Epilog: Fener u finalu, Bešiktašu suspenzija!

Disciplinska komisija Fudbalske federacije Turske registrovala utakmicu 3:0 u korist Fenerbahčea, a Bešiktaš suspendovala od učešća u turskom kupu u narednoj sezoni.

Fudbal 05.05.2018 | 16:45
Epilog: Fener u finalu, Bešiktašu suspenzija!
Nakon što se ekipa turskog Bešiktaša nije pojavila u nastavku prekinute revanš utakmice polufinala Kupa Turske protiv Fenerbahčea, Disciplinska komisija registrovala je utakmicu 3:0 u korist Fenerbahčea, a Bešiktaš suspendovala od učešća u turskom kupu u narednoj sezoni, prenosi agencija "Anadolija".

Prekinuti revanš polufinala Kupa Turske između Fenerbahčea i Bešiktaša trebao je biti odigran u četvrtak 3. maja, no utakmica je otkazana nakon što se na terenu stadiona "Ulker" nisu pojavili fudbaleri gostujuće ekipe.

Sudija Mete Kalkavan odlučio je otkazati utakmicu, koja je trebala početi u 19.30 sati. Inače, Fudbalska federacija Turske (TFF) je ranije donijela odluku da se meč nastavi od minuta u kojem je prekinut. Ipak, ekipa Bešiktaša je odlučila da se ne pojavi na revanš utakmici.

Upravni odbor TFF-a ranije je odlučio da se prekinuti istanbulski derbi nastavi bez navijača od trenutka u kojem je prekinut zbog nereda.

Nakon rezultata 2:2 u prvom meču na Vodafon Parku, Fenerbahče je 19. aprila u revanš utakmici ugostio ekipu Bešiktaša na stadionu "Šukru Saračoglu“. Utakmica je prekinuta u 57. minutu zbog nereda, pri rezultatu 0:0.

Sudija Mete Kalkavan je tada odlučio prekinuti meč nakon što su navijači Fenerbahčea tvrdim predmetom u glavu pogodili trenera Bešiktaša Senola Guneša.

Guneš je povrijeđen, zbog čega mu je u svlačionici urađeno pet šavova na glavi, nakon čega je prebačen u bolnicu, gdje je proveo noć.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar