Кромпир против хемороида

Против хемороида се користи искључиво сиров кромпир, доброг квалитета, не сме да буде зелен или млад, нити проклијао.

Здравље 28.04.2018 | 12:34
Кромпир против хемороида
ХЕМОРОИДИ су упорно обољење које често веома загорча живот, а уз помоћ кромпира ови болови могу, бар, да се умање.

Кромпир садржи витамине Ц и Е, органске и скробне киселине, фосфор, калијум и калцијум, па веома помаже код зарастања рана. Такође, кромпир ублажава бол и печење, ојачава крвне судове. Против хемороида се користи искључиво сиров кромпир, доброг квалитета, не сме да буде зелен или млад, нити проклијао.

Пре употребе кромпира треба се консултовати са лекаром, а овај рецепт је ефикасан само када се појаве хемороиди. Уколико је болест узнапредовала - кромпир неће помоћи. По могућности треба набавити кромпир из органског узгоја.

Рецепт за спољашње хемороиде

За спољне хемороиде треба узети два добро опрана кромпира, исећи их на комадиће и самлети у блендеру. Када се добије кашаста смеса, уколико смеса изгледа суво, може да се разблажи са кашичицом воде.

Смеса се убацује у танак завој или чисту платнену тканину, затвара и ставља на спољашње хемороиде - десет до петнаест минута. Облог ће брзо уклонити свраб, пецкање и бол.

Овакав третман се примењује два пута дневно, пет дана.

Рецепт за унутрашње хемороиде

Сирови кромпир се љушти, пере и сече на штапиће дебљине центиметар, па ставља у замрзивач. Замрзнути штапићи се стављају у анус од три до пет дана на само 30 секунди. Следећих дана се кромпир, оставља дуже.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар