Мадрид: Даниловићева, ипак, заустављена!

На корак од главног жреба! Олга Даниловић, млада српска тенисерка, поражена је у финалу квалификација за турнир у Мадриду од Арине Сабаленке – 6:4, 6:2.  Штета… Олга, главу горе! Млада српска тенисерка није успела да се докопа главног жреба на мастерсу у Мадриду.

Тенис 05.05.2018 | 14:15
Мадрид: Даниловићева, ипак, заустављена!
Даниловићева, која је 255. играчица света, нису успела да дође до главног жреба престижног турнира у престоници Шпаније.

Тенисерка из Белорусије победила је нашу тенисерку после 65 минута игре.

Олга је добро парирала искуснијој играчици, међутим у оба сета су пресудиле ситнице и Белорускиња се заслужено пласирала у главни жреб. 

Даниловећева је у првом сету изгубила један сервис, док је у другом Сабаленка два пута успела да направи брејк. 

Олга Даниловић није успела да направи велику сензацију и избори пласман у главни жреб мастерса у Мадриду, али је потврдила организаторима да је заслужено добила специјалну позивницу.

Млада српска тенисерка, која је у јануару напунила 17 година, у првом колу квалификација победила је искусну Катерину Бондаренко (3:6, 7:6, 6:2), али је у финалној рунди претрпела пораз.

Боља од Олге Даниловић била је Белорускиња Арина Сабаленка, у два сета - 6:4, 6:2, после 65 минута игре.

Српска играчица покушала је против 47. играчице света, односно 208. места боље пласиране на WТА листи да пружи јак отпор.

Олга је у првом сету прва имала брејк шансу, али је није искористила. За разлику од ње Сабаленка није није направила грешку - у првом сету искористила је четврту брејк лопту, док је у другом два пута одузела сервис ривалки.

Олга није стигла до главног турнира, али јесте стекла искуство које ће јој бити веома важно у наставку каријере, док је Белорускиња добила најлепши поклон за 20. рођендан, који баш данас слави.

Турнир је на програму од петог до 12. маја, а наградни фонд је 6,6 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар