ЕЛ: Шарасов корак до сензације!

Жалгирис вечерас има меч лопту за Ф4 против Олимпијакоса!

Кошарка 26.04.2018 | 17:15
ЕЛ: Шарасов корак до сензације!
Жалгирис је на корак до сензације. Чета Шарунаса Јасикевичијуса на добром је путу да се пласира на Фајнал фор у Београду, пошто вечерас у својој арени има прву меч лопту у четвртфиналној серији против Олимпијакоса. После убедљиве победе у уторак вече (80:60) Литванци воде са 2-1 у серији, али ко сме да потцени Оли? Пирејског великана не би требало отписивати. Више пута је показао да је најјачи кад је најтеже.

Ливански тим одиграо је бриљантну трећу утакмицу, у којој је физички размонтирао ривала, превасходно услед лаганих поена искреираних преко "пик ен рола". Бриљирали су Дејвис и Јанкунас, Василије Мицић, Кевин Пангос иБено Удрих су диктирали одличан темпо, док је остатак тима "гинуо" за сваку лопту. Таква колективна игра довела је Жалгирис у ситуацију да се после 19 година, тачније од 1999. године када је био шампион Европе, нађе на Ф4. Жалгирио Арена поново ће бити дупке пуна, 14.500 људи опет ће да буде обучено у зелене мајице и сви ће сањати о томе да их прошетају и по српској престоници.

Рекосмо већ да је Оли врло неугодан када га сви отпишу, мада, руку на срце, ове сезоне је у пет мечева само једном савладао Жалгирис, па му извесно треба ванвременска партија да се искобеља из ове ситуације и серију врати у Пиреј. Олимпијакос муку мучи са повредама играча, а тренер Сфаиропулос користио је у трећем мечу све који су ровити. Стрелнијекс, Милутинов, Папаниколау и Принтезис играју недовољно опорављени и могуће да је то разлог зашто грчки великан нема довољно енергије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар