Pola milijarde za navalu od koje podilazi jeza!

I Luis Suarez je javno potvrdio da je Barselona dovela još jednu zvezdu, posle čega će Valverdeu najteže biti da svakome pronađe mesto i ulogu. Ako to uspe - "ko živ, ko mrav"!

Fudbal 08.05.2018 | 23:30
Pola milijarde za navalu od koje podilazi jeza!
Kapiten Atletiko Madrida, 34-godišnji ratnik Gabrijel Fernandez kraće poznat kao Gabi, nedavno je rekao…

"Sve što tražim od njega je da daje sve što ima dok je sa nama, dok radimo ovo što radimo", odgovorio je upitan za to da li konstantne spekulacije od odlasku Antoana Grizmana (27) u Barselonu unose nemir u svlačionicu na "Metropolitanu".

"Antoan je poseban dečko za svakoga ko je na bilo koji način vezan za naš klub. On je obožavan u svlačionici", dodao je Gabi.

"On podiže ekipu na viši nivo, jedan je od nekoliko igrača u timu koji jednim potezom mogu da naprave razliku".

U Madridu su, nakon što su zanemeli prošlog leta kada je Grizman odbio da razgovara o odlasku kako bi pomogao suspendovanom Atletiku da ostvari ciljeve u prvoj sezoni od selidbe sa "Kalderona" na "Metropolitano", manje-više svesni da Francuz igra poslednje utakmice u crveno-belom dresu i da je posle četiri nezaboravne godine došlo vreme za rastajanje.

Svakako bi više voleli da se strelac 110 golova, uz 39 asistencija u 206 utakmica otisne negde "preko" i ne pojača direktno Barselonu, ali kako stvari stoje - sve je izvesnije da će posle Arde Turana put Katalonije krenuti i fudbaler čija se izlazna klauzula od 100 miliona evra čini sasvim prihvatljivom za mega klubove kakva je Barsa.

Napadač "Blaugrane" i samo jedan od vrhunskih fudbalera koji nisu odoleli prilici da igraju sa Lionelom Mesijem, Luis Suarez, između redova nagovestio je da u tračevima o Grizmanovom dolasku ima istine…

"Svi u klubu osećaju ponos što su u situaciji da dovedu igrača kao što je Antoan, kao što su bili i Osman i Felipe", rekao je 31-godišnji centarfor tokom telefonskog razgovora sa novinarom "Rincon" radio stanice iz Barselone.

"On je igrač koji donosi mnogo toga, iza njega su godine nastupanja na najvišem nivou, oduvek je tu i pripadao. On je gazda u navali Atletika, što je fundamentalna stvar kada govorimo o njemu. Ne dolazi da bi uzeo nekome mesto, već da bi ostvario i zajedničku i ličnu ambiciju kada je osvajanje trofeja u pitanju", dodao je Suarez i zaključio:

"Biće dobro došao".

Grizman je od dolaska iz Real Sosijedada 2014. godine, za koji je dao 52 gola uz 18 asistencija na 202 utakmice, osvojio samo jedan Kup kralja sa Atletikom, a ove sezone imaće priliku da se oprosti od trenera Dijega Simeonea, saigrača, kluba i navijača pobedom u finalu Lige Evrope u kom se "atleti" sastaju sa francuskim Olimpikom iz Marseja.

Potom, u 28. godini, ovaj fudbaler specijalista za velike utakmice i jake protivnike trebalo bi da se oproba u još jačoj konkurenciji - napadu Barselone, u kom su od ranije pored Mesija i Suareza pomenuti Dembele i Kutinjo, kao i jedini pravi "bekap" fudbaler, Pako Alkaser.

Verovatno ćete se zapitati - kako će Ernesto Valverde sve da ih "ugura" u startnu postavu?

Barselona je prošlog leta manijalkalno jurila Kutinja i/ili Dembelea, kako bi novom treneru Ernesteu Valverdeu ponudila alternativu za Nejmara u uveliko uigranoj 4-3-3 formaciji. Međutim, kako je Liverpul odbio da proda "Mađioničara" pre 31. avgusta, a Dembele doživeo tešku povredu u prvim nastupima od dolaska iz Dortmunda, bivši trner Atletik Bilbaoa odlućio se da koriguje "Blaugranu" u formaciju 4-4-2 u kojoj je vraćena titula prvaka Španije i pretrpljena katastrofa u Ligi šampiona porazom od Rome 3:0 u revanšu četvrtfinala.

* važna stvar vezana za Grizmana su njegove igre u najvećim mečevima španskog fudbala - 7 golova i 5 asistencija protiv Reala, 6 golova i 4 asistencije protiv Barselone, 6 golova i 7 asistencija protiv Sevilje, 8 golova i 4 asistencije protiv Bilbaoa, 8 golova i 4 asistencije protiv Selte, 7 golova i 1 asistencija protiv Valensije... *

Sa Grizmanom u napadu , ukoliko ne bude neočekivanih odlazaka, Valverde će verovatno vratiti 4-3-3, gde će Kutinjo imati jedne pripreme "fore" da se adaptira i pokuša da zameni Andresa Inijestu u veznom redu, međutim…

Ako znamo da su svi naslednici Pepa Gvardiole na klupi Barselone, pokojni Tito Viljanova, potom Herardo Martino, Luis Enrike i sada Valverde, imali problema da se suprotstave Mesijevom insistiranju da igra napred, u sredini, sasvim je moguće da Barsa ovim transferom želi igrača koji će igrati u špicu pored Suareza, a iza kojeg će delovati Mesi kao prava "desetka".

I u toj soluciji, Kutinjo bi morao u manevar sa Serđom Busketsom i, u zavisnosti od trenutka, Ivanom Rakitićem, Paulinjom, ređe Denisom Suarezom i Andreom Gomešom.

U oba slučaja, deluje da je Dembele višak, zbog čega se na "Kamp nou" pominje i mogućnost pozajmice igrača koji verovatno nije pomišljao da neko za njega broji 140 miliona evra kako bi ga držao na klupi.

Kad smo već kod novca, mimo Meisja koji je ponikao u klubu (ali, koji je najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji), Barselona je na "opremanje" napada potrošila preko pola milijarde evra u relativno kratkom roku: Suarez (31 godina, 88 miliona), Alkaser (24, 30), Dembele (20, 140), Kutinjo (25, 145) i sada Grizman (27, 100).

Grizman je postigao 19 golova uz 51 meč za reprezentaciju Francuske, sa kojom je na EURO 2016 osvojio srebrnu medalju posle poraza od Portugalije u finalu odigranom na "Stadionu Francuska" kraj Pariza.

Ne govori se tek tako Murinju "ne"

Grizman je tokom prošlog proleća već skoro bio proglašen za igrača Mančester junajteda, međutim kasnije se saznalo da je u jednom telefonskom razgovoru Žozeu Murinju objasnio zbog čega ne može da pređe na "Old traford" i da mu Portugalac nije zamerio. Iako su "Marka" i "As" to predstavili kao potrebu da se oduži Atletiku, koji zbog kršenja pravila nije imao pravo na transfere godinu dana (do januara 2018. godine), katalonski "Mundo deportivo" i "Sport" tvrdili su da je razlog uveliko dogovoren prelazak u Barselonu koja je prihvatila da ga sačeka godinu dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar