''Малтретирање Драгуља''...!

Бољи је играч него што је Јувентус тим, мора да бежи из Торина? Стигао и савет да иде у Шпанију где се игра прави фудбал, а купац је већ спреман. Јуве би га заменио Каванијем.

Фудбал 29.04.2018 | 23:45
''Малтретирање Драгуља''...!
Пауло Дибала игра сезону живота и опет то није довољно у Италији да би га поштовали и ценили колико заслужује. Свако мало се појављује неке критике због којих би Аргентинац могао да дигне сидро и пређе у неки други клуб и лигу.

Томе највише доприноси и Масмилијано Алегри који често Дибалу оставља на клупи или га мења рано у другом полувремену. Иако је Аргентинац дао 21 гол на 29 мечева у Серији А, само на 23 је био стартер, а девет пута је замењен. Дакле, само 14 пута је одиграо цео меч. Укупно 2.058 минута. Примера ради Гонзало Игуаин је одиграо 31 утакмицу у првенству, 29 пута је био стартер, свих 90 и кусур минута је одиграо на 24 утакмице. Укупно 2.524 минута. И постигао је 15 голова?! Али атмосфера у Јувентусу је таква да је Игуаиннедодирљив, а да је Дибала увек међу кривцима када пође по лошем.

Аргентинац је без премца најталентованији играч у Јувентусу, може потезом да реши меч, али се не уклапа у Алегријеву визију калкулантског и тактичког фудбала. Зато и Дибала често делује као изгубљен када Алегриоптерети екипу тактиком попут дербија са Наполијем када се зихерашки бранио без шута на гол и на крају је кажњен. Дибалин таленат и смисао превазилазе капацитете Јувентуса као екипе...

У одбрану популарног Драгуља је стао човек који га је довео у Италију - Маурицио Зампарини. Газда Палерма је лансирао Дибалу на Сицилији и потом га продао Јувентусу.

„Када је почео први талас критика на његов рачун, послао сам му поруку и саветовао га да иде у Шпанију. Увек сам говорио да је он нови Меси и даље тврдим то исто. Он је редак таленат и један од оних који су пришли близу Месију“, каже Зампарини.

Критичари кажу да су поређења са Месијем утицала на Дибалу...

„Проблем нису поређења него италијански фудбал. Да би направио следећи корак у каријери, Дибала мора да оде негде где се игра прави фудбал. У Серији А је тактика приоритет у односу на фудбал. Правог Дибалу ћемо видети када заигра за Реал или Барселону“, каже контроверзни Зампа.

Врло је могуће да би Дибала могао да заврши у Шпанију, али ни у Барселони, ни у Реалу. За њега је веома заинтересован Ателтико Мадрид. Ако Чоло Симеоне остане без Гризмана кренуће у напад на земљака из Јувентуса. Чак се помиње и да би Мадриђани платили 120.000.000 евра за Дибалу. Јуве би то оберучке прихватио и од тог новца финансирао куповину Сергеја Милинковића Савића. А могуће је да Симеоне крене по Дибалу чак и у случају да Гризман остане и да са њиима двојицом и Дијегом Костом направи тим који ће напасти Лигу шампиона. 

Шушка се и да је Јуве нациљао Единсона Каванија из Пари Сен Жермена као замену за Дибалу. Уругвајац би их коштао око 60.000.000 евра. Опција је и Антони Марсијал из Манчестер Јунајтеда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар