko neće...", napomenuo je on.

U istoj emisiji Milojević je govorio i o Dejanu Joveljiću koji je prethodnog vikenda protiv Spartaka postigao prve golove, i to dva, u seniorskoj konkurenciji, dodavši da u ovom trenutku ne zna da li će "biti u 18" sledeće sezone.

"Najvažnije je da mu dajemo priliku da ulazi bez opterećenja, znam da je kod nas sve i odmah. Mislim da su Joveljić i drugi, Adžić i Račić pogotovo, napredovali i da su oni kao jedan cvet koji počinje da stasava i treba biti pažljiv sa njima".

Takođe, Milojević je istakao da će Joveljić u godinama koje slede sigurno biti jedan od nosilaca igre Crvene zvezde, a da je sada bitan tajming.

Nakon analize sezone i igračkog kadra odlučučiće da li je za njega i njegov razvoj najbolje da ostane u ekipi ili da možda ode na pozajmicu. Ove zime je već bilo spominjano da bi Joveljić mogao da ode u Grafičar, ali je na kraju ostao sa prvim timom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar