Madrid: Danilovićeva, ipak, zaustavljena!

Na korak od glavnog žreba! Olga Danilović, mlada srpska teniserka, poražena je u finalu kvalifikacija za turnir u Madridu od Arine Sabalenke – 6:4, 6:2.  Šteta… Olga, glavu gore! Mlada srpska teniserka nije uspela da se dokopa glavnog žreba na mastersu u Madridu.

Tenis 05.05.2018 | 14:15
Madrid: Danilovićeva, ipak, zaustavljena!
Danilovićeva, koja je 255. igračica sveta, nisu uspela da dođe do glavnog žreba prestižnog turnira u prestonici Španije.

Teniserka iz Belorusije pobedila je našu teniserku posle 65 minuta igre.

Olga je dobro parirala iskusnijoj igračici, međutim u oba seta su presudile sitnice i Beloruskinja se zasluženo plasirala u glavni žreb. 

Danilovećeva je u prvom setu izgubila jedan servis, dok je u drugom Sabalenka dva puta uspela da napravi brejk. 

Olga Danilović nije uspela da napravi veliku senzaciju i izbori plasman u glavni žreb mastersa u Madridu, ali je potvrdila organizatorima da je zasluženo dobila specijalnu pozivnicu.

Mlada srpska teniserka, koja je u januaru napunila 17 godina, u prvom kolu kvalifikacija pobedila je iskusnu Katerinu Bondarenko (3:6, 7:6, 6:2), ali je u finalnoj rundi pretrpela poraz.

Bolja od Olge Danilović bila je Beloruskinja Arina Sabalenka, u dva seta - 6:4, 6:2, posle 65 minuta igre.

Srpska igračica pokušala je protiv 47. igračice sveta, odnosno 208. mesta bolje plasirane na WTA listi da pruži jak otpor.

Olga je u prvom setu prva imala brejk šansu, ali je nije iskoristila. Za razliku od nje Sabalenka nije nije napravila grešku - u prvom setu iskoristila je četvrtu brejk loptu, dok je u drugom dva puta oduzela servis rivalki.

Olga nije stigla do glavnog turnira, ali jeste stekla iskustvo koje će joj biti veoma važno u nastavku karijere, dok je Beloruskinja dobila najlepši poklon za 20. rođendan, koji baš danas slavi.

Turnir je na programu od petog do 12. maja, a nagradni fond je 6,6 miliona dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar