Вучић: Тешко доћи до компромиса

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће тешко доћи до компромиса о Косову, али да Београд мора да се понаша одговорно.

Србија 28.04.2018 | 14:12
Вучић: Тешко доћи до компромиса
– Ми морамо да учествујемо у разговорима, да се боримо и да покушамо да дођемо до решења – рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је навео да Албанци неће ни формирати заједницу српских општина, те је напоменуо да су јуче на састанку Брдо-Бриони процес почели да говоре да су кренули са управљачким тимом и то тек да би испунили форму.

– Неће они то да раде, па то су рекли јуче и онај Енвер Хоџај и прекјуче Блерим Шаља. Обојица су рекли да неће да формирају заједницу српских општина, него тек да је заједница српских општина максимум онога што Срби могу да добију као коначно решење ако признају независност – рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, Албанци у Приштини не разумију да је то њихова обавеза по Бриселском споразуму, у којем се нигдје не помиње независност, као ни УН.

Он је поновио да је политика коју данас води најбоља и најсигурнија за Србију и да је неће мијењати.

Вучић је напоменуо да је избор Србије њен пут ка ЕУ и пријатељство са Русијом, Кином и Турском, као и да буде војно неутрална.

Он је поновио да Србија неће уводити санкције Русији и да неће приступити НАТО-у нити другим савезима, те да је послије много година независна у доношењу својих одлука.

Вучић је нагласио да још није добио позивницу за инаугурацију предсједника Русије Владимира Путина, али није искључио могућност да се то догоди.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Игор

28.04.2018 12:50

Кад стигне обрадити сваку тему и издати оволика саопстења. Јел ово нека тактика? Напуни главе , збуни масе само нека се рингиспил окреце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

28.04.2018 13:13

Ако си имао времена за овај одговор, онда си имао вемена објавити и коментар. Твоје је право, да цинис по савјести својој.

Name

Игор

28.04.2018 14:11

Само са разликом да ја одговарам само за себе а нисам преузео одговорност за народ и нацију. Па тако своје вријеме могу да тросим и на најглупље ствари ако ми је то по вољи. Контас Ре ? ;)

Name

Ацо и Марко

28.04.2018 14:20

Србија дефинитивно нема среце са пилитицарима.Само са Додиком су некако интересно добри,Хрватска,Албанија,Косово,Ц.Гора,Македонија,пола Бих,завадили се ко мала дијеца а Тата Трамп удара свима васпитне.

Name

@ Коста

28.04.2018 13:02

Компромис,компромис дај вец једном кази који и какав компромис за Србију је добар.Ста Србија хоце у Том компромису да се једном зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ:

28.04.2018 14:42

Вучић води нереалну политику, никакав компромис на Косову није могућ, шта ће Албанцима компромис, њих Србија не занима. Србији би било боље да сачува прешевску долину пошто тај дио Србије Албанци прозивају Источно Косово. Србија више никада неће ући на Косово, сви говоре НАТО, Америка,,,и да нема натоа на Косову улазак војске Србије на косово би био веома ризичан, Косово је добро наоружано и покушај војном силом вратитит Косово би изазвало несагледиве посљедице и огромне жртве. Да је баланс у наоружању постојао у БиХ 1992-е рата не би ни било.

Name

Србија послије Куманова = РС послије Дејтона

28.04.2018 14:47

Компромис је да је Србија јуна 1999 у Куманову капитулирала и српска (додусе тада је постојала као СЦГ) војска и полиција је подвијена репа напустила Косово - исто као сто смо ми послије Дејтона напустили Илидзу, Олово, Илијас, Вогосцу, Блазуј, Хадзице. Једина разлика је да смо ми у РС организовали 'сеобу народа' са територије коју смо изгубили у Дејтону за зеленим столом а Србија није