Мадрид - жријеб: Џумхур на Бенетоа, па онда на Делпа!

Први рекет Босне и Херцеговине сазнао је имена противника на предстојећем мастерсу у Мадриду.

Тенис 05.05.2018 | 14:45
Мадрид - жријеб: Џумхур на Бенетоа, па онда на Делпа!
Жријеб није мазио Дамира Џумхура на четвртом мастерсу ове сезоне у шпанској престоници.

На старту турнира серије 1.000, двадесетпетогодишњи Сарајлија ће одмјерити снаге са француским тенисером Жилијеном Бенетоом, који је веома незгодан ривал на шљаци.

Иако нема ниједан освојен турнир у каријери, тридесетшестогодогишњи Француз је играо на чак 10 финала на АТП Туру и сигурно неће бити лак залогај за Дамира.

У случају да Џумхур успије да савлада француског ветерана, слиједи му двобој са препорођеним Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Портом, који је ове године освојио два турнира.

Најприје је славио на турниру у Акапулку тријумфом у финалу против Кевина Андерсона из Јужне Африке резултатом 6:4, 6:4, а потом је освојио мастерс у Индијан Велсу побиједивши Роџера Федерара у финалу са 6:4, 6:7, 7:6.

Босна и Херцеговина би у Мадриду могла да има још једног представника уколико Мирза Башић успјешно преброди квалификације. У суботу се Мирза састаје са Шпанцем Николасом Алварезом Вароном, а уколико побиједи, у финалу квалификација чега бољег из дуела између Грузијца Николоса Басилашвилија и Американца Бјерна Франтанђела.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.200.860 евра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар