Без фудбала у Истанбулу - Бешикташ није дошао!

Прекинути реванш полуфинала Купа Турске између Фенербахчеа и Бешикташа отказан је након што се на терену стадиона "Улкер" нису појавили фудбалери гостујуће екипе.  Бешикташ се није појавио! Радикалан потез истанбулских Црних орлова, због чега су жестоко кажњени!

Фудбал 03.05.2018 | 22:15
Без фудбала у Истанбулу - Бешикташ није дошао!
Реванш меч полуфинала Купа Турске између Фенербахчеа и Бешикташа отказан је након што се на терену стадиона "Улкер" нису појавили фудбалери гостујуће екипе, чим су се обистиниле приче да утакмица неће бити ни одиграна.

Судија Мете Калкаван одлучио је отказати меч, који је требало да почне у 19.30 сати.

Иначе, Фудбалска федерација Турске (ТФФ) је раније донијела одлуку да се меч настави од минуте у којој је прекинут. Ипак, екипа Бешикташа је одлучила да се не појави на реванш утакмици, па ће коначну одлуку морати да донесе ТФФ.

Управнı одбор ТФФ-а у сриједу је такође одлучио да се прекинути истанбулски дерби настави без навијача од тренутка у којем је прекинут због навијачких нереда.

Након резултата 2:2 у првом мечу на "Водафоне Парку", Фенербахче је 19. априла у реванш утакмици угостио екипу Бешикташа на стадиону "Шукру Сарачоглу“. Утакмица је прекинута у 57. минути због нереда, при резултату 0:0.

Судија Мете Калкаван је тада одлучио прекинути меч након што су навијачи Фенербахчеа тврдим предметом у главу погодили тренера Бешикташа Шенола Гунеша.

Гунеш је повријеђен, због чега му је у свлачионици урађено пет шавова на глави, након чега је пребачен у болницу, гдје је провео ноћ.

Актуелни шампион Турске Бешикташ одбио је да се појави на данашњем наставку друге утакмице полуфинала националног купа, због чега ће бити кажњен са 800.000 евра и забраном наступа у овом такмичењу за наредну сезону, а утакмица ће највероватније бити регистрована службеном победом Фенербахчеа.

Првобитни реваш утакмице на стадиону Шукру Сарачоглу прекинут је у 60. минту након што је тренер гостујућег тима погођен тврдим предметом и зарадио пет шавова.

Турска федерација је одлучила да се утакмица настави данас пред празном публиком. Бешикташ се жалио, али је та жалба одбијена, па се управа клуба одлучила на радикалан потез.

„Бешикташ је направио тешку одлуку. Ја више волим да изгубим него да победим на овакав начин“, рекао је тренер Фенербахчеа Ајкут Кочаман.

Прекинути меч је био препун тензија. Бешикташ је након пола сата игре остао без Пепеа, а ситуација је ескалирала у другом полувремену након бројхних протеста гостију. Први меч је окончан резултатом 2:2.

Извор: мондо.ба/Анадолија/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар