Пола милијарде за навалу од које подилази језа!

И Луис Суарез је јавно потврдио да је Барселона довела још једну звезду, после чега ће Валвердеу најтеже бити да свакоме пронађе место и улогу. Ако то успе - "ко жив, ко мрав"!

Фудбал 08.05.2018 | 23:30
Пола милијарде за навалу од које подилази језа!
Капитен Атлетико Мадрида, 34-годишњи ратник Габријел Фернандез краће познат као Габи, недавно је рекао…

"Све што тражим од њега је да даје све што има док је са нама, док радимо ово што радимо", одговорио је упитан за то да ли константне спекулације од одласку Антоана Гризмана (27) у Барселону уносе немир у свлачионицу на "Метрополитану".

"Антоан је посебан дечко за свакога ко је на било који начин везан за наш клуб. Он је обожаван у свлачионици", додао је Габи.

"Он подиже екипу на виши ниво, један је од неколико играча у тиму који једним потезом могу да направе разлику".

У Мадриду су, након што су занемели прошлог лета када је Гризман одбио да разговара о одласку како би помогао суспендованом Атлетику да оствари циљеве у првој сезони од селидбе са "Калдерона" на "Метрополитано", мање-више свесни да Француз игра последње утакмице у црвено-белом дресу и да је после четири незаборавне године дошло време за растајање.

Свакако би више волели да се стрелац 110 голова, уз 39 асистенција у 206 утакмица отисне негде "преко" и не појача директно Барселону, али како ствари стоје - све је извесније да ће после Арде Турана пут Каталоније кренути и фудбалер чија се излазна клаузула од 100 милиона евра чини сасвим прихватљивом за мега клубове каква је Барса.

Нападач "Блаугране" и само један од врхунских фудбалера који нису одолели прилици да играју са Лионелом Месијем, Луис Суарез, између редова наговестио је да у трачевима о Гризмановом доласку има истине…

"Сви у клубу осећају понос што су у ситуацији да доведу играча као што је Антоан, као што су били и Осман и Фелипе", рекао је 31-годишњи центарфор током телефонског разговора са новинаром "Ринцон" радио станице из Барселоне.

"Он је играч који доноси много тога, иза њега су године наступања на највишем нивоу, одувек је ту и припадао. Он је газда у навали Атлетика, што је фундаментална ствар када говоримо о њему. Не долази да би узео некоме место, већ да би остварио и заједничку и личну амбицију када је освајање трофеја у питању", додао је Суарез и закључио:

"Биће добро дошао".

Гризман је од доласка из Реал Сосиједада 2014. године, за који је дао 52 гола уз 18 асистенција на 202 утакмице, освојио само један Куп краља са Атлетиком, а ове сезоне имаће прилику да се опрости од тренера Дијега Симеонеа, саиграча, клуба и навијача победом у финалу Лиге Европе у ком се "атлети" састају са француским Олимпиком из Марсеја.

Потом, у 28. години, овај фудбалер специјалиста за велике утакмице и јаке противнике требало би да се опроба у још јачој конкуренцији - нападу Барселоне, у ком су од раније поред Месија и Суареза поменути Дембеле и Кутињо, као и једини прави "бекап" фудбалер, Пако Алкасер.

Вероватно ћете се запитати - како ће Ернесто Валверде све да их "угура" у стартну поставу?

Барселона је прошлог лета манијалкално јурила Кутиња и/или Дембелеа, како би новом тренеру Ернестеу Валвердеу понудила алтернативу за Нејмара у увелико уиграној 4-3-3 формацији. Међутим, како је Ливерпул одбио да прода "Мађионичара" пре 31. августа, а Дембеле доживео тешку повреду у првим наступима од доласка из Дортмунда, бивши трнер Атлетик Билбаоа одлућио се да коригује "Блауграну" у формацију 4-4-2 у којој је враћена титула првака Шпаније и претрпљена катастрофа у Лиги шампиона поразом од Роме 3:0 у реваншу четвртфинала.

* важна ствар везана за Гризмана су његове игре у највећим мечевима шпанског фудбала - 7 голова и 5 асистенција против Реала, 6 голова и 4 асистенције против Барселоне, 6 голова и 7 асистенција против Севиље, 8 голова и 4 асистенције против Билбаоа, 8 голова и 4 асистенције против Селте, 7 голова и 1 асистенција против Валенсије... *

Са Гризманом у нападу , уколико не буде неочекиваних одлазака, Валверде ће вероватно вратити 4-3-3, где ће Кутињо имати једне припреме "форе" да се адаптира и покуша да замени Андреса Инијесту у везном реду, међутим…

Ако знамо да су сви наследници Пепа Гвардиоле на клупи Барселоне, покојни Тито Виљанова, потом Херардо Мартино, Луис Енрике и сада Валверде, имали проблема да се супротставе Месијевом инсистирању да игра напред, у средини, сасвим је могуће да Барса овим трансфером жели играча који ће играти у шпицу поред Суареза, а иза којег ће деловати Меси као права "десетка".

И у тој солуцији, Кутињо би морао у маневар са Серђом Бускетсом и, у зависности од тренутка, Иваном Ракитићем, Паулињом, ређе Денисом Суарезом и Андреом Гомешом.

У оба случаја, делује да је Дембеле вишак, због чега се на "Камп ноу" помиње и могућност позајмице играча који вероватно није помишљао да неко за њега броји 140 милиона евра како би га држао на клупи.

Кад смо већ код новца, мимо Меисја који је поникао у клубу (али, који је најскупље плаћени фудбалер у историји), Барселона је на "опремање" напада потрошила преко пола милијарде евра у релативно кратком року: Суарез (31 година, 88 милиона), Алкасер (24, 30), Дембеле (20, 140), Кутињо (25, 145) и сада Гризман (27, 100).

Гризман је постигао 19 голова уз 51 меч за репрезентацију Француске, са којом је на ЕУРО 2016 освојио сребрну медаљу после пораза од Португалије у финалу одиграном на "Стадиону Француска" крај Париза.

Не говори се тек тако Мурињу "не"

Гризман је током прошлог пролећа већ скоро био проглашен за играча Манчестер јунајтеда, међутим касније се сазнало да је у једном телефонском разговору Жозеу Мурињу објаснио због чега не може да пређе на "Олд трафорд" и да му Португалац није замерио. Иако су "Марка" и "Ас" то представили као потребу да се одужи Атлетику, који због кршења правила није имао право на трансфере годину дана (до јануара 2018. године), каталонски "Мундо депортиво" и "Спорт" тврдили су да је разлог увелико договорен прелазак у Барселону која је прихватила да га сачека годину дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар