Како је Веркселф ''урадио'' 12 супербогаташа?!

И украо им најбоље лево крило Бразила. . . ! Кажете да је немогуће носити се са најбогатијима - е па није!

Фудбал 08.05.2018 | 11:00
Како је Веркселф ''урадио'' 12 супербогаташа?!
Ако неко пре два дана није веровао, када је било најављено, ево му данас званичне потврде: Бајер Леверкузен је победио 12 супербогатих клубова и испред носа им однео једног од најталентованијих Бразилаца! Момак по имену Паулињо (многи тврде најбоље лево крило Бразила), који још није напунио 18 година, између осталих, био је на мети Манчестер Ситија, Атлетико Мадрида, Пари Сен Жермена, чак и Бајерн Минхена, да би на крају завршио на Бај арени! 

У трансфери вредном 20.000.000 евра, плус 10.000.000 кроз лако оствариве бонусе, Паулињо је од данас члан Веркселфа. Његов досадашњи клуб Васко да Гама прихватио је овакву понуду јер није у идеалној финансијској ситуацији. У суштини, на овај начин је активирана излазна клаузула која износи 30.000.000, само што Бразилци неће одмах добити тих додатних 10.000.000...

Када је у питању расподела не малог новчаног колача то би овако требало да изгледа: Васку иде 70 одсто, 15 процената добиће породица, а преосталих 15 Паулињев менаџер Карлос Леите.

Многи медији широм света питају се како је то Леверкузен успео да победи финансијске гиганте попут Манчестер Ситија и ПСЖ-а, па чак и Бајерн који је у Паулињу видео једног од кандидата за наследникаФранка Риберија. А добро знамо како се заврши када Бајерн загризе за некога... Тајна је у сјајној репутацији коју Левер има у Јужној Америци. И све то захваљујући бившим спортским директорима Рајнеру Калмунду и Михаелу Решкеу. Њих двојица су још деведесетих направили сјајну скаутинг мрежу по Бразилу, обећавали младим играчима афирмацију и испуњавали обећања. Врло једноставно. Ко није веровао пред нос би му били потурени примери Паула Серђа, Паула Ринка, Емерсона, Зе Роберта, Лусија, Роке Жиниора... 

Поред репутације велики посао приликом склапања овог посла одрадио је Јонас Болт, помоћник актуелног директора Рудија Фелера. То је иначе момак који је у клуб довео Артура Видала, Данијела Карвахала иХакана Чалханоглуа... Болт је брзо реаговао када је из Бразила јављено да је Паулињо заправо тренутно ван терена због повреде. И док су се у Манчестеру и Паризу нећкали, заказивали прегледе, Болт је првим летом са све клупским докторима отпутовао у Рио. Снимања, прегледи - ништа страшно. И одмах потом рука руци и потпис.    

Богаташи су остали у чуду када је Леверкузен данас званично објавио: Паулињо је наш нови играч, потписао је до 2023. године!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар