Олади(п)о Кавсе, Мичел избацио Тандер!

Трипл-дабл Оладипа за седми меч! Индијана Пејсерси декласирали су Кливленд Кавалирсе и изборили седми меч прве рунде плеј-офа на Истоку – 121:87.

Кошарка 29.04.2018 | 08:15
Олади(п)о Кавсе, Мичел избацио Тандер!
Блистао је Виктор Оладипо са својим првим трипл-даблом у доигравању – 28 поена, 13 скокова, 10 асистенција, па ће одлука пасти у ноћи између недеље и понедељка у Охају.

С друге стране, Јута Џез и Торонто Репторси завршили су посао против Оклахома Сити Тандера, односно Вашингтон Визардса.

Џезери су славили у шестом мечу за коначних 4-2 у серији и пролазак у полуфинале Запада 96:91, а још једну невероватну партију пружио је руки Донован Мичел – 38 поена, четири скоква и две асистенције. 

Истовремено, Канађани су брејком у престоници 102:92 идентичним резултатом стигли до борбе за финале Истока, уз 24 поена и по шест проигравања и ухваћених лопти Кајла Лаурија. 

Џезере већ у понедељак ноћ очекује старт серије против Хјустон Рокетса, док Репторси чекају бољег из мајсторице Кавса и Пејсерса.



Пејсерси нису желели ништа да препусте случају пред својим навијачима. До полувремена су преузели контролу и стигли до двоцифрене предности, да би у наставку у потпуности декласирали вицешампионе света.

Оладипо је одиграо одличан меч, свој најбољи у плеј-офу, погодивши 5 од 10 шутева за два, одноно 6 од осам за три поена, а имао је и четири украдене лопте.

Најбоље га је пратио резервиста Домантас Сабонис са 19 поена и шест ухваћених лопти. Дарен Коисон убацио је 15, Ленс Стивенсон и Мајлс Тарнер по 12, а Бојан Богдановић и Тадејус Јанг по 10.

Код гостију је само Леброн Џејмс био на потребном нивоу са 22 поена (4/10 за два, 3/6 за три), седам асистенција и пет скокова.

Колико су Кавси били лоши најбоље сведочи податак да су само још резервисти Џеф Грин са 13 и Родни Худ са 12 поена имали двоцифрен учинак.



Солт Лејк Сити ће захваљујући Мичелу и другу годину заредом гледати плеј-оф кошарку у мају, али је врло лако могло да буде и другачије да су гости погодили једну од пет тројки у последњих четрдесетак секунди игре, односно да су арбитри свирали чист фаул над Полом Џорџом ван линије 7,24.

Овако, момак са Луизвила наставио филмски почетак каријере у најјачој лиги света, а 22 од својих 38 поена (9/18 за два, 5/8 за три), убацио је у трећој четвртини, поред четири скока, две асистенције и једне украдене лопте.

Дерик Фејворс додао је 13 поена и осам ухваћених лопти, Руди Гобер уписао је дабл-дабл са 12 поена, 13 скокова и три блокаде, док је Џо Инглс имао исти број поена, али и седам скокова и пет асистенција.

Тандер је још једном предводио Расел Вестбрук са 46 поена (11/24 за два, 7/19 за три), десет скокова и пет асистенција. Стивен Адамс одиграо је такође добар меч за 19 поена и 16 скокова, док су потпуно подбацили Кармело Ентони са седам (3/7 за два) и Пол Џорџ са свега пет поена (2/10 за два, 0/6 за три).



Визардси нису успели да изборе мајсторицу иако су водили током вечег дела меча, али су Репторси ипак потпуно заслужено прошли даље далеко бољом партијом у одлучујућих 12 минута кошарке.

Управо тада је Лаури убацио 13 од своја 24 поена (6/8 за два, 3/7 за три), а имао је и шест ухваћених лопти и исто толико успешних додавања за саиграче.

Јонас Валанчунас додао је 14 поена и 12 скоква, Демар Дероузан убацио је 16 поена, док се истакао и резервиста Паскал Сиакам са 11 поена и осам скокова.

Визардсима нису помогла ни 32 поена Бредлија Била (4/12 за два, 6/10 за три), као ни 23 поена, осам асистенција и пет скокова Џона Вола.

Поред њих двојице, само је још Маркиф Морис био запажен за 12 поена и 15 ухваћених лопти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар