Bez fudbala u Istanbulu - Bešiktaš nije došao!

Prekinuti revanš polufinala Kupa Turske između Fenerbahčea i Bešiktaša otkazan je nakon što se na terenu stadiona "Ulker" nisu pojavili fudbaleri gostujuće ekipe.  Bešiktaš se nije pojavio! Radikalan potez istanbulskih Crnih orlova, zbog čega su žestoko kažnjeni!

Fudbal 03.05.2018 | 22:15
Bez fudbala u Istanbulu - Bešiktaš nije došao!
Revanš meč polufinala Kupa Turske između Fenerbahčea i Bešiktaša otkazan je nakon što se na terenu stadiona "Ulker" nisu pojavili fudbaleri gostujuće ekipe, čim su se obistinile priče da utakmica neće biti ni odigrana.

Sudija Mete Kalkavan odlučio je otkazati meč, koji je trebalo da počne u 19.30 sati.

Inače, Fudbalska federacija Turske (TFF) je ranije donijela odluku da se meč nastavi od minute u kojoj je prekinut. Ipak, ekipa Bešiktaša je odlučila da se ne pojavi na revanš utakmici, pa će konačnu odluku morati da donese TFF.

Upravnı odbor TFF-a u srijedu je takođe odlučio da se prekinuti istanbulski derbi nastavi bez navijača od trenutka u kojem je prekinut zbog navijačkih nereda.

Nakon rezultata 2:2 u prvom meču na "Vodafone Parku", Fenerbahče je 19. aprila u revanš utakmici ugostio ekipu Bešiktaša na stadionu "Šukru Saračoglu“. Utakmica je prekinuta u 57. minuti zbog nereda, pri rezultatu 0:0.

Sudija Mete Kalkavan je tada odlučio prekinuti meč nakon što su navijači Fenerbahčea tvrdim predmetom u glavu pogodili trenera Bešiktaša Šenola Guneša.

Guneš je povrijeđen, zbog čega mu je u svlačionici urađeno pet šavova na glavi, nakon čega je prebačen u bolnicu, gdje je proveo noć.

Aktuelni šampion Turske Bešiktaš odbio je da se pojavi na današnjem nastavku druge utakmice polufinala nacionalnog kupa, zbog čega će biti kažnjen sa 800.000 evra i zabranom nastupa u ovom takmičenju za narednu sezonu, a utakmica će najverovatnije biti registrovana službenom pobedom Fenerbahčea.

Prvobitni revaš utakmice na stadionu Šukru Saračoglu prekinut je u 60. mintu nakon što je trener gostujućeg tima pogođen tvrdim predmetom i zaradio pet šavova.

Turska federacija je odlučila da se utakmica nastavi danas pred praznom publikom. Bešiktaš se žalio, ali je ta žalba odbijena, pa se uprava kluba odlučila na radikalan potez.

„Bešiktaš je napravio tešku odluku. Ja više volim da izgubim nego da pobedim na ovakav način“, rekao je trener Fenerbahčea Ajkut Kočaman.

Prekinuti meč je bio prepun tenzija. Bešiktaš je nakon pola sata igre ostao bez Pepea, a situacija je eskalirala u drugom poluvremenu nakon brojhnih protesta gostiju. Prvi meč je okončan rezultatom 2:2.

Izvor: mondo.ba/Anadolija/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar