Епилог: Фенер у финалу, Бешикташу суспензија!

Дисциплинска комисија Фудбалске федерације Турске регистровала утакмицу 3:0 у корист Фенербахчеа, а Бешикташ суспендовала од учешћа у турском купу у наредној сезони.

Фудбал 05.05.2018 | 16:45
Епилог: Фенер у финалу, Бешикташу суспензија!
Након што се екипа турског Бешикташа није појавила у наставку прекинуте реванш утакмице полуфинала Купа Турске против Фенербахчеа, Дисциплинска комисија регистровала је утакмицу 3:0 у корист Фенербахчеа, а Бешикташ суспендовала од учешћа у турском купу у наредној сезони, преноси агенција "Анадолија".

Прекинути реванш полуфинала Купа Турске између Фенербахчеа и Бешикташа требао је бити одигран у четвртак 3. маја, но утакмица је отказана након што се на терену стадиона "Улкер" нису појавили фудбалери гостујуће екипе.

Судија Мете Калкаван одлучио је отказати утакмицу, која је требала почети у 19.30 сати. Иначе, Фудбалска федерација Турске (ТФФ) је раније донијела одлуку да се меч настави од минута у којем је прекинут. Ипак, екипа Бешикташа је одлучила да се не појави на реванш утакмици.

Управни одбор ТФФ-а раније је одлучио да се прекинути истанбулски дерби настави без навијача од тренутка у којем је прекинут због нереда.

Након резултата 2:2 у првом мечу на Водафон Парку, Фенербахче је 19. априла у реванш утакмици угостио екипу Бешикташа на стадиону "Шукру Сарачоглу“. Утакмица је прекинута у 57. минуту због нереда, при резултату 0:0.

Судија Мете Калкаван је тада одлучио прекинути меч након што су навијачи Фенербахчеа тврдим предметом у главу погодили тренера Бешикташа Сенола Гунеша.

Гунеш је повријеђен, због чега му је у свлачионици урађено пет шавова на глави, након чега је пребачен у болницу, гдје је провео ноћ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар