Да ли је ово најсрећнији промашај на свијету?!

Ни минут, ни гол, али од Астон Виле 1. 200. 000 евра! А још ако уђу у Премијер лигу и плата му скаче. . .

Фудбал 04.05.2018 | 21:00
Да ли је ово најсрећнији промашај на свијету?!
Шкотски нападач Рос Мекормак инкасираће чак 1.200.000 евра као бонус уколико се Астон Вила пласира у Премијер лигу овог пролећа.

Оваква зарада посебно добија на тежини ако се зна да некадашњи нападач Лидса и Фулама није одиграо ниједан меч за великана из Бирмингема ове сезоне нити му је ичим допринео у походу на повратак у елитни ранг енглеског фудбала.

Мекормак тренутно наступа на позајмици у Аустралији у редовима Мелбурн Ситија, а тамо је завршио након свађе са менаџером Стивом Брусом који га је избацио из тима.

Шкотски нападач је такође и један од најплаћенијих фудбалера Астон Виле, пошто зарађује тренутно око 2.500.000 евра годишње, а по слову уговора који му важи до јуна 2020. године уколико се Астон Вила пласира у Премијер лигу кроз бараж плата му се аутоматски повећава на 3.500.000!

Искусни 31-годишњи нападач је у Аустралији поситгао 14 голова на 17 утакмица за Мелбурн, али је његов тим заустављен у полуфиналу плеј-офа од Њукасл Џетса.

Рос Мекормак ће се на лето вратити у Астон Вилу па ће бити занимљиво како ће га Стив Брус дочекати. Њихов однос поремећен је још од јануара 2017. године пошто се није појавио на тренингу, а изговор да му се електронаска капија није отворила није прошао код искусног Бруса који га је отписао после тог инцидента.

Шкот је у Астон Вилу стигао из Фулама уавгусту 2016. године за 13.600.000 евра, али је од сада забележио само 24 наступа и три гола за зим из Мидлендса. Ишао је и на позајмицу у Нотингем Форест.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар