Da li je ovo najsrećniji promašaj na svijetu?!

Ni minut, ni gol, ali od Aston Vile 1. 200. 000 evra! A još ako uđu u Premijer ligu i plata mu skače. . .

Fudbal 04.05.2018 | 21:00
Da li je ovo najsrećniji promašaj na svijetu?!
Škotski napadač Ros Mekormak inkasiraće čak 1.200.000 evra kao bonus ukoliko se Aston Vila plasira u Premijer ligu ovog proleća.

Ovakva zarada posebno dobija na težini ako se zna da nekadašnji napadač Lidsa i Fulama nije odigrao nijedan meč za velikana iz Birmingema ove sezone niti mu je ičim doprineo u pohodu na povratak u elitni rang engleskog fudbala.

Mekormak trenutno nastupa na pozajmici u Australiji u redovima Melburn Sitija, a tamo je završio nakon svađe sa menadžerom Stivom Brusom koji ga je izbacio iz tima.

Škotski napadač je takođe i jedan od najplaćenijih fudbalera Aston Vile, pošto zarađuje trenutno oko 2.500.000 evra godišnje, a po slovu ugovora koji mu važi do juna 2020. godine ukoliko se Aston Vila plasira u Premijer ligu kroz baraž plata mu se automatski povećava na 3.500.000!

Iskusni 31-godišnji napadač je u Australiji positgao 14 golova na 17 utakmica za Melburn, ali je njegov tim zaustavljen u polufinalu plej-ofa od Njukasl Džetsa.

Ros Mekormak će se na leto vratiti u Aston Vilu pa će biti zanimljivo kako će ga Stiv Brus dočekati. Njihov odnos poremećen je još od januara 2017. godine pošto se nije pojavio na treningu, a izgovor da mu se elektronaska kapija nije otvorila nije prošao kod iskusnog Brusa koji ga je otpisao posle tog incidenta.

Škot je u Aston Vilu stigao iz Fulama uavgustu 2016. godine za 13.600.000 evra, ali je od sada zabeležio samo 24 nastupa i tri gola za zim iz Midlendsa. Išao je i na pozajmicu u Notingem Forest.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar