Власник Фулама понудио 800 милиона £ за Вембли!

Власник лондонског Фулама, амерички милијардер пакинстанског порела Шахид Кан понудио је Фудбалском савезу Енглеске (ФА) 800 милиона фунти за куповину Вемблија.

Фудбал 28.04.2018 | 20:00
Власник Фулама понудио 800 милиона £ за Вембли!
Највећи енглески стадион је дом репрезентације Енглеске и привремено Тотенхема, а Кан је понудио ФА 500 милиона у кешу, а 300 милиона да ФА одржава послове и угоститељство.

Управни одбор ФА је у четвртак добио понуду коју ће свакако размотрити, а спекулише се да челници ФА сматрају да је понуда превише добра да би је одбили.

ФА је изградио нови Вембли капацитета 90.000 места на месту старог 2007. године, изградња је коштала 757 милиона фунти, а кредит који је узет за изградњу ће исплаћивати до 2024.

У случају продаје Вемблија Кану, овај стадион би и даље био дом репрезентације Енглеске, утакмица финала ФА купа, плеј-офа за пласмане у више рангове енглеског фудбала, као и финала енглеске рагби лиге, док би нови власник добио спонзорска права на својину.

Кан је осим Фулама власник и НФЛ франшизе Џексонвил Џегуарс, а његово богатство се процењује на скоро 5,5 милијарди фунти.

Енглески медији спекулишу да је Шахидов циљ куповином стадиона да у Лондону оснује први НФЛ тим ван САД. Уколико се то догоди, Енглеска ће морати своје утакмице током јесени играти на другим теренима, али у ФА верују да би то обрадовало навијаче.

Канов план је, иначе, поздрављен од челника НФЛ, који већ годинама редовно организује неколико утакмица из регуларног дела сезоне на Вемблију.

Остаје нејасан статус Тотенхема који је са НФЛ склопио десетогодишњи уговор за две утакмице недељно на новом милијарду фунти вредном Вајт Харт Лејну, у који су Американци уложили десет милиона, али и Челсија који је планирао да се такође пресели на Вембли током реновирања Стамфорд Бриџа.

Фулам се тренутно бори за пласман у Премијер лигу. Менаџер тима је Славиша Јокановић, а најбољи стрелац Александар Митровић, који игра на позајмици из Њукасла.

"Свраке" траже 20 милиона фунти за откуп уговора.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар