Madrid - žrijeb: Džumhur na Benetoa, pa onda na Delpa!

Prvi reket Bosne i Hercegovine saznao je imena protivnika na predstojećem mastersu u Madridu.

Tenis 05.05.2018 | 14:45
Madrid - žrijeb: Džumhur na Benetoa, pa onda na Delpa!
Žrijeb nije mazio Damira Džumhura na četvrtom mastersu ove sezone u španskoj prestonici.

Na startu turnira serije 1.000, dvadesetpetogodišnji Sarajlija će odmjeriti snage sa francuskim teniserom Žilijenom Benetoom, koji je veoma nezgodan rival na šljaci.

Iako nema nijedan osvojen turnir u karijeri, tridesetšestogodogišnji Francuz je igrao na čak 10 finala na ATP Turu i sigurno neće biti lak zalogaj za Damira.

U slučaju da Džumhur uspije da savlada francuskog veterana, slijedi mu dvoboj sa preporođenim Argentincem Huanom Martinom Del Portom, koji je ove godine osvojio dva turnira.

Najprije je slavio na turniru u Akapulku trijumfom u finalu protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike rezultatom 6:4, 6:4, a potom je osvojio masters u Indijan Velsu pobijedivši Rodžera Federara u finalu sa 6:4, 6:7, 7:6.

Bosna i Hercegovina bi u Madridu mogla da ima još jednog predstavnika ukoliko Mirza Bašić uspješno prebrodi kvalifikacije. U subotu se Mirza sastaje sa Špancem Nikolasom Alvarezom Varonom, a ukoliko pobijedi, u finalu kvalifikacija čega boljeg iz duela između Gruzijca Nikolosa Basilašvilija i Amerikanca Bjerna Frantanđela.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.200.860 evra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar