ЦиК расписује опште изборе

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине (ЦИК БиХ) донијела је одлуку да ће 8. маја расписати опште изборе у октобру, потврдила је портпаролка ове институције Максида Пирић за Вијести. ба.

Босна и Херцеговина 07.05.2018 | 16:53
ЦиК расписује опште изборе
Тим поводом, ЦИК БиХ сутра ће у Сарајеву, с почетком у 11.30 часова организовати конференцију за новинаре. 

На предстојећим изборима грађани БиХ бираће чланове Предсједништва БиХ, посланике у Представнички дом Парламента БиХ и Представнички дом Парламента Федерације БиХ, посланике у Народној скупштини РС, предсједника и потпредсједнике РС, те посланике у десет кантоналних скупштина у Федерацији БиХ.

На општим изборима у БиХ бира се 518 носилаца мандата.

Од дана расписивања избора у БиХ, односно од наредне седмице, већ ће почети тећи и одређени рокови у вези с обавезама и роковима у подношењу пријава за овјеру учешћа на изборима, као и поступање ЦИК-а приликом провођења процеса провјера поднесених пријава, кандидатских листа и кандидата.

За провођење овогодишњих општих избора у буџету БиХ намијењено је око 8,5 милиона КМ, од чега је за накнаде бирачким одборима предвиђено око четири милиона, а остатак за штампање гласачких листића и преостале активности ЦИК-а.

На изборима ће моћи учествовати само они кандидати који до дана расписивања избора буду имали пријављено пребивалиште у изборној јединици за коју се имају намјеру кандидовати.

(Вијести)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Трр

07.05.2018 15:05

Бице пецења за сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избори

07.05.2018 15:10

Хоце ли ове године бити реални избори илице опет бити покрадени ко и сваки пут треба видети кои висе плацају на гласацким местима илице ици по селима да плацају гласове треба прво сазнат колико плаца снсд ониби могли сада плацат најбоље постосу пољуљани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

07.05.2018 16:55

Дали це цик саопстити гдје је 35,6 тона гласацки листица нестали изњихови магацина и самим тим мозда се и побједник зна.

Name

модрицанин

07.05.2018 17:07

Ко год вам да паре да за њега гласате, ви удрите контру, за његове политицке противнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слада

08.05.2018 07:03

Јадан народ у овој бједи са вама.

ОДГОВОРИТЕ