Krompir protiv hemoroida

Protiv hemoroida se koristi isključivo sirov krompir, dobrog kvaliteta, ne sme da bude zelen ili mlad, niti proklijao.

Zdravlje 28.04.2018 | 12:34
Krompir protiv hemoroida
HEMOROIDI su uporno oboljenje koje često veoma zagorča život, a uz pomoć krompira ovi bolovi mogu, bar, da se umanje.

Krompir sadrži vitamine C i E, organske i skrobne kiseline, fosfor, kalijum i kalcijum, pa veoma pomaže kod zarastanja rana. Takođe, krompir ublažava bol i pečenje, ojačava krvne sudove. Protiv hemoroida se koristi isključivo sirov krompir, dobrog kvaliteta, ne sme da bude zelen ili mlad, niti proklijao.

Pre upotrebe krompira treba se konsultovati sa lekarom, a ovaj recept je efikasan samo kada se pojave hemoroidi. Ukoliko je bolest uznapredovala - krompir neće pomoći. Po mogućnosti treba nabaviti krompir iz organskog uzgoja.

Recept za spoljašnje hemoroide

Za spoljne hemoroide treba uzeti dva dobro oprana krompira, iseći ih na komadiće i samleti u blenderu. Kada se dobije kašasta smesa, ukoliko smesa izgleda suvo, može da se razblaži sa kašičicom vode.

Smesa se ubacuje u tanak zavoj ili čistu platnenu tkaninu, zatvara i stavlja na spoljašnje hemoroide - deset do petnaest minuta. Oblog će brzo ukloniti svrab, peckanje i bol.

Ovakav tretman se primenjuje dva puta dnevno, pet dana.

Recept za unutrašnje hemoroide

Sirovi krompir se ljušti, pere i seče na štapiće debljine centimetar, pa stavlja u zamrzivač. Zamrznuti štapići se stavljaju u anus od tri do pet dana na samo 30 sekundi. Sledećih dana se krompir, ostavlja duže.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar