Vučić: Teško doći do kompromisa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će teško doći do kompromisa o Kosovu, ali da Beograd mora da se ponaša odgovorno.

Srbija 28.04.2018 | 14:12
Vučić: Teško doći do kompromisa
– Mi moramo da učestvujemo u razgovorima, da se borimo i da pokušamo da dođemo do rešenja – rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da Albanci neće ni formirati zajednicu srpskih opština, te je napomenuo da su juče na sastanku Brdo-Brioni proces počeli da govore da su krenuli sa upravljačkim timom i to tek da bi ispunili formu.

– Neće oni to da rade, pa to su rekli juče i onaj Enver Hodžaj i prekjuče Blerim Šalja. Obojica su rekli da neće da formiraju zajednicu srpskih opština, nego tek da je zajednica srpskih opština maksimum onoga što Srbi mogu da dobiju kao konačno rešenje ako priznaju nezavisnost – rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Albanci u Prištini ne razumiju da je to njihova obaveza po Briselskom sporazumu, u kojem se nigdje ne pominje nezavisnost, kao ni UN.

On je ponovio da je politika koju danas vodi najbolja i najsigurnija za Srbiju i da je neće mijenjati.

Vučić je napomenuo da je izbor Srbije njen put ka EU i prijateljstvo sa Rusijom, Kinom i Turskom, kao i da bude vojno neutralna.

On je ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji i da neće pristupiti NATO-u niti drugim savezima, te da je poslije mnogo godina nezavisna u donošenju svojih odluka.

Vučić je naglasio da još nije dobio pozivnicu za inauguraciju predsjednika Rusije Vladimira Putina, ali nije isključio mogućnost da se to dogodi.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Igor

28.04.2018 12:50

Kad stigne obraditi svaku temu i izdati ovolika saopstenja. Jel ovo neka taktika? Napuni glave , zbuni mase samo neka se ringispil okrece .

ODGOVORITE
Name

Re:

28.04.2018 13:13

Ako si imao vremena za ovaj odgovor, onda si imao vemena objaviti i komentar. Tvoje je pravo, da cinis po savjesti svojoj.

Name

Igor

28.04.2018 14:11

Samo sa razlikom da ja odgovaram samo za sebe a nisam preuzeo odgovornost za narod i naciju. Pa tako svoje vrijeme mogu da trosim i na najgluplje stvari ako mi je to po volji. Kontas Re ? ;)

Name

Aco i Marko

28.04.2018 14:20

Srbija definitivno nema srece sa piliticarima.Samo sa Dodikom su nekako interesno dobri,Hrvatska,Albanija,Kosovo,C.Gora,Makedonija,pola Bih,zavadili se ko mala dijeca a Tata Tramp udara svima vaspitne.

Name

@ Kosta

28.04.2018 13:02

Kompromis,kompromis daj vec jednom kazi koji i kakav kompromis za Srbiju je dobar.Sta Srbija hoce u Tom kompromisu da se jednom zna.

ODGOVORITE
Name

RE:

28.04.2018 14:42

Vučić vodi nerealnu politiku, nikakav kompromis na Kosovu nije moguć, šta će Albancima kompromis, njih Srbija ne zanima. Srbiji bi bilo bolje da sačuva preševsku dolinu pošto taj dio Srbije Albanci prozivaju Istočno Kosovo. Srbija više nikada neće ući na Kosovo, svi govore NATO, Amerika,,,i da nema natoa na Kosovu ulazak vojske Srbije na kosovo bi bio veoma rizičan, Kosovo je dobro naoružano i pokušaj vojnom silom vratitit Kosovo bi izazvalo nesagledive posljedice i ogromne žrtve. Da je balans u naoružanju postojao u BiH 1992-e rata ne bi ni bilo.

Name

Srbija poslije Kumanova = RS poslije Dejtona

28.04.2018 14:47

Kompromis je da je Srbija juna 1999 u Kumanovu kapitulirala i srpska (doduse tada je postojala kao SCG) vojska i policija je podvijena repa napustila Kosovo - isto kao sto smo mi poslije Dejtona napustili Ilidzu, Olovo, Ilijas, Vogoscu, Blazuj, Hadzice. Jedina razlika je da smo mi u RS organizovali 'seobu naroda' sa teritorije koju smo izgubili u Dejtonu za zelenim stolom a Srbija nije