EL: Šarasov korak do senzacije!

Žalgiris večeras ima meč loptu za F4 protiv Olimpijakosa!

Košarka 26.04.2018 | 17:15
EL: Šarasov korak do senzacije!
Žalgiris je na korak do senzacije. Četa Šarunasa Jasikevičijusa na dobrom je putu da se plasira na Fajnal for u Beogradu, pošto večeras u svojoj areni ima prvu meč loptu u četvrtfinalnoj seriji protiv Olimpijakosa. Posle ubedljive pobede u utorak veče (80:60) Litvanci vode sa 2-1 u seriji, ali ko sme da potceni Oli? Pirejskog velikana ne bi trebalo otpisivati. Više puta je pokazao da je najjači kad je najteže.

Livanski tim odigrao je briljantnu treću utakmicu, u kojoj je fizički razmontirao rivala, prevashodno usled laganih poena iskreiranih preko "pik en rola". Briljirali su Dejvis i Jankunas, Vasilije Micić, Kevin Pangos iBeno Udrih su diktirali odličan tempo, dok je ostatak tima "ginuo" za svaku loptu. Takva kolektivna igra dovela je Žalgiris u situaciju da se posle 19 godina, tačnije od 1999. godine kada je bio šampion Evrope, nađe na F4. Žalgirio Arena ponovo će biti dupke puna, 14.500 ljudi opet će da bude obučeno u zelene majice i svi će sanjati o tome da ih prošetaju i po srpskoj prestonici.

Rekosmo već da je Oli vrlo neugodan kada ga svi otpišu, mada, ruku na srce, ove sezone je u pet mečeva samo jednom savladao Žalgiris, pa mu izvesno treba vanvremenska partija da se iskobelja iz ove situacije i seriju vrati u Pirej. Olimpijakos muku muči sa povredama igrača, a trener Sfairopulos koristio je u trećem meču sve koji su roviti. Strelnijeks, Milutinov, Papanikolau i Printezis igraju nedovoljno oporavljeni i moguće da je to razlog zašto grčki velikan nema dovoljno energije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar