Kako je Verkself ''uradio'' 12 superbogataša?!

I ukrao im najbolje levo krilo Brazila. . . ! Kažete da je nemoguće nositi se sa najbogatijima - e pa nije!

Fudbal 08.05.2018 | 11:00
Kako je Verkself ''uradio'' 12 superbogataša?!
Ako neko pre dva dana nije verovao, kada je bilo najavljeno, evo mu danas zvanične potvrde: Bajer Leverkuzen je pobedio 12 superbogatih klubova i ispred nosa im odneo jednog od najtalentovanijih Brazilaca! Momak po imenu Paulinjo (mnogi tvrde najbolje levo krilo Brazila), koji još nije napunio 18 godina, između ostalih, bio je na meti Mančester Sitija, Atletiko Madrida, Pari Sen Žermena, čak i Bajern Minhena, da bi na kraju završio na Baj areni! 

U transferi vrednom 20.000.000 evra, plus 10.000.000 kroz lako ostvarive bonuse, Paulinjo je od danas član Verkselfa. Njegov dosadašnji klub Vasko da Gama prihvatio je ovakvu ponudu jer nije u idealnoj finansijskoj situaciji. U suštini, na ovaj način je aktivirana izlazna klauzula koja iznosi 30.000.000, samo što Brazilci neće odmah dobiti tih dodatnih 10.000.000...

Kada je u pitanju raspodela ne malog novčanog kolača to bi ovako trebalo da izgleda: Vasku ide 70 odsto, 15 procenata dobiće porodica, a preostalih 15 Paulinjev menadžer Karlos Leite.

Mnogi mediji širom sveta pitaju se kako je to Leverkuzen uspeo da pobedi finansijske gigante poput Mančester Sitija i PSŽ-a, pa čak i Bajern koji je u Paulinju video jednog od kandidata za naslednikaFranka Riberija. A dobro znamo kako se završi kada Bajern zagrize za nekoga... Tajna je u sjajnoj reputaciji koju Lever ima u Južnoj Americi. I sve to zahvaljujući bivšim sportskim direktorima Rajneru Kalmundu i Mihaelu Reškeu. Njih dvojica su još devedesetih napravili sjajnu skauting mrežu po Brazilu, obećavali mladim igračima afirmaciju i ispunjavali obećanja. Vrlo jednostavno. Ko nije verovao pred nos bi mu bili potureni primeri Paula Serđa, Paula Rinka, Emersona, Ze Roberta, Lusija, Roke Žiniora... 

Pored reputacije veliki posao prilikom sklapanja ovog posla odradio je Jonas Bolt, pomoćnik aktuelnog direktora Rudija Felera. To je inače momak koji je u klub doveo Artura Vidala, Danijela Karvahala iHakana Čalhanoglua... Bolt je brzo reagovao kada je iz Brazila javljeno da je Paulinjo zapravo trenutno van terena zbog povrede. I dok su se u Mančesteru i Parizu nećkali, zakazivali preglede, Bolt je prvim letom sa sve klupskim doktorima otputovao u Rio. Snimanja, pregledi - ništa strašno. I odmah potom ruka ruci i potpis.    

Bogataši su ostali u čudu kada je Leverkuzen danas zvanično objavio: Paulinjo je naš novi igrač, potpisao je do 2023. godine!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar